Annonse
15. august 2023
Sukkerfritt plommesyltetøy
Hei!
No er det endelig sesong for norske plommer rundt om i landet. Her i vest må eg nok vente liiitt til, men det nærma seg med stormskritt! Og ein oppskrift eg vertfall skal lage, er plommesyltetøy. Det er så enkelt og utrulig godt, så dette kan anbefalast til fleire :)
Tips!
Plommesylte er veldig godt til cottage cheese, kvitost eller brie. Det er òg nydeleg i bakst, som smakstilsetning i yoghurtblandingar, på vaflar og lappar og der du elles bruker syltetøy. Her har eg servert med brie på verdens beste, tynne havrekjeks, oppskrift her!
Til 1 glass/skål:
• 500 g plommer (vekt utan stein)
• 50 g Sukrin+ eller Finesse
• ønskt smakstilsetning (f.eks ekte vaniljepulver eller vaniljestang, kanelstang eller stjerneanis)
Slik gjer du:
1. Ha ingrediensane i ein kjele og kok opp under omrøring. La syltetøyet småkoke på middels varme i 20–30 minutt til riktig konsistens. Hugs å røre innimellom.
2. Smak til om du ønsker syltetøyet søtare.
3. Avkjøl og ha over i eit glas eller ei skål. Syltetøyet står seg eit par veker i kjøleskap, men kan òg frysast.
Håper det frister!
Annonse
15 Kommentarer
Karoline
24. august 2023

Linda Stuhaug
24. august 2023
Trine L
16. august 2023

Linda Stuhaug
16. august 2023
Trine L
17. august 2023

Linda Stuhaug
21. august 2023
Trine L
23. august 2023

Linda Stuhaug
23. august 2023
AK
17. august 2024

Linda Stuhaug
20. august 2024
Tone
16. august 2023
Gulla Anita
23. august 2023

Linda Stuhaug
23. august 2023
Stine
21. august 2023

Linda Stuhaug
21. august 2023
SKRIV EN KOMMENTAR