Linda Stuhaug

20. desember 2016

Sukkerfri risboller

Sukkerfri risboller
Hei alle sammen!
På utkikk etter sukkerfri risboller? Her har dere min beste oppskrift! Det er tredje året eg lager desse, og alle blir like overraska over at dei er sukkerfri. Virkelig gode risboller som smaker som ekte vare 😉
Oppskrifta er svært enkel og den lages på ca. 15 minutter. På ingen måte en tradisjonell oppskrift, men eg liker å lage min egen vri på det, og kvifor ikkje når det funker så bra?
Håper du blir frista:
Sukkerfri risboller, 8-10 stk 2,5 dl fløte eller vikingmelk 4 ss sukrin gold 1 ss smør 35 g sukkerfri, mørk sjokolade (minst 70%) 2 ss sterk kaffe puffa ris
Slik gjer du: 1. Ha fløte/vikingmelk, sukrin gold og smør i en stor bakebolle som tåler sterk varme. Sett i mikrobølgeovnen og la blandinga koke inn til en tjukk, karamellfarga masse. Rør innimellom. Dette tar +/- 10 minutter. Du kan også koke massen i en kjele, men det tar lengre tid.
2. Når blandinga er blitt en tjukk, karamellfarga masse rører du straks inn biter av sjokolade. Bland godt før du rører inn kaffe. Vend deretter inn puffa ris til den konsistensen du ønsker.
3. Fordel blandinga i muffinsformer og sett kaldt. Oppbevares i kjøleskap til servering.
Tips og alternativer! – bruk laktosefri fløte for laktosefri risboller.
– Sukkerfri mørk sjokolade kan også byttes med 70% eller 86% mørk sjokolade, da får du tak i dei fleste ingrediensene på dagligvarebutikken.
Har du spørsmål? Spørr gjerne i kommentarfeltet!
Prøver du oppskrifta blir eg superglad for tilbakemelding, enten her på bloggen, på facebook-sida mi her eller på instagram under @lindastuhaug 🙂
Sjokolademassen som blandes inn med den puffa risen er opprinnelig min oppskrift på sjokoladefudge:
Oppskrifta finner du blant anna her.
Nyt tirsdagen!
*

Hei alle sammen!

På utkikk etter sukkerfri risboller? Her har dere min beste oppskrift! Det er tredje året eg lager desse, og alle blir like overraska over at dei er sukkerfri. Virkelig gode risboller som smaker som ekte vare 😉

Oppskrifta er svært enkel og den lages på ca. 15 minutter. På ingen måte en tradisjonell oppskrift, men eg liker å lage min egen vri på det, og kvifor ikkje når det funker så bra?

Håper du blir frista:

Sanity Image

Sukkerfri risboller, 8-10 stk
2,5 dl fløte eller vikingmelk
4 ss sukrin gold
1 ss smør
35 g sukkerfri, mørk sjokolade (minst 70%)
2 ss sterk kaffe
puffa ris


Slik gjer du:
1. Ha fløte/vikingmelk, sukrin gold og smør i en stor bakebolle som tåler sterk varme. Sett i mikrobølgeovnen og la blandinga koke inn til en tjukk, karamellfarga masse. Rør innimellom. Dette tar +/- 10 minutter. Du kan også koke massen i en kjele, men det tar lengre tid.

2. Når blandinga er blitt en tjukk, karamellfarga masse rører du straks inn biter av sjokolade. Bland godt før du rører inn kaffe. Vend deretter inn puffa ris til den konsistensen du ønsker.

3. Fordel blandinga i muffinsformer og sett kaldt. Oppbevares i kjøleskap til servering.

Sanity Image

Tips og alternativer!
– bruk laktosefri fløte for laktosefri risboller.

– Sukkerfri mørk sjokolade kan også byttes med 70% eller 86% mørk sjokolade, da får du tak i dei fleste ingrediensene på dagligvarebutikken.

Sanity Image

Har du spørsmål? Spørr gjerne i kommentarfeltet!

Prøver du oppskrifta blir eg superglad for tilbakemelding, enten her på bloggen, på facebook-sida mi her eller på instagram under @lindastuhaug 🙂

Sjokolademassen som blandes inn med den puffa risen er opprinnelig min oppskrift på sjokoladefudge:

Sanity Image


Oppskrifta finner du blant anna her.

Nyt tirsdagen!

*