Linda Stuhaug

1. desember 2017

Sukkerfri sjokoladekuler med kokos

Sukkerfri sjokoladekuler med kokos
God 1.desember folkens!
Så utrulig kjekt at gårsdagens innlegg «her er ingrediensane du treng for å lage sukkerfri/sunnare alternativ til julekaker» blei tatt så godt imot. Igår fekk eg også utrulig mange takknemlige tilbakemeldinger fra lesere som synes førjulstida er en utfordring mtp. diabetes og ulike intoleranser/allergier, og setter pris på det eg deler. Det er utrulig koselig med slike tilbakemeldinger og eg setter så enormt stor pris på dei, tusen takk!
Over til desembers første oppskrift:
Sjokoladekuler med kokos! Dette er en etterspurt oppskrift fra en av dere lesere, og er du glad i kombinasjonen av sjokolade og kokos er eg sikker på desse vil falle i smak. Lag gjerne dobbel oppskrift, desse står seg godt og er perfekt til en munnfull med en kopp kaffe om man plutselig får besøk.
Sjokoladekulene er sukkerfri, naturlig glutenfri og kan lagast melkefri ved å bytte ut smør med ghee eller anna melkefritt smør;
Sjokoladekuler med kokos, ca. 20 stk 100 g smør, romtemperert 100 g kokosmasse 2 ss (40 g) kokoskrem* 2 ss kakao* 1 ss sukrin+*
Slik gjer du: Miks sammen alle ingrediensane med en miksmaster til det er godt blanda. Form til kuler mellom hendene og rull i ekstra kokosmasse, kakao, hakkede nøtter eller lignande. Oppbevares i kjøleskap, kan stå i fleire veker.
Tips! * kokoskrem får du når en boks vanlig kokosmelk står kaldt i kjøleskapet. Du skal bruke den stive kokoskremen som legger seg øverst.
* smak gjerne til med meir/mindre kakao og søtning etter korleis du liker det. Sukrin+ kan byttast med anna søtning tilsvarande 2 ss sukker.
Nyt en kule eller fire – håper det smaker!

God 1.desember folkens!

Så utrulig kjekt at gårsdagens innlegg « her er ingrediensane du treng for å lage sukkerfri/sunnare alternativ til julekaker» blei tatt så godt imot. Igår fekk eg også utrulig mange takknemlige tilbakemeldinger fra lesere som synes førjulstida er en utfordring mtp. diabetes og ulike intoleranser/allergier, og setter pris på det eg deler. Det er utrulig koselig med slike tilbakemeldinger og eg setter så enormt stor pris på dei, tusen takk!

Over til desembers første oppskrift:

Sjokoladekuler med kokos!
Dette er en etterspurt oppskrift fra en av dere lesere, og er du glad i kombinasjonen av sjokolade og kokos er eg sikker på desse vil falle i smak. Lag gjerne dobbel oppskrift, desse står seg godt og er perfekt til en munnfull med en kopp kaffe om man plutselig får besøk.

Sjokoladekulene er sukkerfri, naturlig glutenfri og kan lagast melkefri ved å bytte ut smør med ghee eller anna melkefritt smør;

Sjokoladekuler med kokos, ca. 20 stk
100 g smør, romtemperert
100 g kokosmasse
2 ss (40 g) kokoskrem*
2 ss kakao*
1 ss sukrin+*

Slik gjer du:
Miks sammen alle ingrediensane med en miksmaster til det er godt blanda. Form til kuler mellom hendene og rull i ekstra kokosmasse, kakao, hakkede nøtter eller lignande. Oppbevares i kjøleskap, kan stå i fleire veker.

Tips!
* kokoskrem får du når en boks vanlig kokosmelk står kaldt i kjøleskapet. Du skal bruke den stive kokoskremen som legger seg øverst.

* smak gjerne til med meir/mindre kakao og søtning etter korleis du liker det. Sukrin+ kan byttast med anna søtning tilsvarande 2 ss sukker.

Nyt en kule eller fire – håper det smaker!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg