Annonse
20. september 2019
Sunt & saftig bananbrød med sjokoladebiter
God fredag!
Endelig helg igjen – og det blir ekstra godt. Ei hektisk veke er forbi og vi vender snuten mot Gol i ettermiddag. Sykkelhelg på Golsfjellet i strålande høstsol står på planen, og eg gleda meg skikkelig 🙂
Før den tid så får dokke servert dette deilige bananbrødet med sjokoladebiter. Bananbrødet er supersaftig, luftig, grovt (uten at det kjennes slik!), smakfullt og veldig godt. Perfekt å lage med overmodne bananer i fruktkorga!
Bananbrødet i seg sjølv er uten tilsatt sukker og helsekostprodukter. Bananene gir nok sødme til at bananbrødet blir søtt og godt♥ Så bestemmer du sjølv om du ønsker å tilsette sjoladebiter, og eventuelt kva type sjokoladebiter. Du kan gjerne bruke 70% mørk sjokolade fra dagligvarebutikken, eller anna type sjokolade fra dagligvarebutikken. Du kan også bruke sukkerfri sjokolade dersom du ønsker eit bananbrød heilt uten tilsatt sukker 🙂
Du treng, 1 bananbrød*
3 store eller 4 små modne bananer
3 egg
150 g havremjøl*
50 g speltmjøl (eller anna, valgfri tørrvare)*
2 ts bakepulver
Valgfri smakstilsetning:
en ekstra banan til toppen
sjokoladebiter etter ønske
PS! Du kan sjølvsagt smakstilsette bananbrødet med andre ingredienser også. Friske eller frosne bær, fruktbiter, salte eller usalta nøtter, sjokoladepålegg, nøttesmør også vidare…
Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Bland inn havremjøl, speltmjøl og bakepulver til en klumfri røre. Er røra veldig tjukk bruker du litt væske til passelig konsistens. Vend inn grovhakka sjokoladebiter, eventuelt anna smakstilsetning du bruker.
Ha bakepapir i en brødform på 1-1,5 liter og hell oppi banankakerøra. Avslutt gjerne med ei banan delt på langs.
Steik midt i ovnen i 45-55 minutt, eller til bananbrødet akkurat er gjennomstekt. Sjekk underveis med en kakepinne. Avkjøl på rist.
Tips og alternativer!
♦ Kor modne bananer du bruker avgjer kor søtt bananbrødet blir. Jo modnare, jo søtare. Sjølv om eg brukte nesten svarte bananer så blei ikkje bananbrødet supersøtt. Smak gjerne på røra om du vil ha den litt søtare, og tilsett 1-3 ss valgfri søtning etter smak, for eksempel honning. Det vil også variere noko ut fra kva tørrvarer du bruker.
♦ Du kan bruke andre tørrvarer tilsvarande 200 g. Speltmjøl kan du bytte med meir havremjøl, kveitemjøl eller anna valgfri tørrvare. Eg bruker av og til vaniljeprotein, og synes det gir en veldig god smak. For glutenfritt bananbrød bruker du glutenfritt havremjøl eller en valgfri, glutenfri tørrvare.
↑ Dette er perfekte bake-bananer! Nesten svarte i skallet, men ekstra søte og absolutt like fine inni 🙂
Nyt gjerne bananbrødet mens det er lunt, då er det ekstra godt♥ Ellers kan det sjølsagt etast kaldt også. Skjær opp i skiver og nyt som det er, eller med ekstra pålegg. Her kan du bruke akkurat det du liker, brunost eller nøttesmør er veldig godt, eller eit slags sjokoladepålegg. Eg slo på stortromma med Philadelphia Melkesjokolade denne gangen, nam!
Håper det ser fristande ut♥ Eg sparer ofte på bananene i fruktkorga for å få dei modne og bake-klare, fordi eg er så glad i å bake med bananer 🙂 Det er også en super ingrediens for å lage søte oppskrifter uten helsekostprodukter, som eg veit mange av dokke liker ekstra godt.
Då gjenstår det å sei GOD HELG. Nyt den!!
Annonse
41 Kommentarer
Mari
4. september 2020
Linda Stuhaug
6. september 2020
En anen som prøvde med mufffinsform
20. september 2024
Linda Stuhaug
22. september 2024
Nina
8. april 2023
Linda Stuhaug
10. april 2023
Lisbeth
3. september 2020
Linda Stuhaug
4. september 2020
Sofie
1. september 2020
Linda Stuhaug
2. september 2020
Mari
11. august 2020
Linda Stuhaug
12. august 2020
Linn
21. april 2021
Birgit
20. mai 2021
Linda Stuhaug
23. mai 2021
Linda Stuhaug
22. april 2021
Linn
27. april 2021
Linda Stuhaug
28. april 2021
Astrid
4. april 2021
Linda Stuhaug
5. april 2021
Ine
31. januar 2021
Linda Stuhaug
31. januar 2021
Heidi
15. august 2023
Linda Stuhaug
16. august 2023
Liv
22. juli 2022
Linda Stuhaug
23. juli 2022
Leila
8. september 2023
Linda Stuhaug
10. september 2023
Ann Helen
14. februar 2023
Linda Stuhaug
15. februar 2023
Hildegunn
29. oktober 2022
Linda Stuhaug
30. oktober 2022
En
22. februar 2024
Astrid
26. august 2022
Linda Stuhaug
28. august 2022
Camilla
12. august 2022
Linda Stuhaug
13. august 2022
Ingrid
25. desember 2020
Linda Stuhaug
4. januar 2021
Ane Skumsvoll
18. november 2020
Linda Stuhaug
20. november 2020
SKRIV EN KOMMENTAR