Linda Stuhaug

30. oktober 2014

Sukkerfri og glutenfri snickerskake

Sukkerfri og glutenfri snickerskake
Hei alle sammen!
Håper dere har hatt en fin veke så langt. Helga er rett rundt hjørnet igjen, og i morgen reiser eg på storfint besøk til bestevenninna mi i Bergen – så denne helga ser eg veldig fram til! Men før det er Fredag må vi fullføre Torsdagen, og som vanlig deler eg ei søt oppskrift som kan passe som sunn helgebakst for dere lesere. I dag blir det repriseoppskrift på sukkerfri snickerskake!
Denne posta eg først i April i år – så den har våre på bloggen ei stund og er allerede prøvd blant mange av dere. Eg har fått enormt mange gode tilbakemeldinger, blant anna "denne er faktisk for god til å vere sunn!" Den har blitt servert i både bursdager, da eg holdt mitt første foredrag og under åpningsdag på jobben min og den har blitt kjempegodt likt av både eldre (+60) og yngre (+6) – så det kan man ikkje ta anna enn som eit godt teikn 🙂
Det aller beste med snickerskaka er at den er både rask og enkel å lage. I tillegg er den ikkje tilsatt sukker eller gluten!
Snickersbunn ? 180 g salte peanøtter, evt 50/50 med andre nøtter ? 80 g havregryn, bruk gjerne glutenfri ? 7 store, saftige dadler (140 g uten stein) ? 2 ss sukrin gold, eller anna søtning ? Væske: 15 g smelta smør/cocosa eller 3-4 ss vatn Framgangsmetode Ha alle ingrediensene utenom væske i en foodprosessor. Kjør til en jevn, smuldrette masse – og juster med væska heilt på slutten. Kjenn på massen – den skal akkurat kunne formes med hendene. Press ned i en bakepapirkledd form og sett i frysen mens toppingen lages. Min form var 30×20 cm, og det synes eg vart perfekt i forhold til høgda på kaka.
Sjokolade-karamell topping ? 2 dl vikingmelk, evt. fløte/soyafløte/laktosefri fløte ? 40 g sukrin gold ? 15 g yaconsirup, evt. anna sirup eller honning ? 12 g smør ? 30 g sukkerfri, mørk sjokolade
Framgangsmetode Bland sammen alle ingrediensene utenom sjokoladen i en stor bolle som tåler sterk varme og sett i mikroen.Etter 5 minutt tar du bollen ut og rører litt. Sett den deretter inn igjen til du får en tjukk, karamell-farga masse. Dette kan ta litt tid, men vil variere veldig fra mikro til mikro, så følg med underveis! Når massen er ferdig, tilsetter du mørk sjokolade, og rører godt så alt smelter sammen. Bre blandinga over snickersbunnen med en slikkepott og hakk litt nøtter som avsluttande topping. Sett i fryseren for avkjøling, den er spiseklar etter eit par timer.
Kaka kan oppbevares både i kjøleskap og fryser. Eg pleier å ha den i fryseren, da står den seg fleire veker. Før servering kan den godt stå litt i romtemperatur, så blir den perfekt konsistens 🙂
Pssst! Vær for all del ikkje skeptisk til dadlene. Kaka smaker IKKJE dadler, den gjer berre bunnen søt og skaper den gode konsistensen.
Den er dønn seriøst HIMMELSK og eg vil at mange vil prøve seg ? Kombinasjonen mellom salt&søtt, sjokolade, karamell og peanøtter er virkelig uslåelig – denne er garantert en favoritt hos meg!

Hei alle sammen!

Håper dere har hatt en fin veke så langt. Helga er rett rundt hjørnet igjen, og i morgen reiser eg på storfint besøk til bestevenninna mi i Bergen – så denne helga ser eg veldig fram til! Men før det er Fredag må vi fullføre Torsdagen, og som vanlig deler eg ei søt oppskrift som kan passe som sunn helgebakst for dere lesere. I dag blir det repriseoppskrift på sukkerfri snickerskake!

Denne posta eg først i April i år – så den har våre på bloggen ei stund og er allerede prøvd blant mange av dere. Eg har fått enormt mange gode tilbakemeldinger, blant anna "denne er faktisk for god til å vere sunn!" Den har blitt servert i både bursdager, da eg holdt mitt første foredrag og under åpningsdag på jobben min og den har blitt kjempegodt likt av både eldre (+60) og yngre (+6) – så det kan man ikkje ta anna enn som eit godt teikn 🙂

Det aller beste med snickerskaka er at den er både rask og enkel å lage. I tillegg er den ikkje tilsatt sukker eller gluten!

Snickersbunn
? 180 g salte peanøtter, evt 50/50 med andre nøtter
? 80 g havregryn, bruk gjerne glutenfri
? 7 store, saftige dadler (140 g uten stein)
? 2 ss sukrin gold, eller anna søtning
? Væske: 15 g smelta smør/cocosa eller 3-4 ss vatn

Framgangsmetode
Ha alle ingrediensene utenom væske i en foodprosessor. Kjør til en jevn, smuldrette masse – og juster med væska heilt på slutten. Kjenn på massen – den skal akkurat kunne formes med hendene. Press ned i en bakepapirkledd form og sett i frysen mens toppingen lages. Min form var 30×20 cm, og det synes eg vart perfekt i forhold til høgda på kaka.

Sjokolade-karamell topping
? 2 dl vikingmelk, evt. fløte/soyafløte/laktosefri fløte
? 40 g sukrin gold
? 15 g yaconsirup, evt. anna sirup eller honning
? 12 g smør
? 30 g sukkerfri, mørk sjokolade

Framgangsmetode
Bland sammen alle ingrediensene utenom sjokoladen i en stor bolle som tåler sterk varme og sett i mikroen.Etter 5 minutt tar du bollen ut og rører litt. Sett den deretter inn igjen til du får en tjukk, karamell-farga masse. Dette kan ta litt tid, men vil variere veldig fra mikro til mikro, så følg med underveis! Når massen er ferdig, tilsetter du mørk sjokolade, og rører godt så alt smelter sammen. Bre blandinga over snickersbunnen med en slikkepott og hakk litt nøtter som avsluttande topping. Sett i fryseren for avkjøling, den er spiseklar etter eit par timer.

Kaka kan oppbevares både i kjøleskap og fryser. Eg pleier å ha den i fryseren, da står den seg fleire veker. Før servering kan den godt stå litt i romtemperatur, så blir den perfekt konsistens 🙂

Pssst! Vær for all del ikkje skeptisk til dadlene. Kaka smaker IKKJE dadler, den gjer berre bunnen søt og skaper den gode konsistensen.

Den er dønn seriøst HIMMELSK og eg vil at mange vil prøve seg ?
Kombinasjonen mellom salt&søtt, sjokolade, karamell og peanøtter er virkelig uslåelig – denne er garantert en favoritt hos meg!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg