Hei!
Det er fortsatt sesong for norske bringebær, og idag har eg en oppskrift på sjokolademuffins med innbakte bringebær og bringebærglasur som er heilt topp å bake med dei ferske bærene! Lages både raskt og enkelt, og muffinsene er fri for sukker og gluten. Saftige og veldig gode – håper det kan friste:
Sjokolademuffins med bringebær, 8 stk
2 egg
130 g kesam original
45 g havremjøl*
20 g speltmjøl
20-25 g kakao
50 g sukrin gold*
25 g sukrin+*
1 ts bakepulver
en god klype salt
0,5 dl vatn (om nødvendig)
150 g bringebær
Glasur:
80 g ferske bringebær
100 g philadelphia/kremgo original
2-3 ss sukrinmelis
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen alle ingrediensene til muffinsrøra utenom vatn og bringebær. La røra svelle i 5 minutter, juster deretter med 0,5 dl vatn om nødvendig.
2. Fyll litt røre i muffinsformene, legg 4-5 bringebær ned i kvar form og etterfyll med muffinsrøre. Steik midt i ovnen i 15 minutter, eller til muffinsene er gjennomstekt. Avkjøl.
3. Bland sammen bringebær, philadelphia og smak til med sukrinmelis. Bre over dei avkjølte muffinsene før servering. Nyt 🙂
Tips og alternativer:
♦ du kan fint bruke anna søtning i muffinsrøra tilsvarande 100 g sukker, men eg anbefaler ikkje vanlig sukrin.
♦ havremjøl og speltmkøl kan også erstattes av anna tørrvare, gjerne en kombinasjon av to typer.
Nyt en muffins eller tre med god samvittighet – kvardag som helg 🙂
SKRIV EN KOMMENTAR