Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri kokoskonfekt/ kokosbar

Sukkerfri kokoskonfekt/ kokosbar
Hei godtfolk! Idag har eg lyst å dele en oppskrifta fra nyaste kokeboka mi Sunnare søtsaker, nemlig sukkerfri kokoskonfekt aka kokosbar! Desse passer til både sunnare snacks, men også som mellommåltid. Småseig, crunchy kokosbunn og deilig sjokoladetopping. Er du glad i kokos er eg sikker på du vil like denne oppskrifa!
Ingredienser, 10-15 biter • 100 g peanøttsmør (eller anna nøttesmør) • 100 g Sukrinsirup gold (eller honning) • 50 g kokosolje • 50 g kokosmasse • 50 g grovhakka nøtter av valfri type Topping • 60 g sjokolade • 40 g kokosolje • kokosmasse Slik gjer du 1. Ha peanøttsmør, Sukrinsirup gold og kokosolje i ein liten bolle og varm opp i mikroen til det smelter saman. Du kan eventuelt òg smelte det i ein liten kjele. Rør godt før du vender inn kokosmasse og nøtter. 2. Fordel blandinga i ei passeleg form eller ein boks med bakepapir. Min boks var 22 × 14 cm. 3. La stå i kjøleskapet eit par timar eller i frysaren i 1⁄2–1 time, til botnen har stivna. 4. Smelt sjokolade og kokosolje og hell over botnen. Avslutt med litt kokos på toppen. 5. La stå i kjøleskapet til sjokoladen er stiv, 20–30 minutt. Skjer opp i bitar og oppbevar i kjøleskapet. Kokoskonfekten/kokosbaren står seg i vekevis.
Til og med eg - som ikkje er noke særlig glad i kokos - likte desse!
Oppskrift er som sagt henta fra kokeboka mi "Sunnare søtsaker", boka for deg som ønsker å bake sunnare/sukkerfritt med over 80 oppskrifter på alt fra kaker til desserter, snacks, bakst m.m🤩 Boka kan du kjøpe her♥︎ Håper det frister!

Hei godtfolk!

Idag har eg lyst å dele en oppskrifta fra nyaste kokeboka mi Sunnare søtsaker, nemlig sukkerfri kokoskonfekt aka kokosbar! Desse passer til både sunnare snacks, men også som mellommåltid. Småseig, crunchy kokosbunn og deilig sjokoladetopping. Er du glad i kokos er eg sikker på du vil like denne oppskrifa!

Ingredienser, 10-15 biter
• 100 g peanøttsmør (eller anna nøttesmør)
• 100 g Sukrinsirup gold (eller honning)
• 50 g kokosolje
• 50 g kokosmasse
• 50 g grovhakka nøtter av valfri type

Topping
• 60 g sjokolade
• 40 g kokosolje
• kokosmasse

Slik gjer du
1. Ha peanøttsmør, Sukrinsirup gold og kokosolje i ein liten bolle og varm opp i mikroen til det smelter saman. Du kan eventuelt òg smelte det i ein liten kjele. Rør godt før du vender inn kokosmasse og nøtter.
2. Fordel blandinga i ei passeleg form eller ein boks med bakepapir. Min boks var 22 × 14 cm.
3. La stå i kjøleskapet eit par timar eller i frysaren i 1⁄2–1 time, til botnen har stivna.
4. Smelt sjokolade og kokosolje og hell over botnen. Avslutt med litt kokos på toppen.
5. La stå i kjøleskapet til sjokoladen er stiv, 20–30 minutt. Skjer opp i bitar og oppbevar i kjøleskapet. Kokoskonfekten/kokosbaren står seg i vekevis.

Til og med eg - som ikkje er noke særlig glad i kokos - likte desse!

Oppskrift er som sagt henta fra kokeboka mi "Sunnare søtsaker", boka for deg som ønsker å bake sunnare/sukkerfritt med over 80 oppskrifter på alt fra kaker til desserter, snacks, bakst m.m🤩

Boka kan du kjøpe her♥︎

Håper det frister!

Annonse

4 Kommentarer

S

Solfrid

22. oktober 2023

Finnes d noen peanøttsmør å få kjøpt som er garantert uten mugne/dårlige nøtter ?

Linda Stuhaug

22. oktober 2023

Forstår Ikkje heilt kommentaren? Det er da Ikkje mugne/dårlige nøtter i dei du kjøpe?😅 har eg aldri hørt om eller opplevd😊

S

Solfrid

22. oktober 2023

Hei takk for svar! Er litt skeptisk til å kjøpe ferdig peanøttsmør, så betryggende å høre at du aldri har opplevd at det smaker dårlig. Skal prøve å lage disse kokosbarene. Har boka di Sunnare Søtsaker🍪🍧👍

Linda Stuhaug

23. oktober 2023

Det trenger du ikkje vere :) Men anbefaler å kjøpe ein variant med 99% peanøtter, f.eks Green Choice, Anglamark eller Plantego😊 Håper Barane smaker!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg