Linda Stuhaug

7. september 2016

Sukkerfri, saftig kake med blåbær og bringebær

Sukkerfri, saftig kake med blåbær og bringebær
Innholder annonselenker
God lille-lørdag!
Er du som meg og fyller opp fryseren med norske bær når det er sesong? Det er heilt stappfullt og eg har sikra meg norske bær heilt til neste sommer. I hovedsak blir det brukt til smoothie, til å lage syltetøy, varme bær som topping på grøt/yoghurt, desserter og bakst. Denne saftige og smakfulle kaka eg deler med dere idag lagde eg i sommer med ferske bær, men du kan heilt fint bruke fryste bær også.
Sukkerfri, proteinrik, kan lages glutenfri og kaloriredusert. Kaka kan du fint fryse ned, men den holder seg fersk i minst 2-3 dager i kjøleskap:
Kake med blåbær og bringebær  4 egg 60 g sukrin+ 100 g sukrin gold 250 g kesam 80 g havremel* 80 g speltmel* 2 ts bakepulver 1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes 200-300 blåbær og bringebær (ferske eller fryste)
Slik gjer du: Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen alle ingrediensene til kakerøra utenom bær. Juster med litt vatn, ca. 0,5-1 dl om nødvendig for å få en fyldig kakerøre.
Hell halve røra i en smurt, rund form på 24-26 cm i diameter eller liten langpanne. Dryss over blåbær og bringebær, hell over resten av kakerøra og ha over resten av bærene på toppen.
Steik midt i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt og har fått en gyllen overflate. Sjekk underveis! Avkjøl.
Tips og alternativer* Istedenfor havremel og speltmel kan du bruke anna tørrvare. Anbefaler å kombinere to forskjellige. Vær obs på at meltyper har ulike bakeegenskaper, spørr gjerne om du lurer, så du sikrer deg eit bra resultat 🙂
Du kan og bruke anna søtning tilsvarande 210 g sukker, men eg anbefaler ikkje vanlig sukrin.
Det blir meir og meir vanlig å finne sukkererstatninger på dagligvarebutikken, som sukrinvariantene eg har brukt idag. Eg linker som vanlig til sponsoren min x-life, som har det meste man trenger til sukkerfri baking, utenom dei heilt vanlige ingrediensene man finner på butikken. Det er enkelt å lage sunnere alternativ til søtt – det håper eg at eg klarer å formidle gjennom bloggen 🙂

Innholder annonselenker

God lille-lørdag!

Er du som meg og fyller opp fryseren med norske bær når det er sesong? Det er heilt stappfullt og eg har sikra meg norske bær heilt til neste sommer. I hovedsak blir det brukt til smoothie, til å lage syltetøy, varme bær som topping på grøt/yoghurt, desserter og bakst. Denne saftige og smakfulle kaka eg deler med dere idag lagde eg i sommer med ferske bær, men du kan heilt fint bruke fryste bær også.

Sukkerfri, proteinrik, kan lages glutenfri og kaloriredusert. Kaka kan du fint fryse ned, men den holder seg fersk i minst 2-3 dager i kjøleskap:


Kake med blåbær og bringebær 
4 egg
60 g  sukrin+
100 g  sukrin gold
250 g kesam
80 g havremel*
80 g speltmel*
2 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
200-300 blåbær og bringebær (ferske eller fryste)

Slik gjer du:
Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen alle ingrediensene til kakerøra utenom bær. Juster med litt vatn, ca. 0,5-1 dl om nødvendig for å få en fyldig kakerøre.

Hell halve røra i en smurt, rund form på 24-26 cm i diameter eller liten langpanne. Dryss over blåbær og bringebær, hell over resten av kakerøra og ha over resten av bærene på toppen.

Steik midt i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt og har fått en gyllen overflate. Sjekk underveis! Avkjøl.


Tips og alternativer*
Istedenfor havremel og speltmel kan du bruke anna tørrvare. Anbefaler å kombinere to forskjellige. Vær obs på at meltyper har ulike bakeegenskaper, spørr gjerne om du lurer, så du sikrer deg eit bra resultat 🙂

Du kan og bruke anna søtning tilsvarande 210 g sukker, men eg anbefaler ikkje vanlig sukrin.


Det blir meir og meir vanlig å finne sukkererstatninger på dagligvarebutikken, som sukrinvariantene eg har brukt idag. Eg linker som vanlig til sponsoren min x-life, som har det meste man trenger til sukkerfri baking, utenom dei heilt vanlige ingrediensene man finner på butikken. Det er enkelt å lage sunnere alternativ til søtt – det håper eg at eg klarer å formidle gjennom bloggen 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg