Linda Stuhaug

19. februar 2014

Sukkerfri sjokoladesaus, karamellsaus og smil sjokolade!

Sukkerfri sjokoladesaus, karamellsaus og smil sjokolade!
Hei igjen! Forrige uke fikk en plutselig en spontanide om å lage sukkerfri sjokoladesaus. Eg slengte bokstavligtalt alt eg hadde i hendene for å gå rett på kjøkkenet å prøve meg fram. For tida har eg fått sansen for vikingmelk, som er usøtet kondensert melk, og ett lett og magert alternativ til fløte. Den gir rik smak, fylde og konsistens – så eg visste med en gang at det var dette eg skulle bruke. Jammen blei det sukkerfri, mager, fyldig og nydelig sjokoladesaus på første forsøk ? Den var fantastisk god når den var varm, og eg hadde litt saus over ei spiseskei med sukkerfri vaniljeis og usalta peanøtter. Det var en magisk kombinasjon, og eg smilte fra øre til øre over vellykka forsøk 🙂 I går prøvde eg meg på karamellsaus i tillegg, med kun to ingredienser. Slang i mikroen og lot den lage seg sjølv. Enda ett bra resultat, med ett smil som gjekk HEILE VEIEN RUNDT. Matglede folkens, det er fantastisk det 🙂
Begge sausene er like gode kalde som varme, men vær obs på at den tjukner litt meir når den blir avkjølt!
Oppskrift karamellsaus og ~ sjokoladesaus 2 dl vikingmelk (boks) 30 g sukrin gold evt. 15 g sukrin og 15 g sukringold, som eg brukte i sjokoladesausen. Du kan evt. tilsette yaconsirup/anna sirup for enda fyldigere karamellsmak, før eller etter ~ 15-20 g kakao En klype salt
Du må lage en av sausene om gangen. Visp sammen vikingmelk og sukrin gold for å lage karamellsaus, skal du lage sjokoladesaus visper du inn kakao og en klype salt i tillegg. Rør godt så alt løser seg opp. Blandinga kan du enten koke i en kjele til den blir litt tjukkere, eller så kan du gjere som meg å ta ingrediensane i en stor bolle i mikroen (den må vere stor, det vil koke over visst ikkje). Det vil variere kor lenge du må ha den inni, full guffei 5-7 minutter bør vere passelig for begge variantane, men det kommer og an på korleis du liker at sausen skal vere – fyldig eller rennende. Sausen skal ha en litt tjukkere konsistens enn før du varma den, men fortsatt rennande. Den vil tjukne enda meir når den blir avkjølt.
Tips! En boks vikingmelk innholder ca. 4 dl. Prøv deg på begge variantane i to omganger!
Siden eg likesågjerne hadde laga karamellsaus, så tenkte eg at eg kunne lage en heilt sukkerfri og enda enklere variant av den populære SMIL- sjokoladen! Karamellsausen lager du med 2 ingredienser, og da kan man lage karamellfylte sjokolader med berre 3 ingredienser 🙂 Enklere blir det rett og slett ikkje! Men karamellsausen med yaconsirup gir en fyldigere og rikere karamellsmak, som oppskrifta i linken.
Framgangsmetode, karamellfylte sjokolader ? Smelt sukkerfri sjokolade over vannbad/i mikro, denne gangen brukte eg lys som definitivt er det beste i denne sammenhengen! Ta en ts nedi silikonformer, bre opp til kanten så du kan fylle med karamellsaus etterpå. Sett i frysen, så stivner sjokoladen etter noken minutter. ? Fyll avkjølt karamellsaus i sjokoladen, men ikkje heilt til kanten. Deretter smelter du sukkerfri sjokolade på nytt, og fordeler som ett "lokk" over karamellsausen. ? Sett tilbake i fryseren til sjokoladen er stivna. Er du ikkje då utålmodig som meg kan dei fint avkjøle seg i kjøleskapet. ? Vær forsiktig når du tar sjokoladen ut av formene. Vend dei ut uten å knipe for masse på sidene. Sjokoladen burde oppbevares i kjøleskapet.
Pappa sa dette var ein av dei beste, sukkerfrie konfektene han har smak! Eg kan ikkje sei noke anna enn at eg er veldig fornøgd med å ha laga sukkerfri, mager, fyldig karamellsaus OG sjokoladesaus med såpass få ingredienser, som er så rask og lett å lage. Desse oppskriftene skal eg definitivt bruke meir i baksten framover, eg har allerede (alt for) mange planer og planlagde oppskrifter at eg kunne budd på kjøkkenet den neste måneden!!! Ideene sprenger i hodet mitt, det dukker opp fleire daglig, og lista er E V I G lang over kva eg skal eksprimentere med. Eg gleder meg sånn!
Den fyldige sjokoladesausen kan også fylles i konfekt for å få flytende sjokoladekjerne – det skal eg vertfall definitivt prøve! Ellers kan både karamellsausen og sjokoladesausen brukes som topping på sunne vafler, proteinrik oreokake, vaniljepuddingkake (oppskrift kommer), over bananis, proteinpannekaker, forskjellige kaker – som fyll inni eller glasur, sukkerfri iskrem og masse masse meir!
Håper det frister ? Husk at bruksområdene er mange – men eg advarer dere: sausene kommer til å forsvinne fort om du lar dei stå framme i kjøleskapet.
Puh! Litt langt innlegg, men sånn er det når man har litt for masse man vil dele 😉 Har du gode ideer til kva karamellsaus og sjokoladesaus kan brukes til? Sleng ut i kommentarfeltet! Desse oppskriftene skal brukes 🙂
//sponsede linker

Hei igjen!
Forrige uke fikk en plutselig en spontanide om å lage sukkerfri sjokoladesaus. Eg slengte bokstavligtalt alt eg hadde i hendene for å gå rett på kjøkkenet å prøve meg fram. For tida har eg fått sansen for vikingmelk, som er usøtet kondensert melk, og ett lett og magert alternativ til fløte. Den gir rik smak, fylde og konsistens – så eg visste med en gang at det var dette eg skulle bruke. Jammen blei det sukkerfri, mager, fyldig og nydelig sjokoladesaus på første forsøk ? Den var fantastisk god når den var varm, og eg hadde litt saus over ei spiseskei med sukkerfri vaniljeis og usalta peanøtter. Det var en magisk kombinasjon, og eg smilte fra øre til øre over vellykka forsøk 🙂 I går prøvde eg meg på karamellsaus i tillegg, med kun to ingredienser. Slang i mikroen og lot den lage seg sjølv. Enda ett bra resultat, med ett smil som gjekk HEILE VEIEN RUNDT. Matglede folkens, det er fantastisk det 🙂

Begge sausene er like gode kalde som varme, men vær obs på at den tjukner litt meir når den blir avkjølt!

Oppskrift karamellsaus og ~ sjokoladesaus
2 dl vikingmelk (boks)
30 g sukrin gold evt. 15 g sukrin og 15 g sukringold, som eg brukte i sjokoladesausen.
Du kan evt. tilsette yaconsirup/anna sirup for enda fyldigere karamellsmak, før eller etter
~
15-20 g kakao
En klype salt

Du må lage en av sausene om gangen. Visp sammen vikingmelk og sukrin gold for å lage karamellsaus, skal du lage sjokoladesaus visper du inn kakao og en klype salt i tillegg. Rør godt så alt løser seg opp. Blandinga kan du enten koke i en kjele til den blir litt tjukkere, eller så kan du gjere som meg å ta ingrediensane i en stor bolle i mikroen (den må vere stor, det vil koke over visst ikkje). Det vil variere kor lenge du må ha den inni, full guffei 5-7 minutter bør vere passelig for begge variantane, men det kommer og an på korleis du liker at sausen skal vere – fyldig eller rennende. Sausen skal ha en litt tjukkere konsistens enn før du varma den, men fortsatt rennande. Den vil tjukne enda meir når den blir avkjølt.

Tips! En boks vikingmelk innholder ca. 4 dl. Prøv deg på begge variantane i to omganger!


Siden eg likesågjerne hadde laga karamellsaus, så tenkte eg at eg kunne lage en heilt sukkerfri og enda enklere variant av den populære SMIL- sjokoladen! Karamellsausen lager du med 2 ingredienser, og da kan man lage karamellfylte sjokolader med berre 3 ingredienser 🙂 Enklere blir det rett og slett ikkje! Men karamellsausen med yaconsirup gir en fyldigere og rikere karamellsmak, som oppskrifta i linken.

Framgangsmetode, karamellfylte sjokolader
? Smelt sukkerfri sjokolade over vannbad/i mikro, denne gangen brukte eg lys som definitivt er det beste i denne sammenhengen! Ta en ts nedi silikonformer, bre opp til kanten så du kan fylle med karamellsaus etterpå. Sett i frysen, så stivner sjokoladen etter noken minutter.
? Fyll avkjølt karamellsaus i sjokoladen, men ikkje heilt til kanten. Deretter smelter du sukkerfri sjokolade på nytt, og fordeler som ett "lokk" over karamellsausen.
? Sett tilbake i fryseren til sjokoladen er stivna. Er du ikkje då utålmodig som meg kan dei fint avkjøle seg i kjøleskapet.
? Vær forsiktig når du tar sjokoladen ut av formene. Vend dei ut uten å knipe for masse på sidene. Sjokoladen burde oppbevares i kjøleskapet.

Pappa sa dette var ein av dei beste, sukkerfrie konfektene han har smak! Eg kan ikkje sei noke anna enn at eg er veldig fornøgd med å ha laga sukkerfri, mager, fyldig karamellsaus OG sjokoladesaus med såpass få ingredienser, som er så rask og lett å lage. Desse oppskriftene skal eg definitivt bruke meir i baksten framover, eg har allerede (alt for) mange planer og planlagde oppskrifter at eg kunne budd på kjøkkenet den neste måneden!!! Ideene sprenger i hodet mitt, det dukker opp fleire daglig, og lista er E V I G lang over kva eg skal eksprimentere med. Eg gleder meg sånn!

Den fyldige sjokoladesausen kan også fylles i konfekt for å få flytende sjokoladekjerne – det skal eg vertfall definitivt prøve! Ellers kan både karamellsausen og sjokoladesausen brukes som topping på sunne vafler, proteinrik oreokake, vaniljepuddingkake (oppskrift kommer), over bananis, proteinpannekaker, forskjellige kaker – som fyll inni eller glasur, sukkerfri iskrem og masse masse meir!

Håper det frister ? Husk at bruksområdene er mange – men eg advarer dere: sausene kommer til å forsvinne fort om du lar dei stå framme i kjøleskapet.

Puh! Litt langt innlegg, men sånn er det når man har litt for masse man vil dele 😉
Har du gode ideer til kva karamellsaus og sjokoladesaus kan brukes til?
Sleng ut i kommentarfeltet! Desse oppskriftene skal brukes 🙂

//sponsede linker

4 Kommentarer

A

Amalie

7. januar 2019

Hvor lenge vil disse holde seg i kjøleskap?

Linda Stuhaug

8. januar 2019

Det er eg dessverre litt usikker på, men vil tru dei holder seg eit par veker. Er ganske mange år sidan eg laga desse!

v

vigdis

30. august 2018

Hei denne iskremen skal jeg prøve Blir litt spennende og bruke vikingmelk Denne blir vel fast å lage takk får den

Linda Stuhaug

30. august 2018

Håper isen smaker, Vigdis 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg