Linda Stuhaug

Annonse

20. september 2019

Sunt & saftig bananbrød med sjokoladebiter

Sunt & saftig bananbrød med sjokoladebiter
God fredag!
Endelig helg igjen – og det blir ekstra godt. Ei hektisk veke er forbi og vi vender snuten mot Gol i ettermiddag. Sykkelhelg på Golsfjellet i strålande høstsol står på planen, og eg gleda meg skikkelig 🙂
Før den tid så får dokke servert dette deilige bananbrødet med sjokoladebiter. Bananbrødet er supersaftig, luftig, grovt (uten at det kjennes slik!), smakfullt og veldig godt. Perfekt å lage med overmodne bananer i fruktkorga!
Bananbrødet i seg sjølv er uten tilsatt sukker og helsekostprodukter. Bananene gir nok sødme til at bananbrødet blir søtt og godt♥ Så bestemmer du sjølv om du ønsker å tilsette sjoladebiter, og eventuelt kva type sjokoladebiter. Du kan gjerne bruke 70% mørk sjokolade fra dagligvarebutikken, eller anna type sjokolade fra dagligvarebutikken. Du kan også bruke sukkerfri sjokolade dersom du ønsker eit bananbrød heilt uten tilsatt sukker 🙂
Du treng, 1 bananbrød* 3 store eller 4 små modne bananer 3 egg 150 g havremjøl* 50 g speltmjøl (eller anna, valgfri tørrvare)* 2 ts bakepulver
Valgfri smakstilsetning: en ekstra banan til toppen sjokoladebiter etter ønske
PS! Du kan sjølvsagt smakstilsette bananbrødet med andre ingredienser også. Friske eller frosne bær, fruktbiter, salte eller usalta nøtter, sjokoladepålegg, nøttesmør også vidare…
Slik gjer du: Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Bland inn havremjøl, speltmjøl og bakepulver til en klumfri røre. Er røra veldig tjukk bruker du litt væske til passelig konsistens. Vend inn grovhakka sjokoladebiter, eventuelt anna smakstilsetning du bruker.
Ha bakepapir i en brødform på 1-1,5 liter og hell oppi banankakerøra. Avslutt gjerne med ei banan delt på langs.
Steik midt i ovnen i 45-55 minutt, eller til bananbrødet akkurat er gjennomstekt. Sjekk underveis med en kakepinne. Avkjøl på rist.
Tips og alternativer! ♦ Kor modne bananer du bruker avgjer kor søtt bananbrødet blir. Jo modnare, jo søtare. Sjølv om eg brukte nesten svarte bananer så blei ikkje bananbrødet supersøtt. Smak gjerne på røra om du vil ha den litt søtare, og tilsett 1-3 ss valgfri søtning etter smak, for eksempel honning. Det vil også variere noko ut fra kva tørrvarer du bruker.
♦ Du kan bruke andre tørrvarer tilsvarande 200 g. Speltmjøl kan du bytte med meir havremjøl, kveitemjøl eller anna valgfri tørrvare. Eg bruker av og til vaniljeprotein, og synes det gir en veldig god smak. For glutenfritt bananbrød bruker du glutenfritt havremjøl eller en valgfri, glutenfri tørrvare.
↑ Dette er perfekte bake-bananer! Nesten svarte i skallet, men ekstra søte og absolutt like fine inni 🙂
Nyt gjerne bananbrødet mens det er lunt, då er det ekstra godt♥ Ellers kan det sjølsagt etast kaldt også. Skjær opp i skiver og nyt som det er, eller med ekstra pålegg. Her kan du bruke akkurat det du liker, brunost eller nøttesmør er veldig godt, eller eit slags sjokoladepålegg. Eg slo på stortromma med Philadelphia Melkesjokolade denne gangen, nam!
Håper det ser fristande ut♥ Eg sparer ofte på bananene i fruktkorga for å få dei modne og bake-klare, fordi eg er så glad i å bake med bananer 🙂 Det er også en super ingrediens for å lage søte oppskrifter uten helsekostprodukter, som eg veit mange av dokke liker ekstra godt.
Då gjenstår det å sei GOD HELG. Nyt den!!

God fredag!

Endelig helg igjen – og det blir ekstra godt. Ei hektisk veke er forbi og vi vender snuten mot Gol i ettermiddag. Sykkelhelg på Golsfjellet i strålande høstsol står på planen, og eg gleda meg skikkelig 🙂

Før den tid så får dokke servert dette deilige bananbrødet med sjokoladebiter. Bananbrødet er supersaftig, luftig, grovt (uten at det kjennes slik!), smakfullt og veldig godt. Perfekt å lage med overmodne bananer i fruktkorga!

Bananbrødet i seg sjølv er uten tilsatt sukker og helsekostprodukter. Bananene gir nok sødme til at bananbrødet blir søtt og godt♥ Så bestemmer du sjølv om du ønsker å tilsette sjoladebiter, og eventuelt kva type sjokoladebiter. Du kan gjerne bruke 70% mørk sjokolade fra dagligvarebutikken, eller anna type sjokolade fra dagligvarebutikken. Du kan også bruke sukkerfri sjokolade dersom du ønsker eit bananbrød heilt uten tilsatt sukker 🙂

Du treng, 1 bananbrød*
3 store eller 4 små modne bananer
3 egg
150 g havremjøl*
50 g speltmjøl (eller anna, valgfri tørrvare)*
2 ts bakepulver

Valgfri smakstilsetning:
en ekstra banan til toppen
sjokoladebiter etter ønske

PS! Du kan sjølvsagt smakstilsette bananbrødet med andre ingredienser også. Friske eller frosne bær, fruktbiter, salte eller usalta nøtter, sjokoladepålegg, nøttesmør også vidare…

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Bland inn havremjøl, speltmjøl og bakepulver til en klumfri røre. Er røra veldig tjukk bruker du litt væske til passelig konsistens. Vend inn grovhakka sjokoladebiter, eventuelt anna smakstilsetning du bruker.

Ha bakepapir i en brødform på 1-1,5 liter og hell oppi banankakerøra. Avslutt gjerne med ei banan delt på langs.

Steik midt i ovnen i 45-55 minutt, eller til bananbrødet akkurat er gjennomstekt. Sjekk underveis med en kakepinne. Avkjøl på rist.

Tips og alternativer!
♦ Kor modne bananer du bruker avgjer kor søtt bananbrødet blir. Jo modnare, jo søtare. Sjølv om eg brukte nesten svarte bananer så blei ikkje bananbrødet supersøtt. Smak gjerne på røra om du vil ha den litt søtare, og tilsett 1-3 ss valgfri søtning etter smak, for eksempel honning. Det vil også variere noko ut fra kva tørrvarer du bruker.

♦ Du kan bruke andre tørrvarer tilsvarande 200 g. Speltmjøl kan du bytte med meir havremjøl, kveitemjøl eller anna valgfri tørrvare. Eg bruker av og til vaniljeprotein, og synes det gir en veldig god smak. For glutenfritt bananbrød bruker du glutenfritt havremjøl eller en valgfri, glutenfri tørrvare.

↑ Dette er perfekte bake-bananer! Nesten svarte i skallet, men ekstra søte og absolutt like fine inni 🙂

Nyt gjerne bananbrødet mens det er lunt, då er det ekstra godt♥ Ellers kan det sjølsagt etast kaldt også. Skjær opp i skiver og nyt som det er, eller med ekstra pålegg. Her kan du bruke akkurat det du liker, brunost eller nøttesmør er veldig godt, eller eit slags sjokoladepålegg. Eg slo på stortromma med Philadelphia Melkesjokolade denne gangen, nam!

Håper det ser fristande ut♥ Eg sparer ofte på bananene i fruktkorga for å få dei modne og bake-klare, fordi eg er så glad i å bake med bananer 🙂 Det er også en super ingrediens for å lage søte oppskrifter uten helsekostprodukter, som eg veit mange av dokke liker ekstra godt.

Då gjenstår det å sei GOD HELG. Nyt den!!

Annonse

41 Kommentarer

M

Mari

4. september 2020

Hvordan blir steketiden om du bruker muffinsformer? Hilsen ei som akkurat satte de inni ovnen, i muffinsformer!

Linda Stuhaug

6. september 2020

Det må ein berre sjå an, alle ovner er ulike og muffinsformer finnes i ulike størrelser 🙂 Rekner med resultatet blei bra? 😀

E

En anen som prøvde med mufffinsform

20. september 2024

Kjempe gode (ambefaler masse sjokolade) de var like gode 3-4 dager senerejeg lage halve røra først og den andre halve satte jeg i kjøleskapet i ett parr dager da ble røra litt brunere pga bananene de ble mye bedre da

Linda Stuhaug

22. september 2024

Kjekt oppskrifta smakte😃

N

Nina

8. april 2023

Tilsatte valnøtter og hakket mørk sjokolade. Det ble kjempegodt nylaget, men opplevde det veldig tørt og kjedelig dagen etter. I en annen oppskrift som jeg tidligere har brukt, hadde jeg med hell (holdt seg saftig i flere dager) nøytral olivenolje i, og tenker bruke det neste gang.

Linda Stuhaug

10. april 2023

Så rart! Korleis oppbevarte du det? Mitt pleier å holde seg saftig i fleire dager😊

L

Lisbeth

3. september 2020

Er i utgangspunktet ikke fan av bananer og var helt ærlig litt skeptisk til hvordan dette kom til å smake, men fyyyy søren det var godt! Det er en knapp time siden brødet kom ut av ovnen og jeg har spist halvparten allerede. Glad jeg ikke kastet de brune bananene og at jeg kom over denne oppskriften! Skal redde brune bananer på butikken imorgen og lage et til. NYDELIG!

Linda Stuhaug

4. september 2020

Såå kjekt å lese, Lisbeth 😀 Fantastisk at du fekk redda bananene, og ikkje minst at du likte bananbrødet. Det gjer meg veldig glad!!

S

Sofie

1. september 2020

Går det an å lage dette utan egg ?

Linda Stuhaug

2. september 2020

Det har eg ingen erfaring med, dessverre. Vsst du er vandt til å lage oppskrifter uten egg, så ville eg brukt det du pleier å bruke 🙂

M

Mari

11. august 2020

Dette er så godt! Digger at oppskriften er så enkel og at resultatet blir så bra 🙂 Sist brukte jeg frysetørket bringebær som smakstilsetning, funket bra det også 🙂

Linda Stuhaug

12. august 2020

Så kjekt å lese, Mari 😀 frysetørka bringebær høyres veldig godt ut!!

L

Linn

21. april 2021

Hei! Jeg elsker denne oppskriften, men når jeg lager brødet blir det veldig kompakt og deigete. Har du noen tips/råd? Dine ser så luftige ut:)

B

Birgit

20. mai 2021

Mine bananbrød blir aldri slik de ser ut på bildene, har prøvd 4 ulike oppskrifter og ulike former. De blir flatere og kompakte, men har deilig smak!

Linda Stuhaug

23. mai 2021

Smaken som teller! Men triksa er 1) ikkje for stor form 2) steike det lenge nok 🙂

Linda Stuhaug

22. april 2021

Hei! Eg gjer ingenting anna enn det som står i oppskrifta. Følger du den til punkt og prikke så skal du jo i utgangspunktet få samme resultat som meg! Kanskje du må steike det litt lengre? 🙂

L

Linn

27. april 2021

Får prøve det. Takk for svar

Linda Stuhaug

28. april 2021

🙂

A

Astrid

4. april 2021

Har prøvd å bake dette to ganger. Blir så flatt hver gang, og skjønner ikke hva jeg gjør feil. Noen tips?

Linda Stuhaug

5. april 2021

Er du sikker på at du ikkje bruker en større form enn meg?

I

Ine

31. januar 2021

Hei! Hvor mange kalorier er det i dette brødet?

Linda Stuhaug

31. januar 2021

Det må du rekne på sjølv om det er nødvendig å vite 🙂

H

Heidi

15. august 2023

Veldig fin oppskrift. Jeg dropper sjokolade, men har et par teskjeer vaniljesukker i samt kardemomme og kanel. Heller røra i en liten firkanta form og steker i airfryer (160 grader i 35 minutter). Blir helt perfekt 😊

Linda Stuhaug

16. august 2023

Fantastisk🤩

L

Liv

22. juli 2022

Var ein som fortalte meg at det går an å bruke vaktelegg istadenfor hønseegg. Dei har ikkje same allergena. Har ikkje prøvd ut og kan ikkje gå god for det, men kanskje verdt å prøve??

Linda Stuhaug

23. juli 2022

Ift eggallergi du tenker på? Det er nok ikkje tilfelle isåfall :)

L

Leila

8. september 2023

Hei. Kaken blir så flott når jeg tar den ut, men så faller den hver gang og blir flatt. Hva kan jeg gjøre annerledes ?

Linda Stuhaug

10. september 2023

Steike den litt lengre kanskje? :)

A

Ann Helen

14. februar 2023

Nydelig bananbrød men mitt blir litt klissete i midten selv om jeg stekte det over 1 time ( dette er andre forsøk da det forrige ble veldig klissete). Har fulgt oppakriften fra boken så forstår ikke hvorfor det blir slik. Jeg brukte 3 store egg, kan dette være årsaken? Håper på tips for vil gjerne lage mange av disse:⁠-⁠)

Linda Stuhaug

15. februar 2023

Hei! Det kan det vere, men det skal vere ganske så saftig altså - det er ikkje berre saftigheten du tenker på? :)

H

Hildegunn

29. oktober 2022

Nå har jeg bakt bananbrød...og det ble helt fantastisk godt :) Hadde i sjokkoladebiter...70 %

Linda Stuhaug

30. oktober 2022

Så kjekt det smakte😊

E

En

22. februar 2024

Fulgte oppskriften nøye men brødet ble veldig kompakt. Stekte 1 time og 15 min.

A

Astrid

26. august 2022

Hei Kan jeg bruke bare Speltmel?

Linda Stuhaug

28. august 2022

Ja :)

C

Camilla

12. august 2022

Kan man lage det uten sjokolade? Burde man legge til noe annet da?

Linda Stuhaug

13. august 2022

Ja, som det står i innlegget bestemme du sjølv om du vil tilsette sjokolade eller ikkje :) vil du ha det nøytralt trenger du ikkje noke anna, men du kan tilsette frukt, bær, nøtter eller lignende om du vil😊

I

Ingrid

25. desember 2020

Kan bananbrødet fryses?

Linda Stuhaug

4. januar 2021

Ja 🙂

A

Ane Skumsvoll

18. november 2020

Har blitt en klassiker her i huset. «Mammaaaa, kan jeg bare få litt sjokolade selv om det er tirsdag?» Nei. «Men mammaaaa, kan vi bake banabrød i dag?». JA!

Linda Stuhaug

20. november 2020

Haha fantastisk 😀 <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg