Annonse
19. juli 2017
Sunt og godt sjokolade-bananbrød
Eg elska å ha overmodne bananer i fruktkorga! Dei er perfekte å bake med, da bananene gir både smak, saftighet og sødme i baksten. Når man baker alternativt og uten kvitt, raffinert sukker så er banan eit godt alternativ til å gi nokre oppskrifter søtsmak 🙂 Dette sjokolade-bananbrødet er laga uten helsekostprodukt og med ingredienser du garantert finner på dagligvarebutikken!
Bananbrødet er saftig, 100% grovt (uten at det merkes!), uten tilsatt sukker, melk og gluten (bruk glutenfritt havremel). Kan nytes til mellomåltid, er perfekt som turmat, kveldskos eller berre når man har lyst på noko søtt og godt 🙂
Sjokolade-bananbrød, 1 stk
3 modne bananer
3 egg
200 g havremel
4-5 ss kakao
2 ts bakepulver
2 ss sukrin gold eller honning
½ dl melk
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos 3 bananer med en gaffel, tilsett resten av ingrediensene og rør godt.
2. Hell røra i en brødform på 1 liter med bakepapir. Skjær 1/2 banan i skiver og fordel på toppen.
3. Steik midt i ovnen i 45-55 minutter, eller til banankaka er gyllen. Sjekk underveis!
4. Avjøl og skjær opp bananbrødet i skiver før servering. Veldig godt som det er, men og godt med litt ekstra topping på skivene!
Tips!
Tilsett gjerne salte eller usaltede nøtter i røra for litt ekstra smak og crunch. Store sjokoladebiter er også skikkelig godt!
Bananbrødet kan fint fryses, enten heile brødet eller i skiver, men det holder seg saftig og godt nokon dager i plastpose/boks 🙂
Håper det frister!
Annonse
12 Kommentarer
Anette Bergstad
22. november 2019

Linda Stuhaug
23. november 2019
Hilde Reitan
2. februar 2023

Linda Stuhaug
5. februar 2023
Abdinasir
27. april 2018

Linda Stuhaug
29. april 2018
Siri
1. mars 2018

Linda Stuhaug
1. mars 2018
Siri
26. februar 2018

Linda Stuhaug
26. februar 2018
Sara
15. oktober 2023

Linda Stuhaug
15. oktober 2023
SKRIV EN KOMMENTAR