Linda Stuhaug

26. november 2015

Sukkerfri vaniljefudge

Sukkerfri vaniljefudge
/innholder annonselenker God torsdag alle sammen!
Her er det fullt kjør med skule, eksamensperiode, blogg og jobb. Litt over to veker igjen så tar eg juleferie og turen fra Oslo til triveselsfylket, gjett om ho gleda seg!
Idag er eg i det søte hjørnet og vil dele oppskrift på sukkerfri vaniljefudge med dere. Denne er posta i fleire varianter tidligere, men eg har fått en del spørsmål om man blant anna kan bytte yaconsirup med fibersirup gold. Dette har eg prøvd denne gangen og derfor deler eg oppskrift på nytt, for fibersirup gold kan meir enn gjerne brukes!
Ca. 32 kalorier pr stk, sammenligna med vaniljefudge fra candyking som har nesten 80 kalorier pr. stk. Uten tilsatt sukker, gluten og kan lages laktosefri (evt. melkefri): 
* Les tips & alternativer under for ingrediensbytting.
Sukkerfri vaniljefudge, 10-12 stk 2 dl usøtet vikingmelk* 40 g sukrin gold* 15 g yaconsirup, fibersirup gold eller honning 10 g ekte smør eller kokosfett gjerne 1/2 vaniljestang eller eit dryss ekte vaniljepulver evt. maldonsalt*
Slik gjer du: 1. Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter før du tar den ut og rører litt.
2. Sett bollen tilbake i mikroen, no skal den stå heilt til du får en tjukk, karamellfarga masse. Kor lang tid det tar varierer veldig, følg godt med mot slutten da riktig konsistens er viktig.
3. Om du bruker maldonsalt: dryss over formbare silikonformer etter eget ønske før du heller over karamellmassen. Sett i fryseren over natta eller kjøleskap over natta.
4. Oppbevar og server vaniljefudgen rett fra kjøleskapet. Kan også oppbevares i frys, da står den seg lengre.
Du kan også koke massen i en kjele eller helst teflonpanne. Førstnevnte tar lengre tid, ca. 40 minutter. Du skal på samme måte få en tjukk, karamellfarga masse.
Tips og alternativer*Vikingmelk er eit usøtet og magert alternativ til fløte, men du kan selfølgelig bruke fløte også. For laktosefri variant bruker du laktosefri fløte. Det er ikkje så godt å lage melkefri vaniljefudge, men det går an å prøve med nokre typer melkefri fløter, men det kan gi noko anna resultat både på smak og konsistens. – Sukrin gold kan byttes med vanlig sukrin i denne oppskrifta, men sukrin gold anbefales. – Det er fantastisk godt med litt maldonsalt i kombinasjon med den søte karamellen, men dette bestemmer du sjølv om du vil bruke.
Veldig enkle og fantastisk gode – desse er og har i lang tid våre en storfavoritt hos meg (og fleire av dere!).
Her ser dere noken lignande oppskrifter, der eg har brukt vaniljefudge eller har laga en anna variant:
1. Snickers sjokolade – vaniljefudge som karamell. Oppskrift HER. 2. Japp sjokolade – vaniljefudge som karamell. Oppskrift HER. 3. Brownies med innbakt vaniljefudge. Oppskrift HER. 4. Peanøttfudge. Crunchy og godt! Oppskrift HER. 5. Sjokoladefudge. Ingenting so slår denne! Oppskrift HER. 6. Lakrisfudge. For den som liker lakris. Oppskrift HER.
Til slutt vil eg tipse om at det er GRÅTORSDAGS-TILBUDhos x-life idag – som oppladning til BLACK FRIDAY imorgon. Det er og blir enormt mange gode salg, vil du sikre deg dine størrelser og favoritter kan det vere lurt å tjuvstarte med dagens tilbud 🙂
God torsdag!

/innholder annonselenker

God torsdag alle sammen!

Her er det fullt kjør med skule, eksamensperiode, blogg og jobb. Litt over to veker igjen så tar eg juleferie og turen fra Oslo til triveselsfylket, gjett om ho gleda seg!

Idag er eg i det søte hjørnet og vil dele oppskrift på sukkerfri vaniljefudge med dere. Denne er posta i fleire varianter tidligere, men eg har fått en del spørsmål om man blant anna kan bytte yaconsirup med fibersirup gold. Dette har eg prøvd denne gangen og derfor deler eg oppskrift på nytt, for fibersirup gold kan meir enn gjerne brukes!

Ca. 32 kalorier pr stk, sammenligna med vaniljefudge fra candyking som har nesten 80 kalorier pr. stk.
Uten tilsatt sukker, gluten og kan lages laktosefri (evt. melkefri): 


* Les tips & alternativer under for ingrediensbytting.

Sukkerfri vaniljefudge, 10-12 stk
2 dl usøtet vikingmelk*
40 g sukrin gold*
15 g yaconsirup, fibersirup gold eller honning
10 g ekte smør eller kokosfett
gjerne 1/2 vaniljestang eller eit dryss ekte vaniljepulver
evt. maldonsalt*

Slik gjer du:
1. Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter før du tar den ut og rører litt.

2. Sett bollen tilbake i mikroen, no skal den stå heilt til du får en tjukk, karamellfarga masse. Kor lang tid det tar varierer veldig, følg godt med mot slutten da riktig konsistens er viktig.

3. Om du bruker maldonsalt: dryss over formbare silikonformer etter eget ønske før du heller over karamellmassen. Sett i fryseren over natta eller kjøleskap over natta.

4. Oppbevar og server vaniljefudgen rett fra kjøleskapet. Kan også oppbevares i frys, da står den seg lengre.

Du kan også koke massen i en kjele eller helst teflonpanne. Førstnevnte tar lengre tid, ca. 40 minutter. Du skal på samme måte få en tjukk, karamellfarga masse.


Tips og alternativer*
Vikingmelk er eit usøtet og magert alternativ til fløte, men du kan selfølgelig bruke fløte også. For laktosefri variant bruker du laktosefri fløte. Det er ikkje så godt å lage melkefri vaniljefudge, men det går an å prøve med nokre typer melkefri fløter, men det kan gi noko anna resultat både på smak og konsistens.
Sukrin gold kan byttes med vanlig sukrin i denne oppskrifta, men sukrin gold anbefales.
– Det er fantastisk godt med litt maldonsalt i kombinasjon med den søte karamellen, men dette bestemmer du sjølv om du vil bruke.


Veldig enkle og fantastisk gode – desse er og har i lang tid våre en storfavoritt hos meg (og fleire av dere!).

Her ser dere noken lignande oppskrifter, der eg har brukt vaniljefudge eller har laga en anna variant:


1. Snickers sjokolade – vaniljefudge som karamell. Oppskrift HER.
2. Japp sjokolade – vaniljefudge som karamell. Oppskrift HER.
3. Brownies med innbakt vaniljefudge. Oppskrift HER.
4. Peanøttfudge. Crunchy og godt! Oppskrift HER.
5. Sjokoladefudge. Ingenting so slår denne! Oppskrift HER.
6. Lakrisfudge. For den som liker lakris. Oppskrift HER.


Til slutt vil eg tipse om at det er GRÅTORSDAGS-TILBUDhos x-life idag – som oppladning til BLACK FRIDAY imorgon. Det er og blir enormt mange gode salg, vil du sikre deg dine størrelser og favoritter kan det vere lurt å tjuvstarte med dagens tilbud 🙂

God torsdag!

Annonse

12 Kommentarer

G

Gunn Rosvold

25. mars 2019

Hei Prøvde meg på vaniljefudgen din i dag. Fulgte oppskrifta og brukte mikroen. Men endte opp med at massen ble mørk brun og ikke tykk. Virker som brent. Brukte kremfløte isteden for vikingmelk og fibersirup isteden for yacon. Min micro er på 1000W, kan det være for mye? Veldig vanskelig å vite hvor lenge. Den ble plutselig mørk brun og aldri tykk liksom. Har du noen tips? Ellers takk for mange gode oppskrifter. Har kjøpt boka di

Linda Stuhaug

25. mars 2019

Hei! Rørte du innimellom? Kanskje det er bedre å prøve å lage denne i en kjele, ikkje alle mikroer fungerer like godt 🙂

K

Katrine

11. september 2019

Jeg har prøvd 4 ganger nå, og det blir like mislykket hver gang. Smaker veldig godt helt til jeg avkjøler dem. Da blir de tørre og smaker vondt. Blir kald i munnen, og karamellsmaken er helt borte. Har kokt karameller med sukker veldig mange ganger og aldri opplevd at det ikke blir vellykket! Bruker kjele da jeg ikke har mikro, fløte og fibersirup. Vet du hva som kan gjøre at det blir sånn? Er ikke at jeg koker dem for lenge, for jeg har prøvd ulik koketid. Koker på svak varme så det bare så vidt bobler litt, så tror heller ikke jeg koker for hardt.

Linda Stuhaug

12. september 2019

Hei 🙂 Vanskelig å vite kva som går gale, men karamellen skal jo ikkje bli tørr. Det kan nesten virke som den blir kokt for lenge, kanskje?

K

Katrine

30. april 2018

Kan man bruke lønnesirup istede for yaconsirup?:)

Linda Stuhaug

1. mai 2018

Ja 🙂

H

Henriette Larsen

19. mai 2020

Fantastisk gode!! Hvor lenge holder de seg i kjøleskap?

Linda Stuhaug

20. mai 2020

Ikkje sant? Nam 😀 Fudgen står seg lenge – fleire veker 🙂

N

Nils Sture Bringsli

9. september 2018

Hei Linda. Nå skal jeg endelig etter å ha gruvd meg lenge, prøve meg på å lage Fudge. Det blir spennende Tusen takk for mange og fine oppskrifter

Linda Stuhaug

9. september 2018

Då er eg spent på korleis resultatet blei, Nils? 😀 Kjekt å inspirere med oppskrifter!

N

Naila

26. mars 2020

Hei, har så lyst til prøve disse, kanskje litt dumt spørsmål men kan jeg bruke vanlig form eller må det være silikonform? Synes ellers du forklarer så enkelt og bloggen er så fin og oversiktlig med mange sunne og gode oppskrifter 🙂 Tusen takk!:))

Linda Stuhaug

27. mars 2020

Hei! Du kan bruke f.eks en matboks med bakepapir 🙂 Håper det smaker 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg