Annonse
11. april 2017
Suksessterte uten tilsatt sukker
God ettermiddag!
Påska nærmer seg med stormskritt og her kommer oppskrift på den typiske påskekaka: suksessterte! Denne lagde eg på fredag og delte bilde på instastoryen min under @lindastuhaug, og det har komt mange spørsmål om oppskrift i ettertid.
Denne er uten tilsatt kvitt, raffinert sukker, gluten og er eit litt magrere alternativ da eg har bytta ut deler av smøret i den gule kremen med philadelphia. Det forklarer en litt lysere gulfarge på kremen, men du kan fint bytte philadelphia med smør for en knall gul krem dersom du ønsker det (les tips!):
PS! Ny og bedre oppskrift på suksessterte finner du HER!
Mandelbunn
400 g mandler
100 g ferske dadler (uten stein)
4 ss sukrin gold eller 2 ss sukrin+
1/3 ts maldonsalt
4 eggekviter
Gul krem
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
60 g sukrin+
1 ss maisenna
100 g smør, i terninger
100-150 g philadelphia*
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Ha mandler og dadler i en foodprosessor og kjør til det er godt malt. Bland inn sukrin gold, maldonsalt og eggekviter. Fordel i en rund form på 22 cm i diameter med bakepapir i bunn.
2. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, til overflata er gyllen. Avkjøl.
3. Ha eggeplommer, kremfløte, sukrin+ og maisenna i en liten kjele. Varm forsiktig opp til kokepunktet så kremen tjukner, visp heile tida for å unnagå at blandinga setter seg i bunn eller blir til eggerøre.
4. Hell blandinga over i en bolle og visp inn kaldt smør i terninger, deretter philadelphia til slutt. Sett kremen kjølig.
5. Fordel den avkjølte kremen over den avkjølte mandelbunnen. Ha gjerne over litt raspa sjokolade før servering 🙂 Oppbevar kaka i kjøleskap, den står seg fint i 4-5 dager.
Tips og alternativer*
– vil du ha den knall gule og «ekte» kremen bytter du philadelphia med 50 g ekstra smør.
– for laktosefri kake: bruk laktosefri kremfløte og laktosefri philadelphia.
– har du andre spørsmål angående ingrediensbytting, spørr i kommentarfeltet 🙂
PS! Eg lover deg at du ikkje kjenner smaken av dadlene, men dei er rett og slett nødvendig for at bunnen skal få den seige, gode smaken og konsistensen. Uten dadlene vil ikkje bunnen få riktig konsisten og du kan føle på en isande ettersmak.
Kaka falt i smak hos alle heime og det gledes!
Lag gjerne kaka i firkanta form dersom du ønsker det. Den kan fint fryses, gjerne i porsjonsstykker visst den ikkje blir spist opp innen 5 dager.
Håper det frister!
Eg stikker innom en tur imorgon også før eg kommer til å ta nokon dager bloggfri. Nyt dagen!
♥
Annonse
22 Kommentarer
Janne
22. oktober 2018

Linda Stuhaug
23. oktober 2018
Ann-Wigdis H Aasland
3. april 2019

Linda Stuhaug
4. april 2019
Britt
7. februar 2019

Linda Stuhaug
8. februar 2019
Gunhild Eriksen
20. februar 2024
Kirsten Johansen
8. desember 2019

Linda Stuhaug
9. desember 2019
Rita
13. mai 2018

Linda Stuhaug
13. mai 2018
Aud Topnes
11. mars 2022

Linda Stuhaug
13. mars 2022
Ann-Karin
21. desember 2022

Linda Stuhaug
21. desember 2022
Ia
4. mai 2018

Linda Stuhaug
5. mai 2018
Janniche
9. mars 2020

Linda Stuhaug
10. mars 2020
Monica
18. august 2018

Linda Stuhaug
19. august 2018
Finn
18. april 2022
SKRIV EN KOMMENTAR