Annonse
18. februar 2023
Sukkerfrie fastelavensboller
Visst du vil bake noken sukkerfrie og litt sunnare boller til fastelaven, så har eg oppskrifta til deg! Saftige, luftige og så likt som «ekte vare» som du får det!
Oppskrifta er ny her på bloggen og er henra fra boka mi « Sunnare søtsaker»❤️
Du trenger, 10-12 stk:
100 g smør
3 dl valfri melk
1 egg
500 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl
75 g Fiberfin (eller 75 g ekstra mjøl)
50 g Sukrin+ eller Finesse
1⁄2 pakke tørrgjær
1 ss flytande honning (næring til gjæren)
1 ts kardemomme
Slik gjer du:
1. Smelt smør og ha oppi melk. Varm til det er fingervarmt. Ha oppi egget.
2. Ha mjøl, Fiberfin, søting, tørrgjær, honning og kardemomme i ei eltemaskin. Hell oppi det våte.
3. Elt deigen til han er glatt og smidig, cirka 10 minutt. Juster undervegs med litt ekstra mjøl om nødvendig. Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse, 1–2 timar.
4. Form deigen til ei pølse og skjer opp i 10–12 like store bitar. Rull bitane til bollar.
5. Dekk eit steikebrett med bakepapir og legg bollane på brettet. Dekk til og la bollane heve i 1–1,5 time på ein lun plass.
6. Pensle gjerne bollane med vispa egg før steiking. Steik midt i omnen på 200 grader (over- og undervarme) i 12–15 minutt, til bollane er gylne. Avkjøl på rist.
Fortsatt god lørdag!
Annonse
9 Kommentarer
Henny
19. februar 2023
Linda Stuhaug
20. februar 2023
Camilla
27. februar 2023
Linda Stuhaug
28. februar 2023
jo
20. april 2023
Angie
23. februar 2023
Linda Stuhaug
24. februar 2023
Lene
19. februar 2023
Linda Stuhaug
20. februar 2023
SKRIV EN KOMMENTAR