Linda Stuhaug

Sukkerfri, sprø havrekjeks

Sukkerfri, sprø havrekjeks
Påska nærmer seg slutten, og vi tar snart fatt på kvardagen igjen. Hytteliv, fjellturer, venner, uteliv, familie, kjæreste, trening, sol og norsk natur, påskegodt er noken ord som beskriver mi påske. Bloggen har komt litt i andre rekke, men den tar såpass stor del av kvardagen min ellers at noken fridager i slike høgtider tar eg med den beste samvittighet 🙂 Eg har heller ikkje stått noke særlig på kjøkkenet, påskeværet har rett og slett blitt utnytta for fullt! Idag er det Mandag, ny veke og back to basic.
Desse havrekjeksene passer like godt på ostefatet som tilbehør til kaffien, mellommåltid, snacks eller dessert. Dei er sukkerfri, fulle av fiber og grove karbohydrater. Uten egg, nøtter, kan enkelt lages glutenfri og melkefri (ved melkefritt alternativ til melk og smør).
Havrekjeks 3 dl havregryn, evt. glutenfrie 1 dl melk 30 g smelta smør 1 ss sukringold / sukrin 1 ts bakepulver 1 ss valgfritt mel, eg brukte spelt, bruk evt. glutenfritt En klype salt Kanel og kardemomme
Slå melka over havregrynene og la det trekke i 15 minutter. Bland inn alle tørrvarene og deretter det smelta smøret, og rør så du får eg jevn og fin deig. Dryss litt valgfritt mel på kjøkkenbenken kjevle deiga ut før du stikker ut kjeks i ønskede former. Eg kjevla deiga ca. 30 mm tjukk, men det kan du bestemme sjølv ettersom kor tjukke / tynne du ønsker dei. Steik på 200 grader midt i ovnen til de er gyllenbrune, ca. 12-15 minutt. Lat opp døren, slipp ut en del varme og la kjeksene deretter stå i ettervarmen i 30 minutter. Da sikrer du deg sprø havrekjeks.
Kjempegode til både salt&søtt pålegg!
~ Brunost & heimelaga, sukkerfritt syltetøy ~ ~ Lett kvitost, paprika & agurk ~
Desse havrekjeksene er en smule søte, men eg synes det er veldig godt. Vil du ha en nøytral versjon dropper du rett og slett søtning, kanel og kardemomme. Dei er blitt laga en gang før jul i dette innlegget, posta som ei juleoppskrift – men dei kan lages og spises når som helst, og det beste er at dei holder seg kjempelenge i glasskrukke i romtemperatur!
Håper alle har hatt en fin påske, nyt siste fridagen ? Sola skinner inn vinduet, og eg gleder meg til å ta fatt på dagen!
//sponsede lenker


Påska nærmer seg slutten, og vi tar snart fatt på kvardagen igjen.
Hytteliv, fjellturer, venner, uteliv, familie, kjæreste, trening, sol og norsk natur, påskegodt er noken ord som beskriver mi påske. Bloggen har komt litt i andre rekke, men den tar såpass stor del av kvardagen min ellers at noken fridager i slike høgtider tar eg med den beste samvittighet 🙂 Eg har heller ikkje stått noke særlig på kjøkkenet, påskeværet har rett og slett blitt utnytta for fullt! Idag er det Mandag, ny veke og back to basic.

Desse havrekjeksene passer like godt på ostefatet som tilbehør til kaffien, mellommåltid, snacks eller dessert. Dei er sukkerfri, fulle av fiber og grove karbohydrater. Uten egg, nøtter, kan enkelt lages glutenfri og melkefri (ved melkefritt alternativ til melk og smør).

Havrekjeks
3 dl havregryn, evt. glutenfrie
1 dl melk
30 g smelta smør
1 ss sukringold / sukrin
1 ts bakepulver
1 ss valgfritt mel, eg brukte spelt, bruk evt. glutenfritt
En klype salt
Kanel og kardemomme

Slå melka over havregrynene og la det trekke i 15 minutter. Bland inn alle tørrvarene og deretter det smelta smøret, og rør så du får eg jevn og fin deig. Dryss litt valgfritt mel på kjøkkenbenken kjevle deiga ut før du stikker ut kjeks i ønskede former. Eg kjevla deiga ca. 30 mm tjukk, men det kan du bestemme sjølv ettersom kor tjukke / tynne du ønsker dei. Steik på 200 grader midt i ovnen til de er gyllenbrune, ca. 12-15 minutt. Lat opp døren, slipp ut en del varme og la kjeksene deretter stå i ettervarmen i 30 minutter. Da sikrer du deg sprø havrekjeks.

Kjempegode til både salt&søtt pålegg!

~ Brunost & heimelaga, sukkerfritt syltetøy ~
~ Lett kvitost, paprika & agurk ~

Desse havrekjeksene er en smule søte, men eg synes det er veldig godt. Vil du ha en nøytral versjon dropper du rett og slett søtning, kanel og kardemomme. Dei er blitt laga en gang før jul i dette innlegget, posta som ei juleoppskrift – men dei kan lages og spises når som helst, og det beste er at dei holder seg kjempelenge i glasskrukke i romtemperatur!

Håper alle har hatt en fin påske, nyt siste fridagen ?
Sola skinner inn vinduet, og eg gleder meg til å ta fatt på dagen!

//sponsede lenker

4 Kommentarer

N

Nina Solås

15. november 2018

Hei:) skal lage disse til et julemarked 🙂 De då kjempegode ut. Men et spørsmål, kan deigen lages kvelden før den skal bakes ut?

Linda Stuhaug

15. november 2018

Heisann! Tja, det trur eg skal gå fint altså. Havregryna vil jo tiltrekke seg meir væske og deiga kanskje bli litt tørrare, men då får du evt berre justere litt før utbaking 🙂

L

Lene

6. oktober 2018

Disse var skikkelig gode 🙂

Linda Stuhaug

6. oktober 2018

Så kjekt å lese, Lene! 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg