Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri, nydelig kladdkake

Sukkerfri, nydelig kladdkake
Hei alle! Sida det er morsdag på søndag så har eg lyst til å dele ei av dei eksklusive oppskriftene i boka mi Sunnare søtsaker, nemlig KLADDKAKE😍 Dette er ei mektig, herlig og klissete sjokoladekake som er fast i kantane og blaut i midten. Skikkelig god! Kanskje denne kan passe å lage til mamsen? Eller servere til barna?🥰
Ingrediensar: • 100 g smør • 50 g sukkerfri, mørk sjokolade • 75 g Sukrin+ eller Finesse • 30 g kakao • 2 egg • 50 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl • ei god klype salt
Slik gjer du: 1. Sett omnen på 180 grader (over- og undervarme). Smelt smør og sjokolade i ein kjele eller bolle i mikroen. Avkjøl litt.
2. Rør først inn søting, kakao og salt, deretter egga. Visp inn mjølet til slutt.
3. Legg bakepapir i botnen av ein rund form med ein diameter på 20 cm, og smør kantane godt med smør.
4. Hell røra i forma og steik midt i omnen i cirka 15 minutt, eller til du ser at kaka er fast i kantane og blaut i midten.
5. Avkjøl litt før servering. Kaka kan fint oppbevarast eit par dagar i kjøleskap og smaker gjerne best dagen etterpå.
Kaka kan fint stå noken dager i kjøleskapet, og kan frysast! Håper det frister!
Og har du lyst å kjøpe boka mi med 80 oppskrifter på sunnare søtsaker + alle mine beste tips og triks for å bake sukkerfritt, så finner du den her♥︎

Hei alle!

Sida det er morsdag på søndag så har eg lyst til å dele ei av dei eksklusive oppskriftene i boka mi Sunnare søtsaker, nemlig KLADDKAKE😍 Dette er ei mektig, herlig og klissete sjokoladekake som er fast i kantane og blaut i midten. Skikkelig god! Kanskje denne kan passe å lage til mamsen? Eller servere til barna?🥰

Ingrediensar:
• 100 g smør
• 50 g sukkerfri, mørk sjokolade
• 75 g Sukrin+ eller Finesse
• 30 g kakao
• 2 egg
• 50 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl
• ei god klype salt

Slik gjer du:
1. Sett omnen på 180 grader (over- og undervarme). Smelt smør og sjokolade i ein kjele eller bolle i mikroen. Avkjøl litt.

2. Rør først inn søting, kakao og salt, deretter egga. Visp inn mjølet til slutt.

3. Legg bakepapir i botnen av ein rund form med ein diameter på 20 cm, og smør kantane godt med smør.

4. Hell røra i forma og steik midt i omnen i cirka 15 minutt, eller til du ser at kaka er fast i kantane og blaut i midten.

5. Avkjøl litt før servering. Kaka kan fint oppbevarast eit par dagar i kjøleskap og smaker gjerne best dagen etterpå.


Kaka kan fint stå noken dager i kjøleskapet, og kan frysast!

Håper det frister!

Og har du lyst å kjøpe boka mi med 80 oppskrifter på sunnare søtsaker + alle mine beste tips og triks for å bake sukkerfritt, så finner du den her♥︎

Annonse

3 Kommentarer

H

Hilde

10. februar 2023

Har du prøvd å bake denne kaken med mandelmel istedenfor mel?

Linda Stuhaug

13. februar 2023

Nei, det har eg ikkje😊

M

Marina

15. mars 2023

Har du prøvd, Hilde ?

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg