Annonse
22. juni 2018
Sukkerfri snickers iskake
Hurra for fredag!
Denne iskaka hadde eg tenkt å dele igår, men dei siste 4 døgna har gått i 110 fra morgen til kveld. Ikkje berre å berre å skulle selge leilighet, altså! No er eg vertfall i mål med det meste av forarbeidet, og eg sitter på flybussen på veg heimover igjen. Gjett om det blir godt med helg 😉
Uansett, denne sukkerfri snickers iskaka lagde eg forrige helg – og den blei tatt veldig godt imot i heimen. Fantastisk god, om eg kan sei det sjølv! Mange av dåkke følger jo meg på instagram under @lindastuhaug og fikk med seg denne på instastory, der 96% ville at eg skulle dele oppskrift iløpet av veka. Det er så kjekt!! 🙂
Ikkje la deg lure av ei litt lang ingrediensliste. Den er virkelig superenkel å lage, og det meina eg virkelig. Enkelt forklart skal du mikse sammen – fordele i formen – mikse sammen – fordele i formen – vente nokre timer – koke karamell – fordele over – vente nokre timer. Iskrem krever nokre timer i frysaren for å stivne, og slik er det rett og slett berre. Derfor krever iskaka litt venting, men det er jo berre å sette i gang kvelden i forveien, og fullføre på morgonkvisten for eksempel 🙂
Eg brukte en rund form på 24 cm i diameter. Hadde bakepapir i bunn og tynn plast på sidene, slik at iskremen ikkje skulle sette seg fast i formen 🙂
Då, over til oppskrifta. Peanøttbunn, vaniljeis, karamelltopping, sjokolade… Håpa det frista:
Peanøttbunn
150 g salte peanøtter
50 g havregryn
3 ss sukrin gold
100 g fibersirup clear
1 ss smør
Iskrem
3 dl kremfløyte
1 dl vikingmelk
2-3 ss sukrin+
1 ts ekte vaniljepulver
Karamelltopping
3 dl vikingmelk (resten av boksen fra iskremen)
4 ss sukrin gold
2 ss smør
Litt ekstra peanøtter og ca. 50 g sukkerfri sjokolade på toppen
Slik gjer du:
Peanøttbunn:
Mal peanøtter, havregryn og sukrin gold i en kraftig blendar eller foodprosessor. Vend inn sukrin gold. Smelt fibersirup og smør til det begynner å boble, og vend inn i peanøttblandinga. Trykk massen ned i en ildfast form, sett i frysaren mens du lager isen.
Iskrem:
Visp sammen alle ingrediensane med en miksmaster til en lett og luftig krem. Det vil ta ca. 5 minutter. Fordel over peanøttbunnen. Sett til avkjøling i minst 3 timer, eller til iskremen har begynt å stivne.
Karamelltopping:
Bland sammen ingrediensane i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett inn i mikrobølgeovnen og la karamellen koke til en fyldig, karamellfarga masse. Dette tar meg ca. 10-15 minutt. Alternativt kan du koke karamellen i en kjele, men dette tar lengre tid.
Avkjøl karamellen litt før du brer den over iskremen. Fordel salte peanøtter på toppen og trykk lett ned i karamellen. Avslutt med litt smelta sjokolade som topping. Avkjøl i frysaren.
Som med all anna sukkerfri iskrem, så krever isen litt tid for å mjukne før servering. La iskaka stå i romtemperatur i 15-20 minutt, eller enda bedre: kjøleskapet i 40-50 minutt. Då har den mjukna opp litt og er klar for å serverast 🙂
Altså… Eg håpa det er eit stykke igjen til eg kjem heim. Men eg trur det er en større sjangs for at iskaka er skrapa fra formen, haha 😉
Eg skal vertfall prøve meg på fleire iskaker (og iskrem sjølvsagt!) iløpet av sommaren. Snickers varianten var eit lesarønske – så har du eit ønske om ein anna smak, så del gjerne!!
Med det så håper eg at iskaka frister, og at den kanskje blir laga allerede i helga av nokon av dåkke 🙂 Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemelding, og gjerne at de deler bilde på facebook/instagram♥
GOD HELG alle sammen!
Annonse
55 Kommentarer
Bodil
7. mars 2024

Linda Stuhaug
8. mars 2024
Lene
29. juli 2019

Linda Stuhaug
30. juli 2019
Marit
27. mai 2019

Linda Stuhaug
29. mai 2019
Rita
10. februar 2020

Linda Stuhaug
10. februar 2020
Rita Myking
8. februar 2020

Linda Stuhaug
9. februar 2020
Rita Mtking
8. februar 2020
Stig Nilsen
11. desember 2023

Linda Stuhaug
11. desember 2023
Nikoline
11. mars 2023

Linda Stuhaug
13. mars 2023
Jannie
13. januar 2025

Linda Stuhaug
14. januar 2025
Gunda
21. februar 2023

Linda Stuhaug
21. februar 2023
Oda
11. mai 2020

Linda Stuhaug
11. mai 2020
Janne
8. mai 2020

Linda Stuhaug
8. mai 2020
Inger Marie
14. april 2020

Linda Stuhaug
15. april 2020
Turid
10. juni 2020

Linda Stuhaug
12. juni 2020
Marte
14. september 2018

Linda Stuhaug
15. september 2018
Tone Semb
30. juni 2018

Linda Stuhaug
2. juli 2018
Heidi
26. juni 2018

Linda Stuhaug
27. juni 2018
Anne-Lise Ulvik
24. juni 2018

Linda Stuhaug
25. juni 2018
Veronica
24. juni 2018

Linda Stuhaug
24. juni 2018
Charlotte
22. juni 2018

Linda Stuhaug
24. juni 2018
Elin
22. juni 2018

Linda Stuhaug
24. juni 2018
Ida
22. juni 2018

Linda Stuhaug
24. juni 2018
Ida
25. juni 2018

Linda Stuhaug
26. juni 2018
Hilde
22. juni 2018

Linda Stuhaug
24. juni 2018
Malene
22. juni 2018

Linda Stuhaug
24. juni 2018
Sandra
22. juni 2018

Linda Stuhaug
24. juni 2018
Anonym
22. juni 2018

Linda Stuhaug
24. juni 2018
Janne Helga
22. mai 2024

Linda Stuhaug
23. mai 2024
SKRIV EN KOMMENTAR