Annonse
26. november 2019
Sukkerfri, sprø havrekjeks med sjokoladebiter
Hei godtfolk!
Desse sukkerfri havrekjeksa med sjokoladebiter blei berre SÅ gode! Passelig sprø, passelig søte og berre nydelige på smak. Ein stor bonus at dei er superenkle å lage, her er det berre å «røre sammen ingrediesane» steg for steg, forme til kjeks og til slutt steike dei sprø og gylne i ovnen 🙂
Oppskrifta er inspirert av Linn Sprudlende sunn, ho la ut en lignande versjon på instagram for litt sida (@linn_sprudlendesunn) og då fekk eg umiddelbart lyst å prøve meg på min egen vri av oppskrifta hennas♥
Du trenger, 25 stk
100 g smør, romtemperert*
100 g sukrin gold*
1 egg
1 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfast)
150 g lettkokte havregryn
50 g sikta speltmjøl/kveitemjøl/glutenfritt mjøl*
50 g sukkerfri sjokolade*
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Rør lett sammen smør og sukrin gold.
2. Vend inn egg, etterfulgt av vaniljepulver, havregryn og mjøl.
3. Bland godt sammen før du tilsetter grovhakka sjokolade.
4. Kna sjokoladen inn i deiga. Ta ei god spiseskei av deiga og form til flate kjeks på eit steikebrett med bakepapir.
5. Steik midt i ovnen i 12-15 minutt, til kjeksa er gylne. Avkjøl litt på steikebrettet før du drar bakepapiret med kjeksa over på ei rist og avkjøler til dei blir heilt kalde.
Kjeksa oppbevarer du i en kakeboks. Dei står seg fint i nokre veker♥
Tips & alternativer
→ Må du ha melkefri kjeks? Bytt smør med melkefri margarin, og bruk melkefri (og evt. sukkerfri) sjokolade.
→ Må du ha glutenfri kjeks? Bruk glutenfri havregryn og glutenfritt mjøl.
→ Sukrin gold kan byttast med anna søtning du liker, så lenge den har cirka samme konsistens/volum som sukrin gold. Du kan sjølvsagt bruke sukker også om du ikkje har eit ønske om at dei skal vere sukkerfri.
→ Du bestemmer sjølv kva type sukkerfri (eller ikkje-sukkerfri) sjokolade du bruker. Eg foretrekker mørk sjokolade, men bruk gjerne lys sjokolade dersom du liker det bedre. Det er ikkje alltid så viktig at oppskrifta er heilt sukkerfri, og då bruker eg gjerne vanlig 70% mørk sjokolade fra dagligvarebutikken. Ellers foretrekker eg som alltid Cavalier sin sukkerfri sjokolade som eg kjøper på helsekostbutikk.
Perfekte havrekjeks som du kan ha med på tur eller mellommåltid på farta, eller berre nyte til kaffikoppen eller kveldskosen!
Eg har absolutt tenkt å prøve desse i fleire varianter med ulike ingredienser og smakstilsetninger. Ein juleversjon vil også komme etterkvart når desember er i gang 🙂
Håper kjeksa ser fristande ut!
Eg synes (som sagt) dei var fantastisk gode, og det synes resten av familien også 🙂 Typen åt opp nesten heile boksen på eit par dager, det er absolutt eit godt tegn…!
Annonse
57 Kommentarer
Lynn Helen
30. september 2020
Linda Stuhaug
30. september 2020
Marthe
28. august 2020
Linda Stuhaug
28. august 2020
Julia
18. juli 2020
Linda Stuhaug
19. juli 2020
Sofia
10. juni 2020
Linda Stuhaug
12. juni 2020
Lis-Mari
9. desember 2023
Linda Stuhaug
11. desember 2023
Susanne
6. mars 2021
Linda Stuhaug
7. mars 2021
Sharon
12. februar 2021
Linda Stuhaug
13. februar 2021
Sharon
17. februar 2021
Linda Stuhaug
18. februar 2021
Caroline
16. januar 2022
Linda Stuhaug
16. januar 2022
Lene
18. januar 2020
Linda Stuhaug
19. januar 2020
Maggi
30. november 2019
Linda Stuhaug
1. desember 2019
A
3. september 2024
Gro
30. november 2019
Linda Stuhaug
1. desember 2019
Gro
1. desember 2019
Linda Stuhaug
1. desember 2019
Hege
28. november 2019
Linda Stuhaug
28. november 2019
Synnøve
26. november 2019
Linda Stuhaug
26. november 2019
Stine
26. november 2019
Linda Stuhaug
26. november 2019
Stine
26. november 2019
Linda Stuhaug
27. november 2019
Elisabeth
29. april 2020
Linda Stuhaug
30. april 2020
Aliaa
14. april 2020
Linda Stuhaug
15. april 2020
Mari
14. april 2020
Linda Stuhaug
14. april 2020
Ida
22. mars 2020
Linda Stuhaug
23. mars 2020
Ida
23. mars 2020
Linda Stuhaug
24. mars 2020
Agnes
17. mars 2020
Linda Stuhaug
17. mars 2020
Anette
3. mars 2020
Linda Stuhaug
3. mars 2020
Monica
29. februar 2020
Linda Stuhaug
2. mars 2020
Marita Landrø Babic
29. desember 2020
Linda Stuhaug
4. januar 2021
Heidi
9. november 2020
Linda Stuhaug
9. november 2020
Heidi
17. november 2020
Linda Stuhaug
17. november 2020
SKRIV EN KOMMENTAR