Linda Stuhaug

10. februar 2014

Sukkerfri lime- og bringebær panna cotta

Sukkerfri lime- og bringebær panna cotta
Gårsdagens dessert til morsdagen blei laga på 15 minutter. Tida strakk ikkje til, og da var det berre å gjere det så enkelt som mulig! Eg såg i kjøleskapet etter kva eg kunne bruke, så fikk eg ideen om å kombinere lime- og bringebær i en panna cotta variant. Og jammen blei det fantstisk godt, og heile familien likte det 🙂 Så da må eg selfølgelig dele oppskriften med dere, den blei også etterspurt på instagram igår – men eg kunne ikkje dele før eg hadde smakt på den sjølv. Enkel oppskrift med få ingredienser, og det går relativt fort å lage den (ønsker du kun bringebær panna cotta, så dropper du berre limesafta)
Lime- og bringebær panna cotta, 4 porsjoner 350 g frosne bringebær Safta fra 1,5 lime 0,5 dl vatn 40 g sukrin+ * 4 gelatinplater 1 boks, 300 g mager kesam *
* Sukrin + anbefales. Har du det ikkje kan du bruke en kombinasjon mellom sukrin / sukrinmelis / tagatese / stevia etc. som tilsvarer 80 g søtning. Du kan bytte mager kesam med kesam, gresk yoghurt eller anna naturellyoghurt.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn. Ha Bringebær, sukrin+, safta fra lime og 0,5 dl vatn i en kjele. Kok opp på middels varme og rør med sleiv eller visp – så det til slutt blir en rennande, tjukk saus. Knip vatnet ut av gelatinplatene og smelt i den varme bringebærsausen. La det avkjøle seg litt før du vender inn 1 boks mager kesam, heller i 4 porsjonsformer og setter kjølig til det er stiva. Det vil ta 3-4 timer, så lag gjerne kvelden før!
Per porsjon inneholder berre 81 kalorier! Og dette er store porsjoner og mektige saker, så det er nesten for godt til å vere sant 🙂
Eg hadde litt søt "yoghurtkrem" på toppen, en god kombinasjon mellom syrlig lime- og bringebær, og søt vanilje. "Yoghurtkremen" miksa eg sammen av mager kesam, sukrinmelis og ett par dråper stevia vanilje. Kan fint bruke vaniljeyoghurt eller vaniljekesam også!
Tidligere har eg laga sunn bringebær panna cotta fleire ganger, blant anna her. Gjort litt om på oppskirften i dagens innlegg, men begge to er gode!
For å ikkje glømme sukkerfri bringebær- ostekake! F A N T A S T I S K –
Ingen tvil om at eg elsker bringebær, det er mitt absolutt favorittbær!
Må avslutte med å sei WOW for en respons på giveawayen! Så utrulig kjekt at så mange er med. Vinnaren trekker eg til helga! Eg har ikkje fått lest gjennom alle kommentarane enda, men det skal eg gjere i kveld! Tusen takk ?
+

Gårsdagens dessert til morsdagen blei laga på 15 minutter.
Tida strakk ikkje til, og da var det berre å gjere det så enkelt som mulig! Eg såg i kjøleskapet etter kva eg kunne bruke, så fikk eg ideen om å kombinere lime- og bringebær i en panna cotta variant. Og jammen blei det fantstisk godt, og heile familien likte det 🙂 Så da må eg selfølgelig dele oppskriften med dere, den blei også etterspurt på instagram igår – men eg kunne ikkje dele før eg hadde smakt på den sjølv. Enkel oppskrift med få ingredienser, og det går relativt fort å lage den (ønsker du kun bringebær panna cotta, så dropper du berre limesafta)

Lime- og bringebær panna cotta, 4 porsjoner
350 g frosne bringebær
Safta fra 1,5 lime
0,5 dl vatn
40 g sukrin+ *
4 gelatinplater
1 boks, 300 g mager kesam *

* Sukrin + anbefales. Har du det ikkje kan du bruke en kombinasjon mellom sukrin / sukrinmelis / tagatese / stevia etc. som tilsvarer 80 g søtning. Du kan bytte mager kesam med kesam, gresk yoghurt eller anna naturellyoghurt.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn. Ha Bringebær, sukrin+, safta fra lime og 0,5 dl vatn i en kjele. Kok opp på middels varme og rør med sleiv eller visp – så det til slutt blir en rennande, tjukk saus. Knip vatnet ut av gelatinplatene og smelt i den varme bringebærsausen. La det avkjøle seg litt før du vender inn 1 boks mager kesam, heller i 4 porsjonsformer og setter kjølig til det er stiva. Det vil ta 3-4 timer, så lag gjerne kvelden før!

Per porsjon inneholder berre 81 kalorier! Og dette er store porsjoner og mektige saker, så det er nesten for godt til å vere sant 🙂

Eg hadde litt søt "yoghurtkrem" på toppen, en god kombinasjon mellom syrlig lime- og bringebær, og søt vanilje. "Yoghurtkremen" miksa eg sammen av mager kesam, sukrinmelis og ett par dråper stevia vanilje. Kan fint bruke vaniljeyoghurt eller vaniljekesam også!

Tidligere har eg laga sunn bringebær panna cotta fleire ganger, blant anna her. Gjort litt om på oppskirften i dagens innlegg, men begge to er gode!

For å ikkje glømme sukkerfri bringebær- ostekake! F A N T A S T I S K –


Ingen tvil om at eg elsker bringebær, det er mitt absolutt favorittbær!

Må avslutte med å sei WOW for en respons på giveawayen! Så utrulig kjekt at så mange er med. Vinnaren trekker eg til helga! Eg har ikkje fått lest gjennom alle kommentarane enda, men det skal eg gjere i kveld! Tusen takk ?

+

2 Kommentarer

E

Eva

22. februar 2021

Har fått helt dilla så har prøvd med flere typer bær og i dag prøvde jeg med en pose smootieblanding og en boks youghurt , dette var dobbel oppskrift så blanda i 12 plater gelatin . Denne gangen ser det ikke ut til og bli stivt . Kan det være for at det var banan i smootieblandinga ?

Linda Stuhaug

23. februar 2021

Hei! Det kan det muligens vere. Eg har aldri prøvd med banan og gelatin i kombinasjon. Blei den ikkje stiv i det heile tatt? :/

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg