Linda Stuhaug

17. april 2014

Sukkerfri, nydelig kokos-sjokoladepudding

Sukkerfri, nydelig kokos-sjokoladepudding
Kokosmelk igjen? Begge tomler opp 🙂 En fantastisk smakfull sjokoladepudding med kokossmak – falt sjokolade-kokoskremen i smak vil du garantert like denne! Voldsomt som eg maser om desse matallergiene for tida, men denne er altså sukkerfri, glutenfri, uten egg, uten nøtter, melkefri/laktosefri ved bruk av soyamelk/laktosefri melk. Det kan man ikkje klage på, og etter min smak er den hakket bedre enn den tradisjonelle sjokoladepuddingen eg har lagt ut oppskrift på før.
Oppskifta gir en stor skål, eller du kan bruke porsjonskåler slik som eg har gjort. Bildene viser 2, men eg fikk 3 slike skåler av oppskrifta.
Kokos- sjokoladepudding 200 g kokosmelk light* 1,5 dl valgfri melk 20 g originalkakao 20 g sukrin gold* 10 g sukrin +* En klype salt 2 gelatinplater*
*Du kan bruke den stive delen av fullfett kokosmelk også, men reduser gjerne til 150 g og bruk 2 dl melk istedenfor. Bruk eventuelt anna type søtning som tilsvarer 40 g sukker, men helst ikkje kun vanlig sukrin. Bruk 3 gelatinplater om du ønsker ett litt fastere resultat, eg synes den er best når den ikkje er heilt kompakt. For dere som er veganere og ikkje kan bruke gelatin – prøv deg fram med maisenna istedenfor! Den kan vispes inn i starten (1- 1,5 ss burde holde), og når blandinga då når kokepunktet vil den tjukne.
Framgangsmetode Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn. I en kjele blander du sammen resten av ingrediensane og lar det koke opp på svak varme. Rør innimellom og pass på at det ikkje svir seg. Knip vatnet ut av dei mjuke gelatinplatene, og smelt i den varme melkeblandinga. Fordel i skål eller porsjonsformer, og sett til avkjøling og oppbevaring i kjøleskapet. Den trenger minst 3-4 timer før sen stiver i porsjonsformene.
Som saus lagde eg kokos-vaniljesaus. Det er enkelt og greit kokosmelk light smakt til med sukrinmelis og ett dryss ekte vaniljepulver. Det var en nydelig kombinasjon, og kokossmaken kom tilbake i sausen på samme måte som i puddingen. Kan også anbefale heimelaga, sukkefri vaniljesaus (link), som er en slager på sjokoladepudding!
~ For min del perfekt konsistens ~ Det kan vere vanskelig å beregne gelatinplater ut fra væsken for å få godt resultat, både i pudding og mousse. Denne synes eg var midt blinken, ikkje for hard – men med en nydelig, fløyelsmjuk puddingkonsistens 🙂
Det blei dobbel porsjon til meg, og en porsjon til prøvekanin pappa – som er mitt største fan 😉
God Skjærtorsdag alle sammen! No reise eg avgårde på hytta og blir der ett par dager, noke eg ser fram til. Igjen ønsker eg alle en riktig god påske ?

Kokosmelk igjen? Begge tomler opp 🙂
En fantastisk smakfull sjokoladepudding med kokossmak – falt sjokolade-kokoskremen i smak vil du garantert like denne! Voldsomt som eg maser om desse matallergiene for tida, men denne er altså sukkerfri, glutenfri, uten egg, uten nøtter, melkefri/laktosefri ved bruk av soyamelk/laktosefri melk. Det kan man ikkje klage på, og etter min smak er den hakket bedre enn den tradisjonelle sjokoladepuddingen eg har lagt ut oppskrift på før.

Oppskifta gir en stor skål, eller du kan bruke porsjonskåler slik som eg har gjort. Bildene viser 2, men eg fikk 3 slike skåler av oppskrifta.

Kokos- sjokoladepudding
200 g kokosmelk light*
1,5 dl valgfri melk
20 g originalkakao
20 g sukrin gold*
10 g sukrin +*
En klype salt
2 gelatinplater*

*Du kan bruke den stive delen av fullfett kokosmelk også, men reduser gjerne til 150 g og bruk 2 dl melk istedenfor. Bruk eventuelt anna type søtning som tilsvarer 40 g sukker, men helst ikkje kun vanlig sukrin. Bruk 3 gelatinplater om du ønsker ett litt fastere resultat, eg synes den er best når den ikkje er heilt kompakt. For dere som er veganere og ikkje kan bruke gelatin – prøv deg fram med maisenna istedenfor! Den kan vispes inn i starten (1- 1,5 ss burde holde), og når blandinga då når kokepunktet vil den tjukne.

Framgangsmetode
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn. I en kjele blander du sammen resten av ingrediensane og lar det koke opp på svak varme. Rør innimellom og pass på at det ikkje svir seg. Knip vatnet ut av dei mjuke gelatinplatene, og smelt i den varme melkeblandinga. Fordel i skål eller porsjonsformer, og sett til avkjøling og oppbevaring i kjøleskapet. Den trenger minst 3-4 timer før sen stiver i porsjonsformene.

Som saus lagde eg kokos-vaniljesaus.
Det er enkelt og greit kokosmelk light smakt til med sukrinmelis og ett dryss ekte vaniljepulver. Det var en nydelig kombinasjon, og kokossmaken kom tilbake i sausen på samme måte som i puddingen. Kan også anbefale heimelaga, sukkefri vaniljesaus (link), som er en slager på sjokoladepudding!

~ For min del perfekt konsistens ~
Det kan vere vanskelig å beregne gelatinplater ut fra væsken for å få godt resultat, både i pudding og mousse. Denne synes eg var midt blinken, ikkje for hard – men med en nydelig, fløyelsmjuk puddingkonsistens 🙂


Det blei dobbel porsjon til meg, og en porsjon til prøvekanin pappa – som er mitt største fan 😉

God Skjærtorsdag alle sammen! No reise eg avgårde på hytta og blir der ett par dager, noke eg ser fram til.
Igjen ønsker eg alle en riktig god påske ?

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg