Annonse
26. mars 2018
Sukkerfri Sarah Bernhard med suksesskrem
Hei godtfolk!
Påska er ikkje begynt enda, men vi er jo på en måte i påskeveka og derfor bryter eg litt opp rutinene her på bloggen. Framfor vekemeny igår blei det « 10 favorittoppskrifter på sukkerfri/sinnare snacks – perfekt som påskesnop» og framfor vegetarmiddag idag så deler eg oppskrift på sukkerfri Sarah Bernhard kake med suksesskrem 🙂 Eg veit ikkje om dette er ei typisk påskekake, men den passer no kanskje ekstra godt til påske!
Denne består av en småseig, nydelig mandelbunn, gul suksesskrem og deretter eit lag med sjokolade på toppen. Nesten litt suksessterte-inspirert, og du kan faktisk fint lage denne som en suksessterte om du bruker rund form og dropper sjokoladen på toppen.
Mandelbunnen kan du lage på to måter, med fibersirup eller dadler, så her bruker du det du har tilgjengelig/liker. Eg har alltid laga bunnen med dadler, men prøvde meg på fibersirup denne gangen, og det fungerte veldig fint det også. Eit fint alternativ for dei som ikkje kan ete dadler 🙂
Du trenger, langpanne/form på 20 x 30 cm
Bunn*
300 g mandler
4 ss sukrin gold
100 g fibersirup clear (eller den nye sukrinsirup gold, då holder det med 2 ss sukrin gold)
3 eggekviter
en klype salt
Suksesskrem
3 eggeplommer
0,75 dl fløyte
2 ss sukrin+
100 g smør
1/3 ts ekte vaniljepulver eller frø fra 1 vaniljestang
Topping
50-60 g sukkerfri sjokolade – lys eller mørk
Slik gjer du:
Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Mal mandlane i en foodprosessor eller blendar. Rør inn sukrin gold, fibersirup, eggekviter og salt. Ha over i en langpanne/ildfast form med bakepapir, steik midt i ovnen i 18-20 minutt, eller til mandelbunnen er godt gyllen. Avkjøl på rist.
Ha eggeplommer, fløyte, sukrin+ og vanilje i en liten kjele. Varm opp til kokepunktet på medium varme til den begynner å tjukne. Her er det tre ting som er viktig: du må røre heile tida, den må bli varm nok for å tjukne, men den må ikkje koke. Trekk kjelen til side og pisk inn smør i terningar. Avkjøl.
Fordel suksesskremen over den avkjølte mandelbunnen. Smelt sjokolade og ha over til slutt. Skjær opp i passelige bitar og oppbevar i kjøleskap til servering.
*Alternativ mandelbunn med dadler, 20 x 30 cm langpanne/form
3oo g mandler
75 g ferske, saftige dadler (uten stein)
2 ss sukrin gold
3 eggekviter
en klype salt
Slik gjer du:
Ha mandler og dadler i en foodprosessor eller krafig blendar. Køyr i 2-3 minutt til alt er godt malt og massen er klebig. Vend inn sukrin gold, salt og eggekviter.
Ha over i en langpanne/ildfast form med bakepapir, steik midt i ovnen i 15-18 minutt, eller til mandelbunnen er godt gyllen. Avkjøl på rist.
Kaka står seg fleire dager i kjøleskapet, men kan fint frysast også. Ta gjerne med en bit eller to til påsketuren♥
Denne falt virkelig godt i smak i heimen, og det er langt fra siste gang den blir laga. Heldigvis fraus vi ned halve kaka og kan ta den opp seinare i påska 🙂
Håper alle får en fin mandag – ferie eller ei. Her er ikkje ferien i gang enda, helga har stort sett bestått av jobb, og det blir nokre dager med jobbing no også før påskeferien er i gang og påskeværet kjem som bestilt♥
Annonse
25 Kommentarer
Merethe
9. februar 2019
Linda Stuhaug
10. februar 2019
Charlotte
4. februar 2019
Linda Stuhaug
5. februar 2019
Grete viken
27. august 2021
Linda Stuhaug
30. august 2021
Lise
24. november 2019
Linda Stuhaug
25. november 2019
Camilla
4. november 2019
Linda Stuhaug
5. november 2019
Karen
7. april 2018
Linda Stuhaug
7. april 2018
Karile
6. april 2018
Linda Stuhaug
6. april 2018
Kine
31. mars 2018
Linda Stuhaug
3. april 2018
Margareth Brown
29. mars 2018
Linda Stuhaug
30. mars 2018
Maria
26. mars 2018
Linda Stuhaug
27. mars 2018
Tonje
26. mars 2018
Linda Stuhaug
26. mars 2018
Linda Stuhaug
26. mars 2018
Cecilie
18. oktober 2023
Linda Stuhaug
18. oktober 2023
SKRIV EN KOMMENTAR