Annonse
16. november 2016
Sukkerfri mintsjokolade
Hei alle sammen!
Sidan det er onsdag akâ lillelørdag tenkte eg det var på sin rette plass med en søt, sukkerfri oppskrift til dere 🙂 Er det nokon som er glad i after eight? Det håper eg virkelig, for det er SÅ mange som har etterspurt en sukkerfri, heimelaga oppskrift på nettopp det. Endelig har eg fått fingeren ut og laga det eg istedenfor kaller mintsjokolade!
Oppskrifta er virkelig superenkel å lage, og det tar ikkje meir enn 10-15 minutter. Du treng kun 4 ingredienser, men det kreves kanskje en handletur før du har vertfall en av dei…
Utfordringa var å få tak i peppermynteessens som setter mintsmak på fyllet. Etter litt att og fram blei eg til slutt sendt på apoteket. Ja, du leste riktig – du må faktisk på apoteket for å få tak i peppermynteessens! Eller, det kalles peppermynteolje og er en bitteliten flaske du kan lage tusenvis av mintsjokolader med. Den er drøy i bruk, men holder seg godt heldigvis 🙂 Du må forresten spørr etter det i kassen, dei fleste apotek har det ikkje ståandes framme.
Sukkerfri mintsjokolade, 8 stk (store)
50 g sukkerfri sjokolade, lys eller mørk
35 g fibersirup clear
65 g sukrinmelis
10 dråper peppermynteolje/essens
Slik gjer du:
Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad eller i mikrobølgeovnen. Fordel ei teskei i bunnen av silikonformer og bruk baksida av skeia til å bre oppover heilt til kanten, slik at du kan fylle dei etterpå. Sett i fryseren i 5 minutter så sjokoladen stviner.
Rør godt sammen fiber sirup clear, sukrinmelis og peppermynteolje. Er det nødvendig bruker du eit par dråper vatn for å få en jevn, men fyldig masse. Fordel så mintkremen i sjokoladen, og la det vere igjen noken millimeter øverst.
Fordel resten av den smelta sjokoladen som eit topplokk over mintkremen. Sett kaldt til sjokoladen har stivna. Mintsjokoladen oppbevarer du i kjøleskap til servering, og den holder seg lenge.
Tips og alternativer*
– eg får tilbakemelding på at mange synes det er vanskelig å smelte sjokoladen uten at den svir seg. Det er viktig å smelte den skånsomt, røre ofte og masse. Har du nøytral cocosa kan du tilsette en liten teskei i sjokoladen, då blir det hakket enklare.
– bruk den sjokoladen du liker og foretrekker. Eg brukte 70% mørk sjokolade denne gangen, men liker du bedre lys sjokolade, så bruker du det.
Har du spørsmål, eller er noko uklart? Da er det berre å spørre i kommentarfeltet veit du 🙂 Håper fleire vil prøve seg på oppskrifta, sjølv om nokon kanskje synes det er kronglette med litt spesielle ingredienser.
Eg har tatt meg en liten Oslo- timeout og har komt meg heim til Vestlandet en tur. Utenom jobb, studie og en del sosialt, blir det masse matlaging og baking, spesielt juleoppskrifter. Så har du nokon ønsker, la meg gjerne få høre!
Devold ullgenser HER / ullbukse HER.
Dette ullsettet og mange fleire finner du på x-life si heimeside HER. Det er komt så masse nytt og fint no, perfekt om man vil få unna litt julehandel før den stressande julemåneden.
Ha en fin dag 🙂
*
Annonse
SKRIV EN KOMMENTAR