Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri snickers sjokolade

Sukkerfri snickers sjokolade
God onsdag godtfolk! Dagens oppskrift har eg virkelig sett fram til å dele – en sukkerfri og proteinrik variant av den populære snickers sjokoladen! Desse barene forsvant i en fei og til og med mi svært kresne venninne sa at det var noko av det beste eg hadde laga.
Barene har en småseig bunn med smak av vanilje og peanøtter, etterfulgt av eit godt lag karamell, crunchy nøtter og sjokoladetrekk rundt. En kombinasjon uten like!
En slik oppskrift krever litt ingredienser og framgangsmetoden kan sjå avansert ut – men det er veldig enkelt. Proteinrike, uten tilsatt sukker og gluten:
Les heile innlegget! Tips og alternativ under.
Lag 1: 20 g peanøttmel, du kan også male peanøtter 40 g vaniljeprotein 2 ss sukrinmelis 60 g fibersirup clear 2-3 ss vatn
Lag 2, karamell: 1,5 dl vikingmelk, evt. fløyte 30 g sukrin gold 10 g smør 12 g fibersirup gold – 2-3 never salt peanøtter 50 g sukkerfri sjokolade
Slik gjer du: 1. Kle en liten form eller matboks med bakepapir.
2. Bland sammen peanøttmel, vaniljeprotein og sukrinmelis. Varm fibersirupen til den bobler lett og vend inn i det tørre. Juster konsistensen med væske, blandinga skal vere litt tørr, men du skal kunne trykke den ned i formen.
3. Bland sammen ingrediensene til karamellen i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter. Rør om og sett tilbake til du har fått en tjukk, karamellfarga masse. Tida varierer, men det vil ta +/- 10 minutter. Du kan også koke karamellmassen i en kjele, men dette tar lengre tid.
4. Hell karamellmassen over lag 1 og avslutt med hakkede peanøtter. Sett kjølig til karamellen har stivna. Bruk gjerne fryser så det går raskere.
6. Del opp i passelige biter. Smelt sukkerfri sjokolade over vannbad og kle bitene med sjokoladen. Sett kaldt til sjokoladen er stivna.
Snickersbarene oppbevarer du i kjøleskap, men la dei gjerne stå litt i romtemperatur før servering.
Tips og alternativer for å få eit smaksmessig og konsistensmessig komplett resultat vil eg absolutt anbefale å følge oppskrifta med dei ingrediensene som står, men eit par justeringer kan en tipse om: – har du ikkje vaniljeprotein kan du bruke 35 g peanøttmel og 20 g havremel + litt ekstra sukrinmelis for å få riktig sødme. Har du sjokoladeprotein kan du bruke dette istedenfor vaniljeprotein.
Av proteinpulver anbefaler eg merket protein delitetroponin eller nutamino. Har du andre proteinpulver du liker, bruk gjerne dei.
Har du andre spørsmål angående ingrediensbytting eller lignande, spørr i kommentarfeltet så skal eg svare så godt eg kan 🙂
Det er umulig å spise berre en… Håper fleire vil prøve seg, for dette var så innimari godt!
Og er det forresten nokon som er glad i JAPP-sjokoladen? Det er og eit ekspriment eg har hatt og oppskrifta vil komme i starten av neste veke!
Ha en strålande onsdag alle sammen!

God onsdag godtfolk!
Dagens oppskrift har eg virkelig sett fram til å dele – en sukkerfri og proteinrik variant av den populære snickers sjokoladen! Desse barene forsvant i en fei og til og med mi svært kresne venninne sa at det var noko av det beste eg hadde laga.

Barene har en småseig bunn med smak av vanilje og peanøtter, etterfulgt av eit godt lag karamell, crunchy nøtter og sjokoladetrekk rundt. En kombinasjon uten like!

En slik oppskrift krever litt ingredienser og framgangsmetoden kan sjå avansert ut – men det er veldig enkelt. Proteinrike, uten tilsatt sukker og gluten:

Sanity Image



Les heile innlegget! Tips og alternativ under.

Lag 1:
20 g peanøttmel, du kan også male peanøtter
40 g vaniljeprotein
2 ss sukrinmelis
60 g fibersirup clear
2-3 ss vatn

Lag 2, karamell:
1,5 dl vikingmelk, evt. fløyte
30 g sukrin gold
10 g smør
12 g fibersirup gold

2-3 never salt peanøtter
50 g sukkerfri sjokolade

Sanity Image



Slik gjer du:
1. Kle en liten form eller matboks med bakepapir.

2. Bland sammen peanøttmel, vaniljeprotein og sukrinmelis. Varm fibersirupen til den bobler lett og vend inn i det tørre. Juster konsistensen med væske, blandinga skal vere litt tørr, men du skal kunne trykke den ned i formen.

3. Bland sammen ingrediensene til karamellen i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter. Rør om og sett tilbake til du har fått en tjukk, karamellfarga masse. Tida varierer, men det vil ta +/- 10 minutter. Du kan også koke karamellmassen i en kjele, men dette tar lengre tid.

4. Hell karamellmassen over lag 1 og avslutt med hakkede peanøtter. Sett kjølig til karamellen har stivna. Bruk gjerne fryser så det går raskere.

6. Del opp i passelige biter. Smelt sukkerfri sjokolade over vannbad og kle bitene med sjokoladen. Sett kaldt til sjokoladen er stivna.


Sanity Image



Snickersbarene oppbevarer du i kjøleskap, men la dei gjerne stå litt i romtemperatur før servering.

Sanity Image



Tips og alternativer
for å få eit smaksmessig og konsistensmessig komplett resultat vil eg absolutt anbefale å følge oppskrifta med dei ingrediensene som står, men eit par justeringer kan en tipse om:
– har du ikkje vaniljeprotein kan du bruke 35 g peanøttmel og 20 g havremel + litt ekstra sukrinmelis for å få riktig sødme. Har du sjokoladeprotein kan du bruke dette istedenfor vaniljeprotein.

Av proteinpulver anbefaler eg merket protein delitetroponin eller nutamino. Har du andre proteinpulver du liker, bruk gjerne dei.

Har du andre spørsmål angående ingrediensbytting eller lignande, spørr i kommentarfeltet så skal eg svare så godt eg kan 🙂

Sanity Image

Det er umulig å spise berre en… Håper fleire vil prøve seg, for dette var så innimari godt!

Og er det forresten nokon som er glad i JAPP-sjokoladen? Det er og eit ekspriment eg har hatt og oppskrifta vil komme i starten av neste veke!

Sanity Image

Ha en strålande onsdag alle sammen!

Annonse