Annonse
6. desember 2019
Sukkerfri Sarah Bernard i langpanne
God fredag alle sammen!
Vi er godt i gang med julebaksten og julesnacksen, og det blir naturligvis eit ekstra fokus på det søte no i desember. Eg holder meg til konseptet mitt og det kjenner jo dokke til: alle oppskriftene eg deler er uten tilsatt sukker, og eg prøver i tillegg å ha glutenfritt/melkefritt alternativ der eg kan 🙂
Sarah Bernard er er ei kake som mange forbinder med jula, og dagens oppskrift er en sukkerfri variant med sjokoladekrem i langpanne. Kaka er virkelig superenkel å lage, og den var ingenting anna enn nydelig på smak♥
Mandelbunn
300 g mandler
100 g Sukrinsirup (les tips om du har Fibersirup)
1 ss sukrin+
3 eggekviter
en klype salt
Sjokoladekrem
100 g smør, romtemperert
50 g philadelphia (eller meir smør)
1-2 ss sukrin+
1-2 ss kakao
3 eggeplommer
Topping
50 g sukkerfri sjokolade, eg har brukt mørk
Slik gjer du:
1, mandelbunn: Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Grovmal mandlane i en foodprosessor eller blendar. Rør inn resten av ingrediensane. Ha over i en form med bakepapir*, og steik midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til mandelbunnen er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl.
2, sjokoladekrem: pisk sammen smør, philadelphia, 1 ss sukrin+ og 1 ss kakao. Pisk inn en og en eggeplomme. Smak til om du ønsker sjokoladekremen søtare eller med meir sjokoladesmak, og juster med meir sukrin+ og/eller kakao.
3, topping: bre sjokoladekremen over den avkjølte mandelbunnen. Smelt sjokolade til slutt og fordel som eit lokk over sjokoladekremen.
4. Eg anbefaler å skjære opp kaka i biter før sjokoladen er heilt stivna. Oppbevar kaka i kjøleskap. Den kan også frysast.
Tips og alternativ*
→ Kakeform: eg brukte ein kakeform på 14×18 cm. Du kan fint bruke ei form som er litt større, det har ingenting å bety at kaka blir litt lavare. Eg har brukt samme oppskrift på en kakeform på 20×30.
→ Visst du har Fibersirup: oppskrifta på kakebunnen er i utgangspunktet laga med Fibersirup Clear. Visst du har Fibersirup Clear kan du fint bruke denne istedenfor Sukrinsirup. Då anbefaler eg å bruke litt ekstra søtning (2 ss sukrin+, evt. 4 ss sukrin gold). Bruker du Fibesirup Gold bytter du den berre med Sukrinsirup uten andre endringer.
→ Sukrin+ i mandelbunnen kan byttast med anna søtning tilsvarande 2 ss sukker. Skal du bytte ut sukrin+ i sjokoladekremen anbefaler eg å bruke sukrinmelis eller anna pulverisert søtning som løyser seg opp i en kald krem, så du slipper å tygge på sukkerkorn.
→ For melkefri kake: bytt ut smør, philadelphia og sjokoalde med melkefri alternativ.
Eg har også ein oppskrift på sukkerfri Sarah Bernard med suksesskrem i arkivet:
En tidligare oppskrift på Sarah Bernard med sjokoladekrem i langpanne finner du også i arkivet. Der har eg brukt dadler i bunnen visst du heller ønsker det. Oppskrifta finner du her♥
Så – blir det Sarah Bernard iløpe av helga kanskje? Eller i løpet av førjulstida? Håper vertfall at oppskrifta ser enkel og god ut♥
Har du spørsmål, ta kontakt i kommentarfeltet! Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen 🙂
Annonse
20 Kommentarer
Viktoria
11. desember 2019
Linda Stuhaug
11. desember 2019
June Sveen
9. desember 2019
Linda Stuhaug
10. desember 2019
Marte
11. desember 2022
Linda Stuhaug
12. desember 2022
Linn Marie
7. desember 2019
Linda Stuhaug
8. desember 2019
Jorhild
6. desember 2019
Linda Stuhaug
6. desember 2019
Tove
6. desember 2019
Linda Stuhaug
6. desember 2019
Heidi
1. mai 2023
Linda Stuhaug
2. mai 2023
Liv Daae
28. november 2023
Linda Stuhaug
3. desember 2023
Anki
22. desember 2022
Linda Stuhaug
23. desember 2022
Marthe
11. desember 2020
Linda Stuhaug
13. desember 2020
SKRIV EN KOMMENTAR