Linda Stuhaug

Annonse

15. august 2023

Sukkerfritt plommesyltetøy

Sukkerfritt plommesyltetøy
Hei! No er det endelig sesong for norske plommer rundt om i landet. Her i vest må eg nok vente liiitt til, men det nærma seg med stormskritt! Og ein oppskrift eg vertfall skal lage, er plommesyltetøy. Det er så enkelt og utrulig godt, så dette kan anbefalast til fleire :) Tips! Plommesylte er veldig godt til cottage cheese, kvitost eller brie. Det er òg nydeleg i bakst, som smakstilsetning i yoghurtblandingar, på vaflar og lappar og der du elles bruker syltetøy. Her har eg servert med brie på verdens beste, tynne havrekjeks, oppskrift her!
Til 1 glass/skål: • 500 g plommer (vekt utan stein) • 50 g Sukrin+ eller Finesse • ønskt smakstilsetning (f.eks ekte vaniljepulver eller vaniljestang, kanelstang eller stjerneanis) Slik gjer du: 1. Ha ingrediensane i ein kjele og kok opp under omrøring. La syltetøyet småkoke på middels varme i 20–30 minutt til riktig konsistens. Hugs å røre innimellom. 2. Smak til om du ønsker syltetøyet søtare. 3. Avkjøl og ha over i eit glas eller ei skål. Syltetøyet står seg eit par veker i kjøleskap, men kan òg frysast.
Håper det frister!

Hei!

No er det endelig sesong for norske plommer rundt om i landet. Her i vest må eg nok vente liiitt til, men det nærma seg med stormskritt! Og ein oppskrift eg vertfall skal lage, er plommesyltetøy. Det er så enkelt og utrulig godt, så dette kan anbefalast til fleire :)

Tips!
Plommesylte er veldig godt til cottage cheese, kvitost eller brie. Det er òg nydeleg i bakst, som smakstilsetning i yoghurtblandingar, på vaflar og lappar og der du elles bruker syltetøy. Her har eg servert med brie på verdens beste, tynne havrekjeks, oppskrift her!

Til 1 glass/skål:
• 500 g plommer (vekt utan stein)
• 50 g Sukrin+ eller Finesse
• ønskt smakstilsetning (f.eks ekte vaniljepulver eller vaniljestang, kanelstang eller stjerneanis)

Slik gjer du:
1. Ha ingrediensane i ein kjele og kok opp under omrøring. La syltetøyet småkoke på middels varme i 20–30 minutt til riktig konsistens. Hugs å røre innimellom.
2. Smak til om du ønsker syltetøyet søtare.
3. Avkjøl og ha over i eit glas eller ei skål. Syltetøyet står seg eit par veker i kjøleskap, men kan òg frysast.

Håper det frister!

Annonse

15 Kommentarer

K

Karoline

24. august 2023

Nam, i dag må jeg ut på plommeslang :) Går det fint med Sukrin Gold isteden? Og de havrekjeksene, har du laget de og? De så gode ut!

Linda Stuhaug

24. august 2023

Hei! Ja, det går med sukrin gold også, men hugs å doble mengden😃 Havrekjeks finner du blant anna her: https://lindastuhaug.no/tynne-spro-og-sukkerfri-havrekjeks

T

Trine L

16. august 2023

Har prøvd lage syltetøy uten sukker, men med sukkererstatning (sukrin el finesse) Dette krystalliserer seg hvis d fryses🫣 Har du råd eller tips?

Linda Stuhaug

16. august 2023

Å? Eg lager syltetøy med sukrin+ og fryser, aldri opplevd dette eg heller :) Du skriver sukrin, meiner du då vanlig sukrin? Det anbefaler eg ikkje å bruke, så det kan evt vere den :)

T

Trine L

17. august 2023

Takk for svar. Ja, har brukt vanlig sukrin.. da er det kanskje den som er feil ja? Hva er forskjell på sukrin og sukrin + ?

Linda Stuhaug

21. august 2023

Stor forskjell! Sukrin er noke eg aldri anbefaler til noko som helst😊 har en detaljert guide i nyaste boka mi «Sunnare søtsaker»😊

T

Trine L

23. august 2023

Gjett hvem som fikk boka «Sunnere søtsaker» i posten idag? Meg!! For en lykke, og for en fantastisk bok🥰😍❤️👏🏻 Dine detaljerte forklaringer på de forskjellige søtstoffene er suuuper🤩 Tuuuusen tuuuusen takk, Linda❤️

Linda Stuhaug

23. august 2023

Så utrulig hyggelig lesing, takk for fin kommentar❤️ Håper du får laga mykje godt!! :)

A

AK

17. august 2024

Det så godt ut, takk for at du deler oppskrift:) Deler du bare plommene i to før du koker, eller i mindre biter?

Linda Stuhaug

20. august 2024

Tok berre ut steinen, delte Ikkje opp😃

T

Tone

16. august 2023

Har brukt sukrin+ i mange år til all slags syltetøy som jeg fryser. Aldri opplevd det problemet🤔🤔

G

Gulla Anita

23. august 2023

Står på kok nå så er veldig spent, har aldri kokt plommesyltetøy før og plommene var nydelige❤️

Linda Stuhaug

23. august 2023

Så kjekt å lese! Håper det smaker❤️

S

Stine

21. august 2023

Hei Linda ☺️ Ditt syltetøy ser så fint ut. Ingen klumper eller skall. Siler du det eller bruker du kanskje stavmixer? Digger deg å jobben du gjør🫶🏻 du er bare rå💐

Linda Stuhaug

21. august 2023

Nei, eg koker det berre uten å sile/stavmikse😊 takk❤️

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg