Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri sjokoladekonfekt med krema melkefyll

Sukkerfri sjokoladekonfekt med krema melkefyll
Denne oppskrifta her er ein gjenganger kvart år til påske (og jul forsåvidt): sukkerfri sjokoladekonfekt med krema melkefyll♥︎ Desse synes eg heilt ærlig er bedre enn «påskeegga» man får kjøpt, og det er eg ikkje aleine om! Oppskrifta har fulgt meg i årevis og det er ein av tilbakemeldingane eg har fått flest ganger😍
Eg har justert oppskrifta litt; både for å få sjokoladen til å smelte seg enklare, og fordi den er søt nok uten noko ekstra søtning. Prøv denne du også!
Til 15-20 stk trenger du: • 100 g sukkerfri melkesjokolade + 2 ts kokosolje • 50 g sukkerfri kvit sjokolade + 2 ts kokosolje • 50 g kremost naturell
Slik gjer du: 1. Sett silikonformene i frysaren i 10 minutt før du starter. Smelt melkesjokolade + kokosolje. Fordel ei lita teskei i bunnen av silikonformer og fordel sjokoladen oppover kantane. Bruk gjerne baksida av ei teskei! 2. Sett i frysaren mens du lager melkefyllet: smelt sukkerfri kvit sjokolade med kokosolje. Rør inn kremosten. Fordel melkekremen i den stivna sjokoladen, før du dekker med resten av melkesjokoladen som eit lokk over. 3.Avkjøl i frysar eller kjøleskap og vend forsiktig ut av silikonformene. Oppbevar i kjøleskap og nyt en eller fire nydelige konfektbiter!
Goood (palme)helg alle sammen🤩

Denne oppskrifta her er ein gjenganger kvart år til påske (og jul forsåvidt): sukkerfri sjokoladekonfekt med krema melkefyll♥︎ Desse synes eg heilt ærlig er bedre enn «påskeegga» man får kjøpt, og det er eg ikkje aleine om! Oppskrifta har fulgt meg i årevis og det er ein av tilbakemeldingane eg har fått flest ganger😍

Eg har justert oppskrifta litt; både for å få sjokoladen til å smelte seg enklare, og fordi den er søt nok uten noko ekstra søtning. Prøv denne du også!

Til 15-20 stk trenger du:
• 100 g sukkerfri melkesjokolade + 2 ts kokosolje
• 50 g sukkerfri kvit sjokolade + 2 ts kokosolje
• 50 g kremost naturell

Slik gjer du:
1. Sett silikonformene i frysaren i 10 minutt før du starter. Smelt melkesjokolade + kokosolje. Fordel ei lita teskei i bunnen av silikonformer og fordel sjokoladen oppover kantane. Bruk gjerne baksida av ei teskei!

2. Sett i frysaren mens du lager melkefyllet: smelt sukkerfri kvit sjokolade med kokosolje. Rør inn kremosten. Fordel melkekremen i den stivna sjokoladen, før du dekker med resten av melkesjokoladen som eit lokk over.

3.Avkjøl i frysar eller kjøleskap og vend forsiktig ut av silikonformene. Oppbevar i kjøleskap og nyt en eller fire nydelige konfektbiter!

Goood (palme)helg alle sammen🤩

Annonse

18 Kommentarer

w

wenche

16. april 2023

Kan man bruke sjokoladeknapper i stedet for plater, eller blir det for løst ??

Linda Stuhaug

16. april 2023

Ser ikkje på det som noke problem når det skal smelte likevel! Skal nok gå heilt fint😄

K

Kine

2. april 2023

Hvor kjøper du sjokoladen?😊

Linda Stuhaug

4. april 2023

Sunkost😁

H

Helene

16. desember 2023

Hvor lang holdbarhet har disse? Tenkte hvis man skal gi i julegave 😀

Linda Stuhaug

17. desember 2023

Tja, dei burde egentlig stå kaldt sida det er kremost i. I kjøleskapet kan dei vertfall stå 2-3 veker :)

I

Irene

12. april 2025

Men for folk som ikke har micro ovn, så kan vel sjokoladen smeltes over vannbad vel ?

Linda Stuhaug

13. april 2025

Jaja :)

I

Ida

31. mars 2023

Hvordan smelter du sjokoladen (kjele/vannbad/mikro)? Ha en nydelig (palme)helg🐥🐥

Linda Stuhaug

4. april 2023

Eg smeltet alltid i mikroen🤩 god påske❤️

L

Lise Rosenlind

15. januar 2024

Jeg prøvde å lage disse idag, men fikk ikke smeltet melkesjokoladen. Den ble ikke så myk, men klumpete. Prøvde først i en liten gryte. Så prøvde jeg i mikrobølgeovnen. Men da ble det klumpete. Brukte sukkerfri sjokolade. Selve fyllet ble perfekt. Hvordan smelter du sjokoladen?

Linda Stuhaug

15. januar 2024

Hei! Eg smelter sjokolade i mikroen, det blir alltid bra😃

T

Tres

25. mars 2024

Sjokolade blir klumpete og slutter å smelte hvis det blir for varmt, eller hvis det kommer litt vann oppi (for eks. ved vannbad.). Pass på å smelt sakte. I micro, bruk 30 sek intervaller og rør i mellom. I vannbad anbefaler jeg å koke opp vannet først og så smelt i vannbad på ettervarmen

Linda Stuhaug

25. mars 2024

Eg bruker en liten skål og kjører det på full guffe i mikroen, eg :) Aldri fått klumpete sjokolade!

K

Kristine

8. desember 2023

Hvilken sjokolade er det du kjøper?

Linda Stuhaug

11. desember 2023

Cavalier :)

E

Elisabeth

6. desember 2024

Kan man bruke sjokolade med sukker, eller vert det for søtt?

Linda Stuhaug

13. desember 2024

Den er like søt den sukkerfrie :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg