Annonse
4. oktober 2019
Sunne bananmuffins med blåbær
Hei hopp!
Denne fredagen vil eg dele ein deilig oppskrift på sunne bananmuffins med blåbær. Desse lager du uten helsekostprodukter, samtidig som dei er uten tilsatt sukker. Dei overmodne bananene veit dokke♥ Gir både sødme og saftighet, uten at ein treng å bruke noko ekstra 🙂
Bananmuffinsane er også uten melk, og kan heilt fint lagast uten gluten dersom det er eit behov. Dei er grove, mektige og næringsrike.
Blåbær kan du sjølvsagt byttast med anna smakstilsetning, eller du kan lage nøytrale bananmuffins. Hugs å lese tips 🙂
Bananmuffins, 12 stk (i muffinsbrett)
3 modne bananer
3 egg
150 g havremjøl
50 g speltmjøl (eller anna tørrvare)
2 ts bakepulver
Valgfri smakstilsetning
Eg har brukt 2 ss frosne blåbær i kvar muffins
Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Bland inn havremjøl, speltmjøl og bakepulver til en klumfri røre.
Hell røra i muffinsformer. Fyll cirka halve muffinsformen, tilsett blåbær, fyll opp resten av muffinsformen og tilsett litt blåbær på toppen igjen.
Steik midt i ovnen ei 15-20 minutt, eller til bananmuffinsane er gjennomstekt.
Tips og alternativer
Valgfri smakstilsetning:her kan du gjerne bytte blåbær med andre typer frukt eller bær (bringebær, skogsbær, bananbiter, jordbær, eple etc). Du kan også bruke anna smakstilsetning som hakka sjokolade, nøttesmør, nøtter, sjokoladepålegg eller lignande. Ønsker du litt ekstra smak på røra kan du tilsette kanel, kardemomme, vaniljepulver, kakaopulver etc.
Tørrvare:du kan gjerne bytte havremjøl og speltmjøl med anna, valgfri tørrvare. Du kan bruke kun havremjøl, kun speltmjøl/kveitemjøl, glutenfritt mjøl eller det du måtte ønske. Men vær obs på at nokre mjøltyper har ulike bakeegenskaper og smak.
Liker du det veldig søtt?Desse bananmuffinsane er ikkje supersøte, sjølv om du bruker skikkelig modne bananer. Tilsett gjerne nokre spiseskeier med valgfri søtning dersom du vil at muffinsane skal vere litt søtare. Her kan du bruke akkurat det du ønsker (sukker, sukrin, honning, fibersirup etc).
Hugs min gylne regel: jo meir modne bananer, jo bedre er dei å bake med.
Og med jo meir modne bananer så meiner eg ikkje bananene med noke få brune prikker på (sjølv om det går fint å bruke desse og). Lat gjerne bananene bli mørkebrune/flekkete/svarte. Dei er som regel like fine under skallet, men ekstra søte og gode til baking!
Berre eit eksempel ↑↑
Desse bananene var bokstavligtalt svarte (!), men absolutt heilt fine når eg tok av skallet.
Bananmuffins til frukost, lunsj, matpakken, turmat, kveldskos, kaffikos… Desse passer til det aller meste♥
Ha en nydelig helg alle sammen!
Annonse
41 Kommentarer
Alva
18. mai 2021

Linda Stuhaug
19. mai 2021
Tove Fjeld
10. mai 2021

Linda Stuhaug
11. mai 2021
Ellen Kristin
6. mai 2021

Linda Stuhaug
7. mai 2021
Kristin
30. april 2021

Linda Stuhaug
30. april 2021
Monica
8. oktober 2019

Linda Stuhaug
9. oktober 2019
Lene Rolfsøn
4. oktober 2019

Linda Stuhaug
6. oktober 2019
Mari
4. oktober 2019

Linda Stuhaug
6. oktober 2019
Roody Farazjou
19. juni 2021
Roody Farazjou
19. juni 2021

Linda Stuhaug
19. juni 2021
Margrete Kostøl
1. mai 2024

Linda Stuhaug
3. mai 2024
Line Mari Mossestad
4. februar 2020

Linda Stuhaug
4. februar 2020
Marie
31. januar 2020

Linda Stuhaug
1. februar 2020
Caroline Bergh
22. juni 2022

Linda Stuhaug
23. juni 2022
D
16. september 2024

Linda Stuhaug
17. september 2024
Tove granli
19. februar 2023

Linda Stuhaug
20. februar 2023
Ina
26. mai 2020

Linda Stuhaug
27. mai 2020
Elisabeth
23. april 2020

Linda Stuhaug
24. april 2020
Tuva
16. mars 2020
Caroline Bergh
22. juni 2022

Linda Stuhaug
23. juni 2022

Linda Stuhaug
16. mars 2020
NN
8. oktober 2024

Linda Stuhaug
8. oktober 2024
Alice
28. september 2022

Linda Stuhaug
30. september 2022
SKRIV EN KOMMENTAR