Annonse
11. mai 2018
Sukkerfri mandelkake med vaniljekrem og bær
Heisann!
Det er fredag og idag serverer eg enda ei kake til dåkke! Eg har delt meir oppskrifter på kaker dei tre siste vekene enn eg har gjort i heile år, haha. Men mai kom plutselig, og etterspørselen for sukkerfri kaker har vore stor, så då er det ekstra stas 🙂
Idag har eg ei mandelkake med en småseig, søt mandelbunn, toppa med vaniljekrem (blanda med krem) og masse friske bær. Enkel og god kake som kanskje passer ekstra godt no i mai, men sjølvsagt resten av året også! Sukkerfri, glutenfri og kan fint lagast melkefri (les tips)!
Mandelbunn*
300 g mandler
4 ss sukrin gold (evt 4 ss anna søtning)
100 g fibersirup clear
3 eggekviter
en klype salt
Slik gjer du:
Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Mal mandlane i en foodprosessor eller blendar. Rør inn sukrin gold, fibersirup, eggekviter og salt. Ha blandinga i en rund kakeform på 24 cm i diameter. Hugs bakepapir i bunn og smør kantane!
Steik bunnen midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til til den er gjennomstekt og gyllen. Avkjøl. I mellomtida lager du vaniljefyllet.
* Du kan lage alternaiv mandelbunn med dadler istedenfor fibersirup. Sjå oppskrift i DETTE innlegget.
Sukkerfri vaniljekrem
5 dl valgfri melk
3 eggeplommer
40 g sukrin+ (evt. 80 g anna søtning)
1-2 vaniljestenger
30 g maisenna
Slik gjer du:
1. Ha melk i en kjele sammen med søtning. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøene og ha desse og stengene i melkeblandinga. Kok opp på svak varme. La melkeblandinga stå til sides litt for å trekke ut mest mulig smak, og ta deretter ut vaniljestengene.
2. Miks sammen eggeplommer og maisenna klumpfritt i en bolle. Pisk inn 1/3 av den varme melka i bollen, før du heller alt tilbake i kjelen.
3. Varm opp melkeblandinga til kokepunktet på svar varme. Rør ofte, når den koker opp vil den tjukne, og da trekker du straks kjelen til side. Avkjøl.
Fyllet på kaka er 1,5 dl fløyte piska til krem, som er blanda med vaniljekremen. Her kan ein sjølvsagt bestemme litt sjølv om ein eventuelt vil ha meir krem og mindre vaniljekrem. Denne kremen brer du over den avkjølte mandelbunnen før du topper med massevis av friske bær♥
Kaka smaker best samme dagen eller dagen etterpå, men står seg fint i 2-3 dager.
Tips og alternativer
♦ Kaka kan du fint lage melkefri ved å bruke alternativ melk i vaniljekremen og alternativ fløyte til å piske krem. Du treng heller ikkje å bruke fløyte, fyllet kan fint bestå av kun vaniljekremen, eller du kan eventuelt nøytralisere ved å blande inn litt kokoskrem.
♦ Mandler kan byttast med andre nøtter, eventuelt kjerner. Solsikkekjerner pleier å fungere godt som alternativ til nøtter i nøttebunner, visst man ikkje tåler det.
♦ Du kan og lage kaka i en vanlig, ildfast form (firkanta). Oppskrifta passer ca. 20×30 cm størrelse, men litt større eller litt mindre/form med samme grunnflate kan du også bruke.
Spørr om du lurer på noko♥ Ellers håpa eg at kaka frister! Her kan du jo absolutt variere fyllet etter smak og behag, med en mandelbunn i bunn er muligheten for variasjon stor 🙂
God helg alle sammen!
Annonse
20 Kommentarer
Tine
15. mai 2023

Linda Stuhaug
16. mai 2023
Amanda
16. september 2019

Linda Stuhaug
17. september 2019
Birgit Brill
9. desember 2021

Linda Stuhaug
10. desember 2021
Birgit Brill.
8. november 2021

Linda Stuhaug
8. november 2021
May Liss Løvseth
13. desember 2019

Linda Stuhaug
14. desember 2019
Ida
3. juli 2024

Linda Stuhaug
4. juli 2024
Ida
16. juli 2024

Linda Stuhaug
16. juli 2024
Anne T
11. mai 2018

Linda Stuhaug
11. mai 2018
Gulla Nilsen
14. mai 2018

Linda Stuhaug
15. mai 2018
Janne Kristin
3. juni 2020

Linda Stuhaug
3. juni 2020
SKRIV EN KOMMENTAR