Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfrie fastelavensboller

Sukkerfrie fastelavensboller
Visst du vil bake noken sukkerfrie og litt sunnare boller til fastelaven, så har eg oppskrifta til deg! Saftige, luftige og så likt som «ekte vare» som du får det!
Oppskrifta er ny her på bloggen og er henra fra boka mi «Sunnare søtsaker»❤️
Du trenger, 10-12 stk: 100 g smør 3 dl valfri melk 1 egg 500 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl 75 g Fiberfin (eller 75 g ekstra mjøl) 50 g Sukrin+ eller Finesse 1⁄2 pakke tørrgjær 1 ss flytande honning (næring til gjæren) 1 ts kardemomme
Slik gjer du: 1. Smelt smør og ha oppi melk. Varm til det er fingervarmt. Ha oppi egget.
2. Ha mjøl, Fiberfin, søting, tørrgjær, honning og kardemomme i ei eltemaskin. Hell oppi det våte.
3. Elt deigen til han er glatt og smidig, cirka 10 minutt. Juster undervegs med litt ekstra mjøl om nødvendig. Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse, 1–2 timar.
4. Form deigen til ei pølse og skjer opp i 10–12 like store bitar. Rull bitane til bollar.
5. Dekk eit steikebrett med bakepapir og legg bollane på brettet. Dekk til og la bollane heve i 1–1,5 time på ein lun plass.
6. Pensle gjerne bollane med vispa egg før steiking. Steik midt i omnen på 200 grader (over- og undervarme) i 12–15 minutt, til bollane er gylne. Avkjøl på rist.
Fortsatt god lørdag!

Visst du vil bake noken sukkerfrie og litt sunnare boller til fastelaven, så har eg oppskrifta til deg! Saftige, luftige og så likt som «ekte vare» som du får det!

Oppskrifta er ny her på bloggen og er henra fra boka mi « Sunnare søtsaker»❤️

Du trenger, 10-12 stk:
100 g smør
3 dl valfri melk
1 egg
500 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl
75 g Fiberfin (eller 75 g ekstra mjøl)
50 g Sukrin+ eller Finesse
1⁄2 pakke tørrgjær
1 ss flytande honning (næring til gjæren)
1 ts kardemomme

Slik gjer du:
1. Smelt smør og ha oppi melk. Varm til det er fingervarmt. Ha oppi egget.

2. Ha mjøl, Fiberfin, søting, tørrgjær, honning og kardemomme i ei eltemaskin. Hell oppi det våte.

3. Elt deigen til han er glatt og smidig, cirka 10 minutt. Juster undervegs med litt ekstra mjøl om nødvendig. Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse, 1–2 timar.

4. Form deigen til ei pølse og skjer opp i 10–12 like store bitar. Rull bitane til bollar.

5. Dekk eit steikebrett med bakepapir og legg bollane på brettet. Dekk til og la bollane heve i 1–1,5 time på ein lun plass.

6. Pensle gjerne bollane med vispa egg før steiking. Steik midt i omnen på 200 grader (over- og undervarme) i 12–15 minutt, til bollane er gylne. Avkjøl på rist.

Fortsatt god lørdag!

Annonse

9 Kommentarer

H

Henny

19. februar 2023

Hei Dette var kjekt, det ble kjempegode boller😊

L

Linda Stuhaug

20. februar 2023

Så bra😍

C

Camilla

27. februar 2023

Kan honning erstattes med noe annet?

L

Linda Stuhaug

28. februar 2023

Sukker kan og brukast :) Det er berre for å gi litt piff til gjæren!

j

jo

20. april 2023

de var ikke gode

A

Angie

23. februar 2023

Kan man bruke sukrin gold i bollene?

L

Linda Stuhaug

24. februar 2023

Ja :) Hugs å doble mengden!

L

Lene

19. februar 2023

Disse ble fantastiske! Skulle gjerne lastet opp bilde, sååå fine og store!

L

Linda Stuhaug

20. februar 2023

Fantastisk <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg

LindaStuhaug AS er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre. Du kan se hvilken data vi får behandle i dine