Linda Stuhaug

9. august 2016

Sukkerfri sjokolademuffins med bringebærglasur

Sukkerfri sjokolademuffins med bringebærglasur
Hei!
Det er fortsatt sesong for norske bringebær, og idag har eg en oppskrift på sjokolademuffins med innbakte bringebær og bringebærglasur som er heilt topp å bake med dei ferske bærene! Lages både raskt og enkelt, og muffinsene er fri for sukker og gluten. Saftige og veldig gode – håper det kan friste:
Sjokolademuffins med bringebær, 8 stk 2 egg 130 g kesam original 45 g havremjøl* 20 g speltmjøl 20-25 g kakao 50 g sukrin gold* 25 g sukrin+* 1 ts bakepulver en god klype salt 0,5 dl vatn (om nødvendig) 150 g bringebær
Glasur: 80 g ferske bringebær 100 g philadelphia/kremgo original 2-3 ss sukrinmelis
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen alle ingrediensene til muffinsrøra utenom vatn og bringebær. La røra svelle i 5 minutter, juster deretter med 0,5 dl vatn om nødvendig.
2. Fyll litt røre i muffinsformene, legg 4-5 bringebær ned i kvar form og etterfyll med muffinsrøre. Steik midt i ovnen i 15 minutter, eller til muffinsene er gjennomstekt. Avkjøl.
3. Bland sammen bringebær, philadelphia og smak til med sukrinmelis. Bre over dei avkjølte muffinsene før servering. Nyt 🙂
Tips og alternativer: ♦ du kan fint bruke anna søtning i muffinsrøra tilsvarande 100 g sukker, men eg anbefaler ikkje vanlig sukrin.
♦ havremjøl og speltmkøl kan også erstattes av anna tørrvare, gjerne en kombinasjon av to typer.
Nyt en muffins eller tre med god samvittighet – kvardag som helg 🙂

Hei!

Det er fortsatt sesong for norske bringebær, og idag har eg en oppskrift på sjokolademuffins med innbakte bringebær og bringebærglasur som er heilt topp å bake med dei ferske bærene! Lages både raskt og enkelt, og muffinsene er fri for sukker og gluten. Saftige og veldig gode – håper det kan friste:

Sjokolademuffins med bringebær, 8 stk
2 egg
130 g kesam original
45 g havremjøl*
20 g speltmjøl
20-25 g kakao
50 g sukrin gold*
25 g sukrin+*
1 ts bakepulver
en god klype salt
0,5 dl vatn (om nødvendig)
150 g bringebær

Glasur:
80 g ferske bringebær
100 g philadelphia/kremgo original
2-3 ss sukrinmelis

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen alle ingrediensene til muffinsrøra utenom vatn og bringebær. La røra svelle i 5 minutter, juster deretter med 0,5 dl vatn om nødvendig.

2. Fyll litt røre i muffinsformene, legg 4-5 bringebær ned i kvar form og etterfyll med muffinsrøre. Steik midt i ovnen i 15 minutter, eller til muffinsene er gjennomstekt. Avkjøl.

3. Bland sammen bringebær, philadelphia og smak til med sukrinmelis. Bre over dei avkjølte muffinsene før servering. Nyt 🙂

Tips og alternativer:
♦ du kan fint bruke anna søtning i muffinsrøra tilsvarande 100 g sukker, men eg anbefaler ikkje vanlig sukrin.

♦ havremjøl og speltmkøl kan også erstattes av anna tørrvare, gjerne en kombinasjon av to typer.

Nyt en muffins eller tre med god samvittighet – kvardag som helg 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg