Annonse
21. mars 2019
Sunnare snickerskonfekt-kake
Snickers altså! En kombinasjon som aldri slår feil!
Denne oppskrifta på snickerskonfekt-kake har blitt etterspurt heile veka, etter eg delte nokre bilder på instastory forrige veke. Og det forstår eg godt, for denne snickerskonfekt-kaka slår dei fleste snickerskombinasjoner eg har laga hittil (trur eg!). Vi snakker sjoko-peanøttbunn med deilig karamell, peanøttsmør, peanøtter og sjokoladetopping. Høyres ikkje det berre sjukt digg ut…?
Det kan nesten høyres litt avansert ut også, men det er det overhode ikkje. Ingrediensane til bunnen mikser du berre sammen og presser ut i en form. Karamellen koker enkelt for seg sjølv. Og når dette er på plass gjenstår det kun å bre over peanøttsmør, peanøtter og smelta sjokolade. Superenkelt, og absolutt overkommelig for alle!
Snickerskonfekt-kaka er uten tilsatt sukker og gluten (bruk glutenfri havregryn). Dette er ei kake du neppe vil tru er eit sunnare alternativ når du smaker på den!
Lag 1, sjoko-peanøttbunn:
200 g salte peanøtter
150 g ferske dadler (vekt uten stein)
50 g havregryn
2 ss sukrin gold (eller 2 ss anna, valgfri søtning)
2 ss kakao
Lag 2, karamell:
3 dl kremfløyte eller usøta vikingmelk
80 g fibersirup gold eller sukrinsirup gold*
2 ss smør
Lag 3, peanøtt:
200 g crunchy peanøttsmør
50-100 g salte peanøtter
Lag 4, sjokoladetopping:
100 g sukkerfri sjokolade eller anna sjokolade
evt. litt maldonsalt
Slik gjer du:
1. Start med karamell: ha alle ingrediensane i ein kjele. Kok opp under omrøring og la karamellensausen småkoke i ca. 20 minutt, til en fyldig konsistens og gyllen karamellfarge. Rør innimellom. Medan sausen koker lager du sjoko-peanøttbunnen.
2. Sjoko-peanøttbunn: ha alle ingrediensane i en foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør på full guffe i 1-2 minutter, til en jevn, smuldrette og fuktig masse. Trykk blandinga ned i en form ildfast form*. Bruk baksida av ei spiseskei og trykk massen skikkelig kompakt.
3. Når karamellen er ferdig: hell karamellmassen over sjoko-peanøttbunnen i forma. Sett kjølig til karamellen er stivna, 1-2 timer i kjøleskap eller 45-60 minutt i frysaren.
4. Peanøtt: bre peanøttsmør over karamellen. Strø over peanøtter og trykk ned i peanøttsmøret.
5. Sjokoladetopping: smelt sukkerfri sjokolade og fordel over kaka heilt til slutt. Eg hadde også over litt maldonsalt. Sett kjølig, men skjær helst opp i biter før sjokoladen er heilt stivna.
Deretter er kaka spiseklar etter minst 1 time i kjøleskap, gjerne lengre. Oppbevar kaka i kjøleskap til servering. Den står seg fint i to veker, og kan også frysast.
Tips & informasjon*
♦ Har du ikkje fibersirup gold til karamellen, så kan du bruke sukrin gold her også (samme mengde). Det er mulig du må koke karamellmassen litt lengre.
♦ Til sjokoladetoppingen bruker du den sjokoladen du liker; lys, mellommørk eller mørk sjokolade. Eg brukte sukkerfri melkesjokolade i merket Cavalier.
♦ Eg brukte en ildfast form på 20×25 cm til denne kaka. Du kan fint bruke en ildfast form som er litt mindre eller litt større enn dette også.
Eg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på oppskrifta, den blei nemlig servert til gjengen på Crossfit Førde som gjennomførte / heia på Crossfit Open økta forrige lørdag. En gjeng med både kresne og mindre kresne utøvere og tilskuarar som utelukkande hadde positive ord å sei om kaka. Det er stas!
Ikveld er eg i gang med ei ny bakerunde, og eg har latt instagram-følgarane mine komme med forslag/ønsker til noko søtt og sukkerfritt eg skal bake 🙂 Det blir fortsatt Crossfit-gjengen som skal få søtsakene, men eg tar sjølvsagt bilder og deler på bloggen også♥ SÅ, sidan alle ikkje følger meg på instagram, så kan de sjølvsagt få komme med forslag her i kommentarfeltet også!
Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂
Annonse
68 Kommentarer
Annette kjernes
24. september 2020
Linda Stuhaug
25. september 2020
Siv
3. september 2020
Linda Stuhaug
4. september 2020
Vårin
3. september 2020
Linda Stuhaug
4. september 2020
Fluff
27. mars 2021
Linda Stuhaug
29. mars 2021
Fluff
30. mars 2021
Linda Stuhaug
31. mars 2021
Wiebke
8. april 2019
Linda Stuhaug
9. april 2019
Camilla
30. mars 2019
Linda Stuhaug
30. mars 2019
Cathrine Thomsen
28. mars 2019
Linda Stuhaug
29. mars 2019
Cecilie Stav
24. mars 2019
Linda Stuhaug
24. mars 2019
Ingeborg
22. mars 2019
Linda Stuhaug
24. mars 2019
Silje
22. mars 2019
Linda Stuhaug
22. mars 2019
Julie
22. mars 2019
Linda Stuhaug
22. mars 2019
Lisa
21. mars 2019
Linda Stuhaug
22. mars 2019
Kaja
21. mars 2019
Linda Stuhaug
21. mars 2019
Hanne
21. mars 2019
Linda Stuhaug
21. mars 2019
Tina
20. juni 2019
Linda Stuhaug
21. juni 2019
Vilde
2. juni 2019
Linda Stuhaug
2. juni 2019
Fluff
23. september 2021
Linda Stuhaug
24. september 2021
Mona
5. januar 2020
Linda Stuhaug
6. januar 2020
A9
3. januar 2020
Linda Stuhaug
3. januar 2020
Åse
17. november 2019
Linda Stuhaug
17. november 2019
Stine
25. april 2022
Linda Stuhaug
25. april 2022
Ane
14. mai 2022
Linda Stuhaug
15. mai 2022
Ritaesperoe@yahoo.no
12. november 2022
Linda Stuhaug
13. november 2022
Hilde
16. mai 2020
Linda Stuhaug
17. mai 2020
Marit
8. mai 2020
Linda Stuhaug
9. mai 2020
Guro
8. mai 2020
Linda Stuhaug
8. mai 2020
Marte
7. mai 2020
Linda Stuhaug
8. mai 2020
Knut
10. april 2020
Linda Stuhaug
11. april 2020
Elisabeth Revheim
7. oktober 2022
Linda Stuhaug
8. oktober 2022
Yvonne
7. mars 2020
Linda Stuhaug
8. mars 2020
Elise
22. februar 2020
Linda Stuhaug
23. februar 2020
Merethe
7. juni 2022
Linda Stuhaug
7. juni 2022
Birgit
1. desember 2022
Linda Stuhaug
2. desember 2022
SKRIV EN KOMMENTAR