Linda Stuhaug

25. juli 2014

Sunne snickers cake pops!

Sunne snickers cake pops!
God Fredag, godtfolk!
Er dere klar for helga?
Idag må eg dele en oppskrift med dere som eg lagde for noken veker siden, nemlig sunne snickers cake pops! Cake pops er som navner seier, kake på pinne, og er heilt supert som snacks, kveldskos, på jentekveld, sammen med fruktfat eller med ettermiddags kaffien. Desse er også naturlig sukkerfri, glutenfri og melkefri – tipp topp tommel opp 🙂
Husker dere den sukkerfri, enkle snickerskaka en lagde for ei god stund sida? Eg har fått så enormt mange gode tilbakemeldinger på den, og eg er knallfornøgd med oppskrifta. Det er nettopp denne eg har tatt utgangspunkt i til cake popsene! Det blir snickerskake på pinne i en raskere, enklere og litt mindre versjon – også blir toppingen rundt litt annleis.
Ikkje vær skeptisk til dadlene, dei skaper heile kaka! Man kjenner ikkje smaken, og tilbakemeldinger fra mange som i utgangspunktet ikkje liker dadler, men har gitt kaka eit forsøk, har våre knallgode. Det er dadlene som skaper en søt karamellsmak og nydelig konsistens.
Innlegget inneholder sponsede lenker
Sunne snickers cake pops ? 60 g salte peanøtter ? 30 g peanøttmel, du kan bruke meir peanøtter ? 30 g (glutenfri) havregryn ? 4 store, saftige dadler (80 g uten stein) ? 1 ss sukrin gold, evt. anna søtning ? Litt salt ? 10 g cocosa eller ekte smør
Ha alle ingrediensene utenom cocosa/smør i en foodprosessor. Kjør til en jevn, smuldrette masse – og tilsett smelta cocosa/smør heile på slutten. Kjenn på massen – den skal akkurat kunne formes med hendene, er den tørr bruker du bittelitt vatn. Form til cake pops med hendene rundt pinner og sett i fryseren litt.
Så må man pynte opp litt og få inn sjokoladen! Smelt sukkerfri sjokolade, ha i en liten brødpose og klipp eit lite hull. Av sukkerfri sjokolade brukte eg også en som var melkefri, men DENNE melkesjokoladen er fantastisk god og anbefalast. Sprut litt rundt cake popsene – du kan også dyppe heile overflata i sjokoladen om du vil ha sjokoladetrekk rundt heile. Strø over litt finhakka peanøtter, eller evt. pynt på den måten du ønsker.
La cake popsene stivne i fryseren – dei kan godt oppbevares i fryseren også, da er dei best etter noken minutter i romtemperatur.
Så utrulig godt, herremiiiiin! ?
Prøv du også! Perfekt som sunn Fredagskos før Candyking gjerne tar over på Lørdagen 😉
God helg ?

God Fredag, godtfolk!

Er dere klar for helga?

Idag må eg dele en oppskrift med dere som eg lagde for noken veker siden, nemlig sunne snickers cake pops! Cake pops er som navner seier, kake på pinne, og er heilt supert som snacks, kveldskos, på jentekveld, sammen med fruktfat eller med ettermiddags kaffien. Desse er også naturlig sukkerfri, glutenfri og melkefri – tipp topp tommel opp 🙂

Husker dere den sukkerfri, enkle snickerskaka en lagde for ei god stund sida?
Eg har fått så enormt mange gode tilbakemeldinger på den, og eg er knallfornøgd med oppskrifta. Det er nettopp denne eg har tatt utgangspunkt i til cake popsene! Det blir snickerskake på pinne i en raskere, enklere og litt mindre versjon – også blir toppingen rundt litt annleis.

Ikkje vær skeptisk til dadlene, dei skaper heile kaka! Man kjenner ikkje smaken, og tilbakemeldinger fra mange som i utgangspunktet ikkje liker dadler, men har gitt kaka eit forsøk, har våre knallgode. Det er dadlene som skaper en søt karamellsmak og nydelig konsistens.


Innlegget inneholder sponsede lenker

Sunne snickers cake pops
? 60 g salte peanøtter
? 30 g peanøttmel, du kan bruke meir peanøtter
? 30 g (glutenfri) havregryn
? 4 store, saftige dadler (80 g uten stein)
? 1 ss sukrin gold, evt. anna søtning
? Litt salt
? 10 g cocosa eller ekte smør

Ha alle ingrediensene utenom cocosa/smør i en foodprosessor. Kjør til en jevn, smuldrette masse – og tilsett smelta cocosa/smør heile på slutten. Kjenn på massen – den skal akkurat kunne formes med hendene, er den tørr bruker du bittelitt vatn. Form til cake pops med hendene rundt pinner og sett i fryseren litt.

Så må man pynte opp litt og få inn sjokoladen!
Smelt sukkerfri sjokolade, ha i en liten brødpose og klipp eit lite hull. Av sukkerfri sjokolade brukte eg også en som var melkefri, men DENNE melkesjokoladen er fantastisk god og anbefalast. Sprut litt rundt cake popsene – du kan også dyppe heile overflata i sjokoladen om du vil ha sjokoladetrekk rundt heile. Strø over litt finhakka peanøtter, eller evt. pynt på den måten du ønsker.

La cake popsene stivne i fryseren – dei kan godt oppbevares i fryseren også, da er dei best etter noken minutter i romtemperatur.

Så utrulig godt, herremiiiiin! ?

Prøv du også!
Perfekt som sunn Fredagskos før Candyking gjerne tar over på Lørdagen 😉

God helg ?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg