Linda Stuhaug

5. november 2015

Sukkerfri japp sjokolade

Sukkerfri japp sjokolade
Innlegget inneholder annonselenker Hei alle sammen!
Som eg nevnte da eg la ut oppskrift på sukkerfri snickers sjokolade så hadde eg også en oppskrift på japp sjokolade. Idag tenker eg det er på tide å dele den, kanskje den blir like populær som snickersen?
Det er jo minimal forskjell på japp og mars sjokolade, så det er vell egentlig en god blanding mellom desse to.
Proteinrik «nougat» med karamell overtrukket med sjokolade. Uten tilsatt sukker og gluten, fantastisk gode og veldig enkle å lage:
Lag 1:  20 g kakao 30 g sjokoladeprotein (sjå tips!) 10 g mandelmel 2 ss sukrinmelis 60 g fibersirup clear 2-3 ss vatn
Lag 2, karamell: 1,5 dl vikingmelk, evt. fløte 30 g sukrin gold 8 g smør 12 g yaconsirup, evt. honning eller fibersirup gold
Ca. 50 g sukkerfri sjokolade gjerne 1-2 ts kokosolje som gjer sjokoladen enklare å smelte
Slik gjer du: 1. Kle en liten form eller matboks med bakepapir.
2. Bland sammen kakao, proteinpulver, mandelmel og sukrinmelis. Varm fibersirupen til den bobler lett og vend inn i det tørre. Juster konsistensen med væske, blandinga skal vere litt tørr, men du skal kunne trykke den ned i formen.
3. Bland sammen ingrediensene til karamellen i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter. Rør om og sett tilbake til du har fått en tjukk, karamellfarga masse. Tida varierer, men det vil ta +/- 10 minutter. Du kan også koke karamellmassen i en kjele, men dette tar lengre tid.
4. Hell karamellmassen over lag 1. Sett kjølig til karamellen har stivna. Bruk gjerne fryser så det går raskere.
6. Del opp i passelige biter. Smelt sukkerfri sjokolade over vannbad og kle bitene med sjokoladen. Sett kaldt til sjokoladen er stivna.
Tips og alternativer
for å få eit smaksmessig og konsistensmessig komplett resultat vil eg absolutt anbefale å følge oppskrifta med dei ingrediensene, men eit par justeringer kan eg tipse dere om:
– har du ikkje sjokoladeprotein anbefaler eg å bruke 35 g mandelmel og 25 g kakao + litt ekstra sukrinmelis for å få riktig sødme. Har du vaniljeprotein kan du og bruke dette, gjerne med ekstra kakao.
– mandelmel kan du også lage sjølv ved å male mandler til mel i en blender.
– godt proteinpulver er viktig for godt resultat. Eg anbefaler protein delitetroponin eller nutamino.
Som eg skreiv i oppskrifta på sukkerfri snickers: spørr i kommentarfeltet om det er noko du lurer på angående ingrediensbytting! Oppskrifta finner du HER!
Håper det frister 🙂

Innlegget inneholder annonselenker

Hei alle sammen!

Som eg nevnte da eg la ut oppskrift på sukkerfri snickers sjokolade så hadde eg også en oppskrift på japp sjokolade. Idag tenker eg det er på tide å dele den, kanskje den blir like populær som snickersen?

Det er jo minimal forskjell på japp og mars sjokolade, så det er vell egentlig en god blanding mellom desse to.

Proteinrik «nougat» med karamell overtrukket med sjokolade. Uten tilsatt sukker og gluten, fantastisk gode og veldig enkle å lage:


Lag 1: 
20 g kakao
30 g sjokoladeprotein (sjå tips!)
10 g mandelmel
2 ss  sukrinmelis
60 g  fibersirup clear
2-3 ss vatn

Lag 2, karamell:
1,5 dl vikingmelk, evt. fløte
30 g  sukrin gold
8 g smør
12 g  yaconsirup, evt. honning eller  fibersirup gold

Ca. 50 g sukkerfri sjokolade
gjerne 1-2 ts  kokosolje som gjer sjokoladen enklare å smelte


Slik gjer du:
1. Kle en liten form eller matboks med bakepapir.

2. Bland sammen kakao, proteinpulver, mandelmel og sukrinmelis. Varm fibersirupen til den bobler lett og vend inn i det tørre. Juster konsistensen med væske, blandinga skal vere litt tørr, men du skal kunne trykke den ned i formen.

3. Bland sammen ingrediensene til karamellen i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter. Rør om og sett tilbake til du har fått en tjukk, karamellfarga masse. Tida varierer, men det vil ta +/- 10 minutter. Du kan også koke karamellmassen i en kjele, men dette tar lengre tid.

4. Hell karamellmassen over lag 1. Sett kjølig til karamellen har stivna. Bruk gjerne fryser så det går raskere.

6. Del opp i passelige biter. Smelt sukkerfri sjokolade over vannbad og kle bitene med sjokoladen. Sett kaldt til sjokoladen er stivna.

Tips og alternativer


for å få eit smaksmessig og konsistensmessig komplett resultat vil eg absolutt anbefale å følge oppskrifta med dei ingrediensene, men eit par justeringer kan eg tipse dere om:

– har du ikkje sjokoladeprotein anbefaler eg å bruke 35 g mandelmel og 25 g kakao + litt ekstra sukrinmelis for å få riktig sødme. Har du vaniljeprotein kan du og bruke dette, gjerne med ekstra kakao.

– mandelmel kan du også lage sjølv ved å male mandler til mel i en blender.

– godt proteinpulver er viktig for godt resultat. Eg anbefaler protein delite troponin eller nutamino.

Som eg skreiv i oppskrifta på sukkerfri snickers: spørr i kommentarfeltet om det er noko du lurer på angående ingrediensbytting! Oppskrifta finner du HER!

Håper det frister 🙂

Annonse

8 Kommentarer

T

Tone Eline

28. november 2018

Jeg bare lurer på hva slags frisk bruker du på å få sjokolade rundt hele? Og at det ser greit ut liksom? Har prøvd flere av dine oppskrifter og hver gang jeg skal kle noe med sjokolade så blir det seende ut som jeg har mista alt i gulvet og tråkka på det før jeg serverer det

Linda Stuhaug

3. desember 2018

Kva slags frisk? Eg forstår ikkje heilt kva du meina?

P

Petter

19. juli 2020

Hei! Tusen takk for nydelige oppskrifter! Vi har prøvd flere av sjokoladevariantene, og dette er absolutt en vinner! Vi sliter imidlertid litt med å få karamellen like perfekt som deg. Den blir mørkere i fargen og litt klumpete. God smak likevel, men ikke like nydelig som den du har bilde av her. Vi lager «dobbel» porsjon, siden boksene med vikingmelk er på 3 dl, og bruker 600 i effekt på mikroen. Har du noen tanker om hva vi kan gjøre annerledes? 🙂

Linda Stuhaug

19. juli 2020

Hei! Så hyggelig at de liker oppskriftene 😀 Jappen her er jo absolutt skikkelig god! Mine tips er kanskje å røre enda oftare mot slutten av koketida. Ikkje la det gå meir enn 1-2 minutt mellom kvar gang du rører godt, og pass på å få alt ned fra kantane. Eg har aldri laga karamell med meir enn 4 dl vikingmelk, så kaan hende at mengden er litt stor med 6 dl også. Ville kanskje prøvd å laga den i to omganger med 3 dl også 🙂 Håper desse tipsa hjelper!! 🙂

I

Irene Immerstein Tønnesen

20. november 2018

Kan jeg erstatte sjokoldaeprotein med vaniljeprotein?

Linda Stuhaug

21. november 2018

Ja, det står i innlegget 🙂 Bruk då ekstra kakao.

S

Sølvi

8. juli 2019

Hei. Eg har akkurat starta å prøve nokre av oppskriftene dine, og det har absolutt gitt meirsmak. Eg ville prøve meg på japp sjokoladen, men lurte på om sjokoladeproteinet til Troponin er muleg å få i mindre mengde enn 3 kg? Kjedeleg å bruke kr 799,- viss eg ikkje liker smaken…

Linda Stuhaug

11. juli 2019

Hei! Det er eg usikker på, men du kan jo absolutt bruke andre typer proteinpulver også 🙂 Dei siste åra har eg brukt Nutramino sitt, det får ein i mykje mindre poser!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg