Linda Stuhaug

Sunne, seige snickerscookies

Sunne, seige snickerscookies
God fredag!
Idag har eg noken nydelige cookies til dere med smak av peanøtt, sjokolade og karamell: snickers cookies! Desse blir sprø i kantane og får en seig kjerne, bakgrunnen for det er at eg har brukt dadler som en av ingrediensene, som gir en heilt unik sødme, smak og konsistens.
Uten tilsatt sukker, næringsrike og supergode! I tillegg er dei raske å lage og krever få ingredienser:
Du trenger, 12 cookies 150 g store, saftige dadler (uten stein) 100 g peanøtter 2-3 ss peanøttmel, eller anna tørrvare 1/2 ts maldonsalt sukkerfri, mørk sjokolade
Slik gjer du: Miks sammen ingrediensane i ein kraftig blendar eller foodprosessor i 2 minutter til nøttene begynner å slippe ut fett. Bruk litt ekstra mel om massen er veldig klebig. Del deiga i 12 deler, trill til kuler og press flate til cookie mellom hendene.
Fordel over en langpanne med bakepapir. Trykk nedi sjokoladebiter.
Steik på 180 grader i 7-8 minutter, til du ser at kjeksene er stekt i kantane. Avkjøl på rist. Det er først når kjeksene er heilt avkjølte dei får den gode konsistensen.
Oppbevar kjeksene i kjøleskapet. Dei står seg minst 1 veke!
Perfekt som tursnacks da det gir god energi som varer, ellers er dei supre som snacks og mellommåltid.
Oppskrifta er inspirert av mi tidligere oppskrift på seige brownie cookies som du finner her. Kjempegode dei også!
Eg er akkurat ferdig med eksamen og har ei veke ferie fra skulen – flyr heim i ettermiddag og skal nyte fjell, snø og sol dei kommande dagane!
Vil ønske dere alle en riktig god helg 🙂


God fredag!

Idag har eg noken nydelige cookies til dere med smak av peanøtt, sjokolade og karamell: snickers cookies! Desse blir sprø i kantane og får en seig kjerne, bakgrunnen for det er at eg har brukt dadler som en av ingrediensene, som gir en heilt unik sødme, smak og konsistens.

Uten tilsatt sukker, næringsrike og supergode! I tillegg er dei raske å lage og krever få ingredienser:


Du trenger, 12 cookies
150 g store, saftige dadler (uten stein)
100 g peanøtter
2-3 ss peanøttmel, eller anna tørrvare
1/2 ts maldonsalt
sukkerfri, mørk sjokolade

Slik gjer du:
Miks sammen ingrediensane i ein kraftig blendar eller foodprosessor i 2 minutter til nøttene begynner å slippe ut fett. Bruk litt ekstra mel om massen er veldig klebig. Del deiga i 12 deler, trill til kuler og press flate til cookie mellom hendene.

Fordel over en langpanne med bakepapir. Trykk nedi sjokoladebiter.

Steik på 180 grader i 7-8 minutter, til du ser at kjeksene er stekt i kantane. Avkjøl på rist. Det er først når kjeksene er heilt avkjølte dei får den gode konsistensen.

Oppbevar kjeksene i kjøleskapet. Dei står seg minst 1 veke!


Perfekt som tursnacks da det gir god energi som varer, ellers er dei supre som snacks og mellommåltid.


Oppskrifta er inspirert av mi tidligere oppskrift på seige brownie cookies som du finner her. Kjempegode dei også!


Eg er akkurat ferdig med eksamen og har ei veke ferie fra skulen – flyr heim i ettermiddag og skal nyte fjell, snø og sol dei kommande dagane!

Vil ønske dere alle en riktig god helg 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg