Annonse
1. juli 2019
Sukkerfritt rabarbrasyltetøy med ekte vanilje
Heisann 🙂
Vi er ikkje ferdig med rabarbra enda, og idag har eg en ny oppskrift på sukkerfritt rabarbrasyltetøy med ekte vanilje. Enkelt å lage, nydelig på smak og veldig anvendelig!
Du trenger, 1 skål
450 g rabarbra, delt i små biter
50 g sukrin gold *
50 g sukrin+ *
2 vaniljestenger
0,3 dl vatn
Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i en liten kjele. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøa og ha både frøa og vaniljestengene i kjelen.
Kok opp under omrøring, og la syltetøyet småkoke til rabarbraen er oppløyst, 15-20 minutt. Smak til om du ønsker sylta søtare. Avkjøl.
Ta vaniljestengene ut av syltetøyet og ha over på glass. Oppbevarast i kjøleskap, det står seg fint eit par veker.
Tips og alternativ*
→ Vanilje: du kan fint erstatte vaniljestenger med 1-2 ts ekte vaniljepulver. Syltetøyet kan også lagast uten vaniljen.
→ Søtning: sukrin gold og sukrin+ kan byttast med anna søtning tilsvarande 150 g sukker. PS! Visst du veit du ikkje vil ha syltetøyet så søtt, start gjerne med 100 g søtning og smak til underveis.
→ Smakstilsett gjerne syltetøyet med sitron, lime, ingefær, kanel eller lignande for en ny vri!
Rabarbrasyltetøyet bruker du på akkurat samme måte som du ellers bruker syltetøy! Som pålegg, i havregrauten, blanda i yoghurtblandinger, smakstilsetning i bakverk, smoothie m.m 🙂
Tips: frys gjerne rabarbrasyltetøyet i plastbeger, det står seg lenge i frysaren 🙂
Rabarbrasyltetøy er utrulig godt, er du heldig og har rabarbra igjen så anbefaler eg virkelig å slenge sammen en oppskrift♥
Annonse
8 Kommentarer
Tove-Karin Hjellestad
15. juni 2021

Linda Stuhaug
15. juni 2021
Mari vik Dale
13. juni 2021

Linda Stuhaug
14. juni 2021
Anna
3. juli 2019

Linda Stuhaug
3. juli 2019
Nina
12. juni 2022

Linda Stuhaug
13. juni 2022
SKRIV EN KOMMENTAR