Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri troika

Sukkerfri troika
Hei!
Då er eg landa på norsk jord igjen, og godt er det. Borte bra, heime best – sånn er det berre 🙂
Men, idag tenkte eg å dele oppskrift på heimelaga, sukkerfri TROIKA sjokolade! Dette er en oppskrift som veldig mange har etterspurt, og mange har venta tålmodig på. Den blei nemlig laga for over en måned sidan. Den som venter på noko godt, veit dokke…
Oppskrifta er veldig enkel, og krever heller ikkje så mange ingredienser, men det er jo ei lag-for-lag oppskrift. Lag 1-2-3 kan du lage fortløpande, deretter må gelèen stivne før siste topping med sjokolade. Så litt tålmodighet må ein ha 🙂
Du treng en firkanta form eller matboks med bakepapir for å lage troikasjokoladen. Min form var 10×18 cm, men som du kan sjå på bildene, så blei troikaen veldig høg, og bitane dermed veldig store. Det føltes meir ut som kake enn konfekt! Du kan altså med fordel bruke en større form (opp til dobbelt så stor) og heller få litt lavare troikabiter. Det kjem eg til å gjere neste gang 🙂 Merk at du sannsynligvis må bruke ekstra sjokolade på siste toppingen om du bruker en større form.
Eg har også juksa litt med Funksjonell Mat sin SukrinMarsipan. Denne er heilt uten tilsatt sukker eller kunstig søtning, og skal smake tilsvarande som ekte marsipan. Denne får du kjøpt i helsekostbutikker eller Rema 1000 butikker. Eg kjøpte faktisk min marsipan på den lokale Rema-butikken!
Du kan sjølvsagt lage din egne, sukkerfrie marsipan dersom du heller ønsker det. Mine oppskrifter på marsipan finner du HER – med eller uten helsekostprodukt.
Lag 1: 200 g Sukrin Marsipan, evt. 200 g heimelaga marsipan
Lag 2: 65 g philadelphia naturell 50 g sukkerfri, mørk sjokolade 1 sssukrinmelis
Lag 3: 0,5 dl Fun Light bringebærsaft (eller anna valgfri saft) 2 dl vatn 5 plater gelatin
Lag 4: 50-100 g sukkerfri, mørk sjokolade (evt. sukkerfri melkesjokolade)
Slik gjer du: 1. Press marspianen ned i en form eller matboks med bakepapir.
2. Smelt sukkerfri, mørk sjokolade. Rør inn philadelphia og sukrinmelis, og fordel nougaten over marsipanen. Sett kjølig.
3. Bløytlegg gelatinplatene i kaldt vatn 3-4 minutt til dei er mjuke. Kok opp bringebærsaft og vatn. Knip vatnet ut av gelatinplatene og løys opp i den varme saftblandinga. Avkjøl litt (lunken) før du forsiktig heller den over nougaten. Sett kjølig.
4. Når gelèen er stivna topper du med sukkerfri, smelta sjokolade til slutt (ps! for å unngå at geleen smelter så må ikkje sjokoladen vere for varm). Skjær opp i passelige biter før sjokoladen er heilt stivna. Oppbevar troikaen i en matboks med bakepapir i bunn i kjøleskapet. Pass på at matboksen slipper ut litt luft (unngå lufttett boks).
PS! Nokon opplever at marsipanen kan bli litt blaut. Smelt gjerne sjokolade og ha på undersida av marsipanen i tillegg til over geleen. Då vil du trenge litt ekstra, altså nærmare 100 g tilsammen.
Håper oppskrifta frister♥
Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂

Hei!

Då er eg landa på norsk jord igjen, og godt er det. Borte bra, heime best – sånn er det berre 🙂

Men, idag tenkte eg å dele oppskrift på heimelaga, sukkerfri TROIKA sjokolade! Dette er en oppskrift som veldig mange har etterspurt, og mange har venta tålmodig på. Den blei nemlig laga for over en måned sidan. Den som venter på noko godt, veit dokke…

Oppskrifta er veldig enkel, og krever heller ikkje så mange ingredienser, men det er jo ei lag-for-lag oppskrift. Lag 1-2-3 kan du lage fortløpande, deretter må gelèen stivne før siste topping med sjokolade. Så litt tålmodighet må ein ha 🙂

Du treng en firkanta form eller matboks med bakepapir for å lage troikasjokoladen. Min form var 10×18 cm, men som du kan sjå på bildene, så blei troikaen veldig høg, og bitane dermed veldig store. Det føltes meir ut som kake enn konfekt! Du kan altså med fordel bruke en større form (opp til dobbelt så stor) og heller få litt lavare troikabiter. Det kjem eg til å gjere neste gang 🙂 Merk at du sannsynligvis må bruke ekstra sjokolade på siste toppingen om du bruker en større form.

Eg har også juksa litt med Funksjonell Mat sin SukrinMarsipan. Denne er heilt uten tilsatt sukker eller kunstig søtning, og skal smake tilsvarande som ekte marsipan. Denne får du kjøpt i helsekostbutikker eller Rema 1000 butikker. Eg kjøpte faktisk min marsipan på den lokale Rema-butikken!

Du kan sjølvsagt lage din egne, sukkerfrie marsipan dersom du heller ønsker det. Mine oppskrifter på marsipan finner du HER – med eller uten helsekostprodukt.

Lag 1:
200 g Sukrin Marsipan,
evt. 200 g  heimelaga marsipan

Lag 2:
65 g philadelphia naturell
50 g sukkerfri, mørk sjokolade
1 ss sukrinmelis

Lag 3:
0,5 dl Fun Light bringebærsaft (eller anna valgfri saft)
2 dl vatn
5 plater gelatin

Lag 4:
50-100 g sukkerfri, mørk sjokolade (evt. sukkerfri melkesjokolade)

Slik gjer du:
1. Press marspianen ned i en form eller matboks med bakepapir.

2. Smelt sukkerfri, mørk sjokolade. Rør inn philadelphia og sukrinmelis, og fordel nougaten over marsipanen. Sett kjølig.

3. Bløytlegg gelatinplatene i kaldt vatn 3-4 minutt til dei er mjuke. Kok opp bringebærsaft og vatn. Knip vatnet ut av gelatinplatene og løys opp i den varme saftblandinga. Avkjøl litt (lunken) før du forsiktig heller den over nougaten. Sett kjølig.

4. Når gelèen er stivna topper du med sukkerfri, smelta sjokolade til slutt (ps! for å unngå at geleen smelter så må ikkje sjokoladen vere for varm). Skjær opp i passelige biter før sjokoladen er heilt stivna. Oppbevar troikaen i en matboks med bakepapir i bunn i kjøleskapet. Pass på at matboksen slipper ut litt luft (unngå lufttett boks).

PS! Nokon opplever at marsipanen kan bli litt blaut. Smelt gjerne sjokolade og ha på undersida av marsipanen i tillegg til over geleen. Då vil du trenge litt ekstra, altså nærmare 100 g tilsammen.

Håper oppskrifta frister♥

Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂

Annonse

40 Kommentarer

H

Hilde

21. desember 2018

Hei! Har laget Troika og den smaker fantastisk! Men har et problem. Jeg har den i kjøleskapet i en boks og den blir litt fuktig. På den første jeg lagde ble marsipanen helt bløt. Har du noen tips?

Linda Stuhaug

21. desember 2018

Hei! Skjønner ikkje heilt kvifor dette skjer med nokon, og ikkje andre. Eg hadde eit lag med sjokolade også under marsipanen, så kanskje det er det som er trikset. I tillegg vil eg anbefale å ha troikaen på eit bakepapir i en matboks (med luft, og ikkje lufttett boks) 🙂 Eg skal redigere innlegget med det samme.

m

marthe bræin

17. desember 2018

hei er det noe jeg kan bruke isteedet for sukrinmelis? finner ikke noe i butikkene og skal lage til onkelen min med diabetes til jul! klem marthe ^^

Linda Stuhaug

18. desember 2018

Hei! Du kan eventuelt prøve med sukrin+ eller anna lignande pulverisert søtning. Det er for at den skal løyse seg opp i det kalde 🙂

m

marthe bræin

31. desember 2018

tusen takk!! oppskriftene dine er fantastisk 😀 han blei kjempe glad og sukrin+ funket, hadde oppi litt ekstra og litt søtnings middl^^

Linda Stuhaug

1. januar 2019

Så kjekt å lese, Marthe 😀 Godt nyttår!!

H

Hilde

21. desember 2018

Jeg er ikke glad i sukrinmelis men har fått et supert tips. Jeg har en liten elektrisk kaffekvern (sånn kniv oppi) Så tar jeg tagatesse oppi den og vipps så har du tagatessemelis✌️

Linda Stuhaug

23. desember 2018

Heilt supert det 🙂

C

Charlotte

13. desember 2018

Hei Nydelig troikaoppskrift:-) Men hvordan får du sjokoladen på toppen til å sitte fast? Min flakket av når jeg delte den opp.

Linda Stuhaug

14. desember 2018

Nettopp derfor bitane skal delast opp før sjokoladen er stivna 🙂

T

Torunn

12. desember 2018

Hei Linda! Har laget Troika konfekten din, som ble helt nydelig! Hvordan oppbevarer du dem? Blir litt klissete i kjøleskap, og marsipanlaget blir sittende fast i underlaget..

Linda Stuhaug

13. desember 2018

Eg oppbevarte troikaen i kjøleskapet. Hadde dei i en matboks med bakepapir i bunn 🙂

K

Kristin

15. desember 2018

Jeg hadde også bakepapiret under,men det skjedde noe underveis (etter ett par dager),så marsipanen ble bløt og klissete.. kaka endte i søpla vil det bli det ved bruk av små papir-muffinsformer også,mon tro? Strevde med å få delt herligheten når det var ferdig. Tenkte kanskje det ville være smart å lage i posjoner?

Linda Stuhaug

16. desember 2018

Du kan eventuelt prøve å legge eit lag med sjokolade under marsipanenen også 🙂 MEN troikaen holder seg ikkje evig altså, så kan kanskje vere ein ide å lage opp i porsjoner som du skriver. Hugs å dele opp i biter FØR sjokoladen er stivna, då skal det ikkje vere noko problem å få delt oppskrifta opp i biter 🙂

I

Iris

10. desember 2018

Ser deilig ut Tenker å prøve meg på disse, men har bare vanlig tine kremost, ikke Philadelphia…kan det brukes tror du? Mvh Iris Tronstad

Linda Stuhaug

12. desember 2018

Hei Iris! Ja, denne kan absolutt brukast 🙂 Den er litt hardare i konsistensen, så ville kanskje piska den opp litt før du blander den med sjokoladen 🙂

A

Alexandra

10. desember 2018

Hei, ser skikkelig godt ut, tester den nå for å ha med i avslutning i praksis, men da vil den også passe for diabetikere?

Linda Stuhaug

12. desember 2018

Ja, det vil den 🙂 Oppskrifta er uten tilsatt noko sukker og er nærmast lavkarbo, så lenge du følger ingrediensane som står i innlegget her 🙂

R

Renee Ramstad Sletten

9. desember 2018

Så veldig god ut Tror du man kan bruke Eldorado sin sukkerfrie gele istedetfor saft?

Linda Stuhaug

10. desember 2018

Jada, går fint det 🙂 Men hugs å redusere ganske kraftig på vannmengden.

J

Jeanette

6. desember 2018

Hurra! Endelig kom det oppskrift på troika som jeg har etterspurt så lenge Denne må prøves i helga, men tror nok jeg lager gelèen av bær istedet for saft, er ikke så veldig glad i saftsmaken

Linda Stuhaug

7. desember 2018

Så hyggelig, Jeanette! Det må du berre gjere 🙂

S

Stine

6. desember 2018

Hvor lenge holder denne seg?

Linda Stuhaug

7. desember 2018

Ca. 1 veke 🙂

C

Celina

6. desember 2018

Heii Linda☺ Kan man bruke nå anna enn marsipan i oppskriften?

Linda Stuhaug

7. desember 2018

Hei! Ja, du kan jo det – men det blir jo ikkje troika då 🙂 Kva tenker du egentlig på? Liker du ikkje marsipan? Er det allergi? 🙂

H

Hilde

6. desember 2018

Hei. Denna må eg prøve Har du prøvd med eldorado sukkerfri gele?

Linda Stuhaug

7. desember 2018

Nei, eg har kun laga en versjon av troikaen, og det er den over 🙂

T

Thea

29. januar 2021

Har lyst til å prøve denne. Tror du det vil fungere å bruke Sukrin Sjokolademousse fra Funksjonell Mat istedenfor kremostfyllet? Det står at hvis man lager moussen med fløte så får den konsistens som smørkrem. Tror du det vil fungere?

Linda Stuhaug

31. januar 2021

Ja, det fungerer sikkert 🙂 Men det er ganske mykje mousse til denne oppskrifta, så du får nok en del utenom i tillegg også 🙂

P

Paula

16. februar 2019

Disse ble kjempe gode! jeg synes de ble enda bedre etter et par dager i kjøleskapet! Jeg tok sjokolade også under marsipanen. takk for oppskriften!

Linda Stuhaug

17. februar 2019

Så kjekt du likte oppskrifta, Paula!! 🙂

T

Tine

7. februar 2019

fantastisk godt 🙂 Kan se ut som at hvis man ikke dekker marsipanen ordentlig godt med nougaten slik at gelen kommer i kontakt med marsipanen før den stivner så blir det klissete. Jeg forsøkte å oppbevare de opp-ned, det hjalp litt 🙂

Linda Stuhaug

8. februar 2019

Smart triks 😀 Kjekt du likte oppskrifta, Tine!

C

Charlotte

16. januar 2019

Ca hvor stor form bruker du til denne oppskriften?

Linda Stuhaug

17. januar 2019

Det står i innlegget 🙂

M

Monica Nilsen

17. desember 2020

Hei, har vanskeligheter å smøre utbsjokoladen på toppen. Den fester seg ikke og følger med skjeen.

Linda Stuhaug

18. desember 2020

Varm skeia litt så den ikkje er så kald 🙂 Eller bruk en pensel e.l til å smøre utover.

K

Kari

13. desember 2020

Troika er min favoritt sjokolade. Trur derfor eg må prøve å lage disse. Tror du det går an å bruke vanlig gelé, men halvparten av veskemengden?

Linda Stuhaug

13. desember 2020

Ja, det går nok heilt fint 😀 Håper dei smaker!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg