Linda Stuhaug

Sukkerfri Sarah Bernhard med suksesskrem

Sukkerfri Sarah Bernhard med suksesskrem
Hei godtfolk!
Påska er ikkje begynt enda, men vi er jo på en måte i påskeveka og derfor bryter eg litt opp rutinene her på bloggen. Framfor vekemeny igår blei det «10 favorittoppskrifter på sukkerfri/sinnare snacks – perfekt som påskesnop» og framfor vegetarmiddag idag så deler eg oppskrift på sukkerfri Sarah Bernhard kake med suksesskrem 🙂 Eg veit ikkje om dette er ei typisk påskekake, men den passer no kanskje ekstra godt til påske!
Denne består av en småseig, nydelig mandelbunn, gul suksesskrem og deretter eit lag med sjokolade på toppen. Nesten litt suksessterte-inspirert, og du kan faktisk fint lage denne som en suksessterte om du bruker rund form og dropper sjokoladen på toppen.
Mandelbunnen kan du lage på to måter, med fibersirup eller dadler, så her bruker du det du har tilgjengelig/liker. Eg har alltid laga bunnen med dadler, men prøvde meg på fibersirup denne gangen, og det fungerte veldig fint det også. Eit fint alternativ for dei som ikkje kan ete dadler 🙂
Du trenger, langpanne/form på 20 x 30 cm
Bunn* 300 g mandler 4 ss sukrin gold 100 g fibersirup clear (eller den nye sukrinsirup gold, då holder det med 2 ss sukrin gold) 3 eggekviter en klype salt
Suksesskrem 3 eggeplommer 0,75 dl fløyte 2 ss sukrin+ 100 g smør 1/3 ts ekte vaniljepulver eller frø fra 1 vaniljestang
Topping 50-60 g sukkerfri sjokolade – lys eller mørk
Slik gjer du: Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Mal mandlane i en foodprosessor eller blendar. Rør inn sukrin gold, fibersirup, eggekviter og salt. Ha over i en langpanne/ildfast form med bakepapir, steik midt i ovnen i 18-20 minutt, eller til mandelbunnen er godt gyllen. Avkjøl på rist.
Ha eggeplommer, fløyte, sukrin+ og vanilje i en liten kjele. Varm opp til kokepunktet på medium varme til den begynner å tjukne. Her er det tre ting som er viktig: du må røre heile tida, den må bli varm nok for å tjukne, men den må ikkje koke. Trekk kjelen til side og pisk inn smør i terningar. Avkjøl.
Fordel suksesskremen over den avkjølte mandelbunnen. Smelt sjokolade og ha over til slutt. Skjær opp i passelige bitar og oppbevar i kjøleskap til servering.
*Alternativ mandelbunn med dadler, 20 x 30 cm langpanne/form 3oo g mandler 75 g ferske, saftige dadler (uten stein) 2 ss sukrin gold 3 eggekviter en klype salt
Slik gjer du: Ha mandler og dadler i en foodprosessor eller krafig blendar. Køyr i 2-3 minutt til alt er godt malt og massen er klebig. Vend inn sukrin gold, salt og eggekviter.
Ha over i en langpanne/ildfast form med bakepapir, steik midt i ovnen i 15-18 minutt, eller til mandelbunnen er godt gyllen. Avkjøl på rist.
Kaka står seg fleire dager i kjøleskapet, men kan fint frysast også. Ta gjerne med en bit eller to til påsketuren♥
Denne falt virkelig godt i smak i heimen, og det er langt fra siste gang den blir laga. Heldigvis fraus vi ned halve kaka og kan ta den opp seinare i påska 🙂
Håper alle får en fin mandag – ferie eller ei. Her er ikkje ferien i gang enda, helga har stort sett bestått av jobb, og det blir nokre dager med jobbing no også før påskeferien er i gang og påskeværet kjem som bestilt♥

Hei godtfolk!

Påska er ikkje begynt enda, men vi er jo på en måte i påskeveka og derfor bryter eg litt opp rutinene her på bloggen. Framfor vekemeny igår blei det « 10 favorittoppskrifter på sukkerfri/sinnare snacks – perfekt som påskesnop» og framfor vegetarmiddag idag så deler eg oppskrift på sukkerfri Sarah Bernhard kake med suksesskrem 🙂 Eg veit ikkje om dette er ei typisk påskekake, men den passer no kanskje ekstra godt til påske!

Denne består av en småseig, nydelig mandelbunn, gul suksesskrem og deretter eit lag med sjokolade på toppen. Nesten litt suksessterte-inspirert, og du kan faktisk fint lage denne som en suksessterte om du bruker rund form og dropper sjokoladen på toppen.

Mandelbunnen kan du lage på to måter, med fibersirup eller dadler, så her bruker du det du har tilgjengelig/liker. Eg har alltid laga bunnen med dadler, men prøvde meg på fibersirup denne gangen, og det fungerte veldig fint det også. Eit fint alternativ for dei som ikkje kan ete dadler 🙂

Du trenger, langpanne/form på 20 x 30 cm

Bunn*
300 g mandler
4 ss sukrin gold
100 g fibersirup clear (eller den nye sukrinsirup gold, då holder det med 2 ss sukrin gold)
3 eggekviter
en klype salt

Suksesskrem
3 eggeplommer
0,75 dl fløyte
2 ss sukrin+
100 g smør
1/3 ts ekte vaniljepulver eller frø fra 1 vaniljestang

Topping
50-60 g sukkerfri sjokolade – lys eller mørk

Slik gjer du:
Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Mal mandlane i en foodprosessor eller blendar. Rør inn sukrin gold, fibersirup, eggekviter og salt. Ha over i en langpanne/ildfast form med bakepapir, steik midt i ovnen i 18-20 minutt, eller til mandelbunnen er godt gyllen. Avkjøl på rist.

Ha eggeplommer, fløyte, sukrin+ og vanilje i en liten kjele. Varm opp til kokepunktet på medium varme til den begynner å tjukne. Her er det tre ting som er viktig: du må røre heile tida, den må bli varm nok for å tjukne, men den må ikkje koke. Trekk kjelen til side og pisk inn smør i terningar. Avkjøl.

Fordel suksesskremen over den avkjølte mandelbunnen. Smelt sjokolade og ha over til slutt. Skjær opp i passelige bitar og oppbevar i kjøleskap til servering.

*Alternativ mandelbunn med dadler, 20 x 30 cm langpanne/form
3oo g mandler
75 g ferske, saftige dadler (uten stein)
2 ss sukrin gold
3 eggekviter
en klype salt

Slik gjer du:
Ha mandler og dadler i en foodprosessor eller krafig blendar. Køyr i 2-3 minutt til alt er godt malt og massen er klebig. Vend inn sukrin gold, salt og eggekviter.

Ha over i en langpanne/ildfast form med bakepapir, steik midt i ovnen i 15-18 minutt, eller til mandelbunnen er godt gyllen. Avkjøl på rist.

Kaka står seg fleire dager i kjøleskapet, men kan fint frysast også. Ta gjerne med en bit eller to til påsketuren♥

Denne falt virkelig godt i smak i heimen, og det er langt fra siste gang den blir laga. Heldigvis fraus vi ned halve kaka og kan ta den opp seinare i påska 🙂

Håper alle får en fin mandag – ferie eller ei. Her er ikkje ferien i gang enda, helga har stort sett bestått av jobb, og det blir nokre dager med jobbing no også før påskeferien er i gang og påskeværet kjem som bestilt♥

23 Kommentarer

M

Merethe

9. februar 2019

Kan man bruke tagatesse eller vanlig sukrin? Har ikke sukrin+

Linda Stuhaug

10. februar 2019

Ja 😉

C

Charlotte

4. februar 2019

Hei! Jeg har kun fibersirup gold i hus og ikke clear. Går det fint å bruke den i stedet? Er litt ny på det sukkerfrie så har ikke prøvd ut så mye enda. Er det mye forskjell på fibersirup clear og gold? Blir det nesten samme forskjellen som hvitt og brunt sukker eller lys og mørk sirup?

Linda Stuhaug

5. februar 2019

Hei! Forskjellen blir litt som lys og mørk sirup, men kontrasten er enda større. Eg anbefaler virkelig fibersirup clear, men du KAN bruke fibersirup gold også. Gold er søtare og gir fra seg ein del ekstra smak, så kutt litt ned på ekstra søtning og vær obs på at smaken vil vere noko annleis 🙂

G

Grete viken

27. august 2021

Hei. Kan denne kaken fryses? Mvh Grete

Linda Stuhaug

30. august 2021

Ja 🙂

L

Lise

24. november 2019

Hei! Kan man bruke mandelmel i stedet for å kjøre mandler i blender?

Linda Stuhaug

25. november 2019

Du mister en del tekstur med å bruke 100% malt mandelmjøl, men det går såklart å bruke det 🙂

C

Camilla

4. november 2019

Hei, Jeg har lyst til å forsøke å lage denne som et alternativ til de vanlige Sarah Bernard småkakene jeg lager til jul – men kan den fryses?

Linda Stuhaug

5. november 2019

Hei! Ja, den kan frysast 🙂

K

Karen

7. april 2018

Du stivpisker ikke eggehvitene før du har de sammen med det tørre i bunnen?

Linda Stuhaug

7. april 2018

Nei.

K

Karile

6. april 2018

Vi bakte den i påske Det smakte sååå godt at den forsvant veldig fort Tusen takk for oppskrift ,den skal absolutt bakes igjen !

Linda Stuhaug

6. april 2018

Såå bra, Karile! Det er veldig hyggelig å lese 🙂

K

Kine

31. mars 2018

Glemt å kjøpe inn vaniljestang….e det mulig å bruke vaniljesukker? Ser mengden er liten,blir det det samme?

Linda Stuhaug

3. april 2018

Du kan smake deg fram med vaniljesukker 🙂

M

Margareth Brown

29. mars 2018

Så flott – tusen takk – den skal jeg bake i morgen:)

Linda Stuhaug

30. mars 2018

Håper den smakte 😀

M

Maria

26. mars 2018

Hvor mange biter (den størrelsen du har over) får du av denne oppskriften?

Linda Stuhaug

27. mars 2018

Det hugsa eg ikkje heilt no. Bildee viser kanskje 1/3 av kaka 🙂

T

Tonje

26. mars 2018

Hei! Tror du det blir bra å kombinere dadler og fiber sirup gold? For de som ikke liker sukrin smaken?

Linda Stuhaug

26. mars 2018

Du vil garantert ikkje kjenner sukrinsmaken i bunnen altså 😉 Det er snakk om så liten mengde ift volum 🙂

Linda Stuhaug

26. mars 2018

Men det går nok sikkert fint altså, men då må du berre prøve deg litt fram ift mengde 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg