Linda Stuhaug

19. februar 2015

Sukkerfri sommarsnacks; jordbær dyppa i kvit sjokoladetrekk

Sukkerfri sommarsnacks; jordbær dyppa i kvit sjokoladetrekk
Hei godtfolk!
Det er torsdag igjen og helga er rett rundt hjørnet. Som alltid poster eg ei oppskrift som passer til helgekosen på torsdager, og idag tenkte eg å dele eit utrulig godt snacktips med sommarens norske jordbær: jordbær dyppa i kvit sjokoladetrekk♥
Supersnacks uten sukker og gluten:
Jordbær med kvit sjokoladetrekk 40 g sukkerfri kvit sjokolade 40 g naturell philadelphia 20 g kokosolje 2-3 ts sukrinmelis 10-12 store, norske jordbær
Slik gjer du: Smelt sjokolade og cocosa i en liten skål eller boks over kokande vannbad. Rør underveis så det ikkje klumper seg.
Rør inn philadelphia og sukrinmelis til det er klumpfritt. Smak til med sukrinmelisen.
Hold i stilken på jordbæren og vend rundt ned i det kvite sjokoladetrekke.
Sett på bakepapir og avkjøl i kjøleskap til sjokoladetrekket stivner, ca. 1-2 timer. Oppbevar i kjøleskap til servering.
Tips & alternativer Bruk gjerne anna pulverisert søtning som tilsvarer 2-3 ts sukrinmelis. .
Det er alltid noken som lurer på kva kvit sjokolade eg bruker. Eg bruker sukkerfri kvit sjokolade fra merket Cavalier – den er med crisp, men det fungerer heilt topp. Kjøpes på helsekostbutikk eller dagligvarebutikker med godt utvalg. Det finnes også andre merker man fint kan bruke.
Prøv gjerne med andre typer frukt og bær – bringebær og banan har eg prøvd, det er også fantastisk godt!
Nyt som en enkel dessert, kveldskos, når du er fysen på noke søtt og friskt eller bruk som topping på pannekaker, vafler, havregrøten, yoghurtblandinger.
Ha en fin torsdag vidare!

Hei godtfolk!

Det er torsdag igjen og helga er rett rundt hjørnet. Som alltid poster eg ei oppskrift som passer til helgekosen på torsdager, og idag tenkte eg å dele eit utrulig godt snacktips med sommarens norske jordbær: jordbær dyppa i kvit sjokoladetrekk♥

Supersnacks uten sukker og gluten:

Jordbær med kvit sjokoladetrekk
40 g sukkerfri kvit sjokolade
40 g naturell philadelphia
20 g kokosolje
2-3 ts sukrinmelis
10-12 store, norske jordbær

Slik gjer du:
Smelt sjokolade og cocosa i en liten skål eller boks over kokande vannbad. Rør underveis så det ikkje klumper seg.

Rør inn philadelphia og sukrinmelis til det er klumpfritt. Smak til med sukrinmelisen.

Hold i stilken på jordbæren og vend rundt ned i det kvite sjokoladetrekke.

Sett på bakepapir og avkjøl i kjøleskap til sjokoladetrekket stivner, ca. 1-2 timer. Oppbevar i kjøleskap til servering.

Tips & alternativer
Bruk gjerne anna pulverisert søtning som tilsvarer 2-3 ts sukrinmelis. .

Det er alltid noken som lurer på kva kvit sjokolade eg bruker. Eg bruker sukkerfri kvit sjokolade fra merket Cavalier – den er med crisp, men det fungerer heilt topp. Kjøpes på helsekostbutikk eller dagligvarebutikker med godt utvalg. Det finnes også andre merker man fint kan bruke.

Prøv gjerne med andre typer frukt og bær – bringebær og banan har eg prøvd, det er også fantastisk godt!

Nyt som en enkel dessert, kveldskos, når du er fysen på noke søtt og friskt eller bruk som topping på pannekaker, vafler, havregrøten, yoghurtblandinger.

Ha en fin torsdag vidare!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg