Annonse
20. desember 2018
Sukkerfri peppernøtter
Heisann!
Då starter nedtellinga for fullt til julafta… At den store dagen berre er 4 dager unna er ganske vilt. Heldigvis er heile romjula minst like koselig som sjølve julafta 🙂
Idag skal eg dele en oppskrift som har vore veldig etterspurt på bloggen, ikkje berre i no i desember – men også tidligare år. PEPPERNØTTER er visst en julekake som er mange sin favoritt;
Det er ikkje mykje peppernøtter eg har ete opp gjennom åra, men dei få gangane eg har smakt det – så har det vore mjuke peppernøtter. Derfor er dagens oppskrift på peppernøtter av den mjuke varianten 🙂 Eg veit det er mange ulike måter å lage desse på, både når det kjem til krydder, utseende, smak og konsistens – så dette blir nok ein av få i jungelen av peppernøtt-oppskrifter, som også er sukkerfri.
Du treng, ca. 30 stk
100 g fibersirup gold
30 g smør
2 ss (25 g) sukrin+
2 ss (25 g) sukrin gold
3 ss fløyte
200 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl
1/3 ts natron, 1/3 ts malt anis, 1/4 ts malt pepper
Slik gjer du:
1. Varm opp fibersirup gold, smør, sukrin+, sukrin gold og fløyte i en kjele til alt er smelta sammen. Hell blandinga over i en bolle.
2. Visp inn natron, malt anis og malt pepper.
3. Sikt inn litt og litt speltmjøl/ kveitemjøl og kna til en fast deig. Det er ikkje sikkert du treng å bruke alt mjølet. Sett deiga i kjøleskapet til den er avkjølt.
4. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Trill deiga ut til ei lang pølse og skjær opp i ca. 30 like store biter. Trill til kuler og legg kulene på eit steikebrett med bakepapir.
5. Steik midt i ovnen i ca. 10 minutt, eller til peppernøttene er lett gylne. Steiketida vil variere etter størrelse på peppernøttene og fra ovn til ovn. Avkjøl på rist.
Tips og alternativer*
♦ Du kan bytte ut sukrin+ og sukrin gold med anna søtning tilsvarande 75 g sukker.
♦ Tåler du ikkje melk? Bruk melkefri margarin istedenfor smør.
♦ Eg har ikkje prøvd å lage peppernøttene glutenfri. Du kan sjølvsagt prøve å bytte ut speltmjøl/kveitemjøl med glutenfri mjøltype. Eg anbefaler eventuelt eit nøytralt, glutenfritt mjøl for best resultat.
Peppernøttene oppbevarer du i en kakeboks på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskapet. Pynt gjerne med sjokolade om du ønsker det 🙂
Så… blir det peppernøtt-baking ein dag kanskje? Fortell meg gjerne korleis du liker peppernøttene best. Mjuke? Sprø? Med andre krydder? Mørke? Lyse?
Uansett, eg håper det frister og at fleire vil prøve seg♥
Annonse
10 Kommentarer
Vilde
20. desember 2018

Linda Stuhaug
20. desember 2018
Nina
19. desember 2021

Linda Stuhaug
20. desember 2021
Tordis
25. november 2019

Linda Stuhaug
26. november 2019
Tordis
27. november 2019

Linda Stuhaug
27. november 2019
Britt Åse
6. desember 2022

Linda Stuhaug
11. desember 2022
SKRIV EN KOMMENTAR