Linda Stuhaug

Annonse

2. oktober 2025

Sunnare, nydelig cashew-brownie!

Sunnare, nydelig cashew-brownie!
Hei godtfolk!
Idag har eg en ny snackoppskrift av den sunnere sorten å dele med dåkke, og den har eg valgt å kalle CASHEWBROWNIE😍 Søt, seig sjokoladebunn, cashewnøttsmør og mørk sjokolade på toppen. Heilt nydelige, superenkle å lage og kun 6 ingredienser!
Oppskrifta er på mange måter inspirert av mine snickersruter som er blant mine mest populære oppskrifter. Smaken på cashewbrownie er dog en heilt anna. Linker til snickersrutene likevel, og oppskrifta finner du her♥︎
Ingredienser:
• 300 g saftige dadler
• 200 g naturelle cashewnøtter, rista - evt salte cashewnøtter, då treng du ikkje riste dei, og du treng ikkje ekstra salt
• 4 ss (rå)kakaopulver - evt 3 ss vanlig kakao
• en god klype med maldonsalt
Topping:
• 100 g (2 store ss) cashewnøttsmør
• 50 g mørk sjokolade
• maldonsalt
Cashewnøttsmør får du kjøpt ferdig i ulike merker, for eksempel Helios som eg har brukt i oppskrifta. Men du kan også bruke heimelaga cashewnøttsmør, oppskrift har eg i arkivet her😃 Får du ikkje tak i cashewnøttsmør kan du såklart bruke anna type nøttesmør, for eksempel mandelsmør eller peanøttsmør.
Slik gjer du:
1. Ha ingrediensane til bunnen i en foodprosessor. Kjør godt heilt til du får en klebrig masse du kan forme mellom hendene.
2. Trykk massen ut i en passelig form. Min form var 20x25 cm, men den kan fint vere mindre enn dette også.
3. Smør cashewnøttsmør over bunnen og avslutt med smelta, mørk sjokolade. Bruk gjerne en pensel for å fordele sjokoladen ut til alle kanter.
4. Topp med litt maldonsalt før du setter kjølig, enten i kjøleskap eller fryser. Cashewbrownien er spiseklar etter ca 40-45 minutt i frysaren eller eit par timer i kjøleskapet.
5. Del opp i biter og oppbevar i kjøleskap. Nyt en bit eller to og kos deg♥︎
Film av oppskrifta er delt på både facebook-sida mi og instagram, så sjekk gjerne ut der!
Ha en nydelig torsdag♥︎

Hei godtfolk!

Idag har eg en ny snackoppskrift av den sunnere sorten å dele med dåkke, og den har eg valgt å kalle CASHEWBROWNIE😍 Søt, seig sjokoladebunn, cashewnøttsmør og mørk sjokolade på toppen. Heilt nydelige, superenkle å lage og kun 6 ingredienser!

Sanity Image

Oppskrifta er på mange måter inspirert av mine snickersruter som er blant mine mest populære oppskrifter. Smaken på cashewbrownie er dog en heilt anna. Linker til snickersrutene likevel, og oppskrifta finner du her♥︎

Sanity Image

Ingredienser:

• 300 g saftige dadler

• 200 g naturelle cashewnøtter, rista - evt salte cashewnøtter, då treng du ikkje riste dei, og du treng ikkje ekstra salt

• 4 ss (rå)kakaopulver - evt 3 ss vanlig kakao

• en god klype med maldonsalt

Topping:

• 100 g (2 store ss) cashewnøttsmør

• 50 g mørk sjokolade

• maldonsalt

Cashewnøttsmør får du kjøpt ferdig i ulike merker, for eksempel Helios som eg har brukt i oppskrifta. Men du kan også bruke heimelaga cashewnøttsmør, oppskrift har eg i arkivet her😃 Får du ikkje tak i cashewnøttsmør kan du såklart bruke anna type nøttesmør, for eksempel mandelsmør eller peanøttsmør.

Sanity Image

Slik gjer du:

1. Ha ingrediensane til bunnen i en foodprosessor. Kjør godt heilt til du får en klebrig masse du kan forme mellom hendene.

2. Trykk massen ut i en passelig form. Min form var 20x25 cm, men den kan fint vere mindre enn dette også.

3. Smør cashewnøttsmør over bunnen og avslutt med smelta, mørk sjokolade. Bruk gjerne en pensel for å fordele sjokoladen ut til alle kanter.

4. Topp med litt maldonsalt før du setter kjølig, enten i kjøleskap eller fryser. Cashewbrownien er spiseklar etter ca 40-45 minutt i frysaren eller eit par timer i kjøleskapet.

5. Del opp i biter og oppbevar i kjøleskap. Nyt en bit eller to og kos deg♥︎

Sanity Image

Film av oppskrifta er delt på både facebook-sida mi og instagram, så sjekk gjerne ut der!

Sanity Image

Ha en nydelig torsdag♥︎

Annonse

2 Kommentarer

H

Heidi

16. oktober 2025

Hei Så utrolig bra at du lager så mye godt med ingredienser uten melk, gluten og egg. Har brukt flere oppskrifter og alltid med godt resultat. Skulle ønske du hadde bilde av hva slags sjokolade du bruker i denne og hvordan du smelter sjokoladen uten å bruke fett i tillegg,

Linda Stuhaug

17. oktober 2025

Eg bruker berre vanlig 70% mørk sjokolade😊 ingen faste merker! Sjokoladen smelter eg i en liten skål i mikroen, tar ut og rører eit par ganger😃👌🏻

SKRIV EN KOMMENTAR