Linda Stuhaug

Sunne brownieskjeks med 4 ingredienser!

Sunne brownieskjeks med 4 ingredienser!
Onsdag aka lillelørdag!
Lyst på noke søtt og godt idag? Da kan eg friste med sunne brownieskjeks du lager med kun 4 ingredienser! Dette er en reprise fra arkivet, fordi dei er veldig populære blant mange av dokke, og fordi eg veit dokke liker ekstra godt sunne, søte oppskrifter som lages uten helsekostprodukter 🙂 Det tar heller ikkje meir enn 15-20 minutt fra du begynner å lage kjeksene til dei er ferdigstekt, stort bedre kan det ikkje bli?
Desse får en seig konsistens med sprø kanter og er fantastisk gode på smak. Dei er supre som kvardagskos, mellomåltid, påfyll før/etter trening eller som tursnacks!
Naturlig fri for tilsatt sukker, gluten og melk:
Du trenger, 12 cookies 150 g store, saftige dadler (uten stein) 70 g valnøtter 30 g original kakao 1/2 ts maldonsalt
Slik gjer du: Sett ovnen på 180 grader. Miks sammen ingrediensane i ein kraftig blendar eller foodprosessor i 2 minutter til nøttene begynner å slippe ut fett. Del deiga i 12 deler, trill til kuler og press flate til cookie mellom hendene.
Fordel over en langpanne med bakepapir. Trykk nedi ei valnøtt om du ønsker det.
Steik midt i ovnen i 7-8 minutter, til du ser at kjeksene er stekt i kantane. Avkjøl på rist. Det er først når kjeksene er heilt avkjølte dei får den gode konsistensen.
Oppbevar kjeksene i kjøleskapet. Dei står seg minst 1 veke!
Tips og alternativer: – Tåler du ikkje nøtter kan du fint bruke solsikkekjerner. Valnøttene kan også byttes med andre nøtter, som for eksempel mandler eller cashewnøtter.
Når eg skal på langturer på ski, sykkel eller på beina, enten det er dagstur eller over fleire dager, pleier eg å lage opp desse kjeksene og bruke som påfyll underveis. Dei er energirike og lette å spise, perfekt på tur!
Bildet er fra i sommar, når vi gjekk 140 km i marka og kryssa Norge på tvers. Eg lagde dobbel oppskrift brownieskjeks som eg hadde som mellommåltid gjennom dagane. Dei står seg lenge, også uten kjøleskap, og smakte like godt på dag 1 som dag 6!
Prøv kjeksa du også 😀

Onsdag aka lillelørdag!

Lyst på noke søtt og godt idag? Da kan eg friste med sunne brownieskjeks du lager med kun 4 ingredienser! Dette er en reprise fra arkivet, fordi dei er veldig populære blant mange av dokke, og fordi eg veit dokke liker ekstra godt sunne, søte oppskrifter som lages uten helsekostprodukter 🙂 Det tar heller ikkje meir enn 15-20 minutt fra du begynner å lage kjeksene til dei er ferdigstekt, stort bedre kan det ikkje bli?

Desse får en seig konsistens med sprø kanter og er fantastisk gode på smak. Dei er supre som kvardagskos, mellomåltid, påfyll før/etter trening eller som tursnacks!

Naturlig fri for tilsatt sukker, gluten og melk:


Du trenger, 12 cookies
150 g store, saftige dadler (uten stein)
70 g valnøtter
30 g original kakao
1/2 ts maldonsalt

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader. Miks sammen ingrediensane i ein kraftig blendar eller foodprosessor i 2 minutter til nøttene begynner å slippe ut fett. Del deiga i 12 deler, trill til kuler og press flate til cookie mellom hendene.

Fordel over en langpanne med bakepapir. Trykk nedi ei valnøtt om du ønsker det.

Steik midt i ovnen i 7-8 minutter, til du ser at kjeksene er stekt i kantane. Avkjøl på rist. Det er først når kjeksene er heilt avkjølte dei får den gode konsistensen.

Oppbevar kjeksene i kjøleskapet. Dei står seg minst 1 veke!

Tips og alternativer:
– Tåler du ikkje nøtter kan du fint bruke solsikkekjerner. Valnøttene kan også byttes med andre nøtter, som for eksempel mandler eller cashewnøtter.

Når eg skal på langturer på ski, sykkel eller på beina, enten det er dagstur eller over fleire dager, pleier eg å lage opp desse kjeksene og bruke som påfyll underveis. Dei er energirike og lette å spise, perfekt på tur!

Bildet er fra i sommar, når vi gjekk 140 km i marka og kryssa Norge på tvers. Eg lagde dobbel oppskrift brownieskjeks som eg hadde som mellommåltid gjennom dagane. Dei står seg lenge, også uten kjøleskap, og smakte like godt på dag 1 som dag 6!

Prøv kjeksa du også 😀

20 Kommentarer

H

Hege Kristine

21. november 2018

Går det an å bruke andre nøtter enn valnøtter?

Linda Stuhaug

22. november 2018

Ja, det står i innlegget 🙂

J

Julie

21. november 2018

Hvor får du tak i original kakao? Er den sukkerfri?

Linda Stuhaug

22. november 2018

Vanlig matbutikk 😉 Består av 100% kakao.

L

Lill Randi Skaran

8. februar 2021

Hei! Har akkurat kjøpt «opptur med sunn mat» og lager noe nytt hver dag! Veldig inspirerende og godt ! Fant ikke ferske dadler, så brukte tørka og blanda i et egg. Det funka og de ble supergoe! Hvor kjøper du ferske dadler forresten?

Linda Stuhaug

9. februar 2021

Så hyggelig, Lill Randi 😀 Når det kjem til dadler så bruker eg dadler i lausvekt eller merket «Juicy dates» i 600 g pakninger som eg kjøper på copp Extra eller Mega 🙂

L

Linn Karin

27. juni 2019

Hei. I flere oppskrifter der du bruker dadler, skal de være ferske. Er det mulig å bruke tørka dadler? Butikken i bygda selger ikke ferske

Linda Stuhaug

27. juni 2019

Hei! Eg bruker kun ferske dadler i oppskriftene mine 🙂 Det er rett og slett fordi det gir det beste resultatat på både smak og konsistens. Du kan bruke tørka dadler, men vær obs på at resultatet ikkje blir heilt det samme, og at du sannsynligvis må bruke litt meir/litt ekstra smør 🙂

g

gs

25. mai 2020

Bløyta dei i vatn i 2timar så funka da so berre da

A

Anonym

29. mars 2018

Hei, jeg skal prøve og lage disse brownieskjeksene og lurer på om man kan bruke vanlig seltin salt?

Linda Stuhaug

30. mars 2018

Det blir ikkje heilt det samme, men bruk litt av det du 😉 Men ver forsikig med mengden.

g

gs

25. mai 2020

Kva blender har du ? ev kor mange w ?

Linda Stuhaug

25. mai 2020

Eg bruker ikkje blender til slike oppskrifter, eg bruker foodprosessor. Tips til blender har eg ikkje atm, men eg holder på å teste en no som eg kjem med anbefaling på om eg er fornøgd 🙂

C

Camilla

25. mai 2020

Hei, står ingenting om å fjeren stein i dadlene først, gjør du det? Har rett og slett ikke brukt dadler før å var ikke klar over stenene

C

Camilla

25. mai 2020

Glem det, så det nå

Linda Stuhaug

25. mai 2020

🙂

J

Julie

13. september 2018

Hei! Skal man ta av skinnet på dadlene?

Linda Stuhaug

13. september 2018

Hei! Nei, det er ikkje skinn på dadler 🙂

T

Tea

25. oktober 2020

Hei, disse så interessante ut, men er det mye smak av dadler, eller blir den smaken litt gjemt?

Linda Stuhaug

26. oktober 2020

Nei, eg synes vertfall ikkje at dei smaker dadler 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg