Linda Stuhaug

21. oktober 2015

Sukkerfri snickers sjokolade

Sukkerfri snickers sjokolade
God onsdag godtfolk! Dagens oppskrift har eg virkelig sett fram til å dele – en sukkerfri og proteinrik variant av den populære snickers sjokoladen! Desse barene forsvant i en fei og til og med mi svært kresne venninne sa at det var noko av det beste eg hadde laga.
Barene har en småseig bunn med smak av vanilje og peanøtter, etterfulgt av eit godt lag karamell, crunchy nøtter og sjokoladetrekk rundt. En kombinasjon uten like!
En slik oppskrift krever litt ingredienser og framgangsmetoden kan sjå avansert ut – men det er veldig enkelt. Proteinrike, uten tilsatt sukker og gluten:
Les heile innlegget! Tips og alternativ under.
Lag 1: 20 g peanøttmel, du kan også male peanøtter 40 g vaniljeprotein 2 ss sukrinmelis 60 g fibersirup clear 2-3 ss vatn
Lag 2, karamell: 1,5 dl vikingmelk, evt. fløyte 30 g sukrin gold 10 g smør 12 g fibersirup gold – 2-3 never salt peanøtter 50 g sukkerfri sjokolade
Slik gjer du: 1. Kle en liten form eller matboks med bakepapir.
2. Bland sammen peanøttmel, vaniljeprotein og sukrinmelis. Varm fibersirupen til den bobler lett og vend inn i det tørre. Juster konsistensen med væske, blandinga skal vere litt tørr, men du skal kunne trykke den ned i formen.
3. Bland sammen ingrediensene til karamellen i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter. Rør om og sett tilbake til du har fått en tjukk, karamellfarga masse. Tida varierer, men det vil ta +/- 10 minutter. Du kan også koke karamellmassen i en kjele, men dette tar lengre tid.
4. Hell karamellmassen over lag 1 og avslutt med hakkede peanøtter. Sett kjølig til karamellen har stivna. Bruk gjerne fryser så det går raskere.
6. Del opp i passelige biter. Smelt sukkerfri sjokolade over vannbad og kle bitene med sjokoladen. Sett kaldt til sjokoladen er stivna.
Snickersbarene oppbevarer du i kjøleskap, men la dei gjerne stå litt i romtemperatur før servering.
Tips og alternativer for å få eit smaksmessig og konsistensmessig komplett resultat vil eg absolutt anbefale å følge oppskrifta med dei ingrediensene som står, men eit par justeringer kan en tipse om: – har du ikkje vaniljeprotein kan du bruke 35 g peanøttmel og 20 g havremel + litt ekstra sukrinmelis for å få riktig sødme. Har du sjokoladeprotein kan du bruke dette istedenfor vaniljeprotein.
Av proteinpulver anbefaler eg merket protein delitetroponin eller nutamino. Har du andre proteinpulver du liker, bruk gjerne dei.
Har du andre spørsmål angående ingrediensbytting eller lignande, spørr i kommentarfeltet så skal eg svare så godt eg kan 🙂
Det er umulig å spise berre en… Håper fleire vil prøve seg, for dette var så innimari godt!
Og er det forresten nokon som er glad i JAPP-sjokoladen? Det er og eit ekspriment eg har hatt og oppskrifta vil komme i starten av neste veke!
Ha en strålande onsdag alle sammen!

God onsdag godtfolk!
Dagens oppskrift har eg virkelig sett fram til å dele – en sukkerfri og proteinrik variant av den populære snickers sjokoladen! Desse barene forsvant i en fei og til og med mi svært kresne venninne sa at det var noko av det beste eg hadde laga.

Barene har en småseig bunn med smak av vanilje og peanøtter, etterfulgt av eit godt lag karamell, crunchy nøtter og sjokoladetrekk rundt. En kombinasjon uten like!

En slik oppskrift krever litt ingredienser og framgangsmetoden kan sjå avansert ut – men det er veldig enkelt. Proteinrike, uten tilsatt sukker og gluten:



Les heile innlegget! Tips og alternativ under.

Lag 1:
20 g peanøttmel, du kan også male peanøtter
40 g vaniljeprotein
2 ss sukrinmelis
60 g fibersirup clear
2-3 ss vatn

Lag 2, karamell:
1,5 dl vikingmelk, evt. fløyte
30 g sukrin gold
10 g smør
12 g fibersirup gold

2-3 never salt peanøtter
50 g sukkerfri sjokolade



Slik gjer du:
1. Kle en liten form eller matboks med bakepapir.

2. Bland sammen peanøttmel, vaniljeprotein og sukrinmelis. Varm fibersirupen til den bobler lett og vend inn i det tørre. Juster konsistensen med væske, blandinga skal vere litt tørr, men du skal kunne trykke den ned i formen.

3. Bland sammen ingrediensene til karamellen i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter. Rør om og sett tilbake til du har fått en tjukk, karamellfarga masse. Tida varierer, men det vil ta +/- 10 minutter. Du kan også koke karamellmassen i en kjele, men dette tar lengre tid.

4. Hell karamellmassen over lag 1 og avslutt med hakkede peanøtter. Sett kjølig til karamellen har stivna. Bruk gjerne fryser så det går raskere.

6. Del opp i passelige biter. Smelt sukkerfri sjokolade over vannbad og kle bitene med sjokoladen. Sett kaldt til sjokoladen er stivna.




Snickersbarene oppbevarer du i kjøleskap, men la dei gjerne stå litt i romtemperatur før servering.



Tips og alternativer
for å få eit smaksmessig og konsistensmessig komplett resultat vil eg absolutt anbefale å følge oppskrifta med dei ingrediensene som står, men eit par justeringer kan en tipse om:
– har du ikkje vaniljeprotein kan du bruke 35 g peanøttmel og 20 g havremel + litt ekstra sukrinmelis for å få riktig sødme. Har du sjokoladeprotein kan du bruke dette istedenfor vaniljeprotein.

Av proteinpulver anbefaler eg merket  protein delite troponin eller  nutamino. Har du andre proteinpulver du liker, bruk gjerne dei.

Har du andre spørsmål angående ingrediensbytting eller lignande, spørr i kommentarfeltet så skal eg svare så godt eg kan 🙂

Det er umulig å spise berre en… Håper fleire vil prøve seg, for dette var så innimari godt!

Og er det forresten nokon som er glad i JAPP-sjokoladen? Det er og eit ekspriment eg har hatt og oppskrifta vil komme i starten av neste veke!

Ha en strålande onsdag alle sammen!

28 Kommentarer

S

SD

7. januar 2019

Hei. Hva slags vaniljeprotein brukte du ?

Linda Stuhaug

8. januar 2019

Står i innlegget 🙂 «Av proteinpulver anbefaler eg merket protein delite, troponin eller nutamino. Har du andre proteinpulver du liker, bruk gjerne dei.»

A

Anne Marie

16. desember 2018

Mmmm, de så nydelige ut . Men vet du om viking melk inneholder laktose? Er det evt noe helt melkefritt som vikingmelk kan byttes ut med?

Linda Stuhaug

16. desember 2018

Du kan bruke laktosefri kremfløyte? 🙂 Alternativt er jo melkefri fløyte, men det har eg ingen erfaring med sjølv.

M

Mona Sørbø Henden

8. desember 2018

Jeg lurer på hva du lager karamell i, for at det ikke skal grise til hele mikroen? Jeg prøvde i dag, og det eksploderte så hele mikroen var full masse. Det ble til at jeg kokte den i kjele.

Linda Stuhaug

9. desember 2018

Eg bruker berre en stor bolle 🙂

S

Siri

12. oktober 2018

Hei. Synes disse er kjempegode og har laget dem mange ganger. Men lurer på om de kan spises av gravide? Har lest at gravide ikke skal ha for mye av noen av ingrediensene denne oppskriften inneholder, men finner ikke konkret hvorfor og hvor mye det gjelder. Mvh Siri

Linda Stuhaug

12. oktober 2018

Hei! Og kva ingredienser er det…? Det er liksom ikkje noko hokus pokus med noken av ingrediensane her. Eg hadde ikkje bekymra meg for det, men er du usikker så lar du vere 🙂

N

Nasra

22. mars 2019

Denne var supergod!barna og elsket den

Linda Stuhaug

24. mars 2019

Fantastisk 😀

N

Nasra

22. mars 2019

Hei Er det mulig å bruke fiber sirup gold isteden for clear?

Linda Stuhaug

22. mars 2019

Det vil gi en litt anna smak og konsistens, men det går 🙂

T

Therese

8. desember 2020

Hei 🙂 Går det da også an å bruke fiber sirup clear istedenfor gold?

Linda Stuhaug

9. desember 2020

Hei! Det vil eg egentlig ikkje anbefale, men det går visst du ikkje har noko anna. Men bruk litt ekstra sukrin gold i tilfelle 🙂

C

Camilla

29. juli 2019

Hvor lang holdbarhet har barene? 🙂

Linda Stuhaug

30. juli 2019

Ganske lenge – sannsynligvis mange veker 🙂

G

Gunn Anita

30. januar 2020

Kan det lages uten mikro ovn?

Linda Stuhaug

31. januar 2020

Ja, det står i innlegget 😉

R

Rebekka

28. januar 2020

Hei. Går det ann å bruke kondsensert melk og ikke vikingmelk?

Linda Stuhaug

28. januar 2020

Vikingmelk ER usøta, kondensert melk 🙂

E

Elisa

25. januar 2020

Hvor får man kjøpt det proteinpulveret?

Linda Stuhaug

27. januar 2020

Helsekostbutikk eller nettbutikker som selger proteinpulver 🙂

J

Janne Kr. Espnes

2. mai 2022

Hei, kan d være mulig å lage denne i en heil kake.?🤔

Linda Stuhaug

3. mai 2022

Godt mulig, men må gange opp oppkskrifta en del :)

A

Andrea

29. oktober 2020

Har du prøvd å lage disse med sukrinsirup siden fibersirup clear er ute av produksjon? Tror du resultatet blir like bra eller er det da bedre å finne en oppskrift som er regnet for sukrinsirup? 🙂

Linda Stuhaug

30. oktober 2020

Synes dessverre ikkje at nokon oppskrifter blir like bra med Sukrinsirup, men det går fint å bruke det her altså 🙂

K

Kristin Johansen

11. januar 2021

Jeg har prøvd, og de ble fantastisk gode med sukrinsirup gold! Nå har ikke jeg prøve med clear da, men kan værtfall bekrefte at det funker 🙂

Linda Stuhaug

11. januar 2021

Så bra!! 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg