Linda Stuhaug

Sukkerfri kvikk lunsj!

Sukkerfri kvikk lunsj!
Onsdag og lillelørdag!
Det feirer eg med å dele oppskrift på heimelaga, sukkerfri kvikk lunsj med dere 😀 Det nærmer seg påske og kvikk lunsj er en av dei søtsakene som virkelig hører påska til. For morroskyld har eg laga en slags sukkerfri kvikk lunsj som består av sprø, søte vaffelkjeks med sjokoladetrekk.
Som du sikkert skjønner så smaker ikkje dette som ekte vare, men er en gøyal vri på kvikk lunsjen. Utradisjonelle, men skikkelig gode♥
Mange har venta spent på oppskrifta sida eg posta dette bildet på facebooksida mi (HER) der eg ville la dere gjette kva som låg i krukka:
Dei aller fleste gjetta kvikk lunsj, og sida har det komt daglige spørsmål om kortid oppskrifta kommer! No er ventetida over og du kan lage kvikk lunsj allerede fra idag 🙂
Sukkerfri kvikk lunsj, ca. 30 biter 50 g smør 50 g fibersirup gold* 50 g fibersirup clear* 25 g sukrin+ eller 50 g sukrin gold 1 egg 1/2 ts bakepulver 200 g speltmel* 130 g sukkerfri sjokolade (evt. 260 g)*
Slik gjer du: 1. Ha smør, fibersirup og sukrin i en liten kjele. Varm forsiktig opp under omrøring til alt er smelta sammen.
2. Rør inn egg, bakepulver og speltmel til en fyldig deig.
3. Sett i kjøleskapet i minst 30 minutter så deiga får satt seg.
4. Klem eller kjelve deiga rektangulært og steik så tynne som mulig i smurt vaffeljern.
5. Steik til en god, gyllen farge.
6. Bruk en steikespade til å ta opp «vaffelen» over på et skjærebrett. Skjær straks opp i passelige biter.
7. Legg over på ei rist og la vaffelkjeksene avkjøle seg i minst 1 time. Jo lengre dei får tørke, jo sprøere blir dei. Kan med fordel lages kvelden før.
8. Smelt sjokolade og dypp vaffelkjeksene. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap eller kortere perioder i romtemperatur/i sekken.
Tips og alternativer* Ingrediensbytting: Du kan bruke 100 g fibersirup gold eller 100 g fibersirup clear istedenfor å mikse visst du ikkje har begge to. Bruker du kun fibersirup clear vil eg anbefale å bruke litt ekstra sukrin.
Speltmel kan byttes med hvetemel. Eg har ikkje laga desse glutenfri, men i tilfelle ville eg brukt lyst bokhvetemel.
Ellers: 130 g sjokolade gir kun nok til sjokoladetrekk på overflata på kvikk lunsjen. Doble mengden om du vil ha sjokoladetrekk rundt heile. Det skal eg definitivt neste gang! Her kan du bruke den sukkerfri sjokoladen du foretrekker, eventuelt 70% eller 86% mørk sjokolade fra dagligvarebutikken.
Vaffelkjeksene kan med fordel lages dager i forveien. Uten sjokoladen kan dei oppbevares i en boks i romtemperatur i minst 2 veker.
Inspirasjon til oppskrifta har eg fått av mi gode venninne Mathilde (som dere sikkert har sett visst dere følger med på instastoryene mine på instagram) og ho tilsatte finrevet appelsinskall + litt appelsinsaft for en litt ekstra frisk og smakfull vaffelkjeks. Enda eit tips visst dere vil prøve på det 🙂
Sprø, søte og veldig gode! Desse har falt i smak hos mange, både med og uten sjokoladetrekket 🙂
Håper du også vil prøve deg, og gi meg gjerne en tilbakemelding visst du gjer det♥
Er det noko du lurer på så veit du at eg svarer alle i kommentarfeltet. Skrik ut, så svarer eg så godt eg kan!

Onsdag og lillelørdag!

Det feirer eg med å dele oppskrift på heimelaga, sukkerfri kvikk lunsj med dere 😀 Det nærmer seg påske og kvikk lunsj er en av dei søtsakene som virkelig hører påska til. For morroskyld har eg laga en slags sukkerfri kvikk lunsj som består av sprø, søte vaffelkjeks med sjokoladetrekk.

Som du sikkert skjønner så smaker ikkje dette som ekte vare, men er en gøyal vri på kvikk lunsjen. Utradisjonelle, men skikkelig gode♥

Mange har venta spent på oppskrifta sida eg posta dette bildet på facebooksida mi ( HER) der eg ville la dere gjette kva som låg i krukka:

Dei aller fleste gjetta kvikk lunsj, og sida har det komt daglige spørsmål om kortid oppskrifta kommer! No er ventetida over og du kan lage kvikk lunsj allerede fra idag 🙂

Sukkerfri kvikk lunsj, ca. 30 biter
50 g smør
50 g fibersirup gold*
50 g fibersirup clear*
25 g sukrin+ eller 50 g sukrin gold
1 egg
1/2 ts bakepulver
200 g speltmel*
130 g sukkerfri sjokolade (evt. 260 g)*

Slik gjer du:
1. Ha smør, fibersirup og sukrin i en liten kjele. Varm forsiktig opp under omrøring til alt er smelta sammen.

2. Rør inn egg, bakepulver og speltmel til en fyldig deig.

3. Sett i kjøleskapet i minst 30 minutter så deiga får satt seg.

4. Klem eller kjelve deiga rektangulært og steik så tynne som mulig i smurt vaffeljern.

5. Steik til en god, gyllen farge.

6. Bruk en steikespade til å ta opp «vaffelen» over på et skjærebrett. Skjær straks opp i passelige biter.

7. Legg over på ei rist og la vaffelkjeksene avkjøle seg i minst 1 time. Jo lengre dei får tørke, jo sprøere blir dei. Kan med fordel lages kvelden før.

8. Smelt sjokolade og dypp vaffelkjeksene. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap eller kortere perioder i romtemperatur/i sekken.

Tips og alternativer*
Ingrediensbytting:
Du kan bruke 100 g fibersirup gold eller 100 g fibersirup clear istedenfor å mikse visst du ikkje har begge to. Bruker du kun fibersirup clear vil eg anbefale å bruke litt ekstra sukrin.

Speltmel kan byttes med hvetemel. Eg har ikkje laga desse glutenfri, men i tilfelle ville eg brukt lyst bokhvetemel.

Ellers:
130 g sjokolade gir kun nok til sjokoladetrekk på overflata på kvikk lunsjen. Doble mengden om du vil ha sjokoladetrekk rundt heile. Det skal eg definitivt neste gang! Her kan du bruke den sukkerfri sjokoladen du foretrekker, eventuelt 70% eller 86% mørk sjokolade fra dagligvarebutikken.

Vaffelkjeksene kan med fordel lages dager i forveien. Uten sjokoladen kan dei oppbevares i en boks i romtemperatur i minst 2 veker.

Inspirasjon til oppskrifta har eg fått av mi gode venninne Mathilde (som dere sikkert har sett visst dere følger med på instastoryene mine på instagram) og ho tilsatte finrevet appelsinskall + litt appelsinsaft for en litt ekstra frisk og smakfull vaffelkjeks. Enda eit tips visst dere vil prøve på det 🙂

Sprø, søte og veldig gode! Desse har falt i smak hos mange, både med og uten sjokoladetrekket 🙂

Håper du også vil prøve deg, og gi meg gjerne en tilbakemelding visst du gjer det♥

Er det noko du lurer på så veit du at eg svarer alle i kommentarfeltet. Skrik ut, så svarer eg så godt eg kan!

Annonse

8 Kommentarer

L

LillA

14. april 2019

Hei Disse så så gode ut, men går det ann å bytte ut speltmelet med noe i forhold til at jeg går på lavkarbo og ikke skal spise mel? Kan det byttes ut med kokosmel eller mandelmel?

Linda Stuhaug

15. april 2019

Du kan alltids prøve 🙂

J

Jeanette Taylor

16. januar 2020

Hei! DETTE vil jeg prøve til besøk imorgen! MEN- kan sukrin gold byttes ut med stevia dråper? I så fall- hvor mange dråper? Og kan melet byttes ut med mandelmel? Evt hvor mye?

Linda Stuhaug

17. januar 2020

Trur ikkje dette blir suksess om du skal bytte ut både sukrin gold og mjølet, dessverre 😉 Du kan alltids prøve, men i tilfelle: bruk fullfett mandelmjøl, og ikkje fettredusert 🙂

K

Katrine

24. mai 2020

Er det mulig å bytte ut egg med noe annet?:)

Linda Stuhaug

25. mai 2020

Eg har ingen konkret anbefaling å komme med. Egg-ersatninger er ikkje mitt felt, dessverre. Kva pleier du å bruke? 🙂

K

Katrine

21. mars 2020

Er det noe man kan erstatte fibersirup clear med? Mtp at det ikke er å få tak i akkurat nå

Linda Stuhaug

23. mars 2020

Sukrinsirup gold.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg