Annonse
10. mai 2021
Supersaftig, sukkerfri sjokoladekake
Dette er utvilsomt den saftigaste sjokoladekaka uten sukker eg har laga! Skikkelig fudgy i konsistens og ikkje minst nydelig på smak.
Eg spurte på instagram kva sukkerfri kake dåkke ønska dåkke til mai måned, og eg fikk inn kjempemange forslag. Mange av oppskriftene har eg fra før. Sjokoladekake har eg og fra før, men eg fikk ganske mange ønsker om ein ny variant med desse kriteriene:
♦ Enklare enn Toro å lage
♦ Oppskrifta i en liten langpanne
♦ Ei sjokoladekake som faller i smak hos dei yngre
♦ Smakfull og skikkelig saftig
Dette føler eg vertfall eg har fått til med denne oppskrifta her 🙂
Du trenger, kaka:
• 3,5 dl kefir
• 2 store egg
• 2 ss smør (30 g)
–
• 150 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl
• 50 g havremjøl (eller anna grovt mjøl)
• 50 g kakao
• 1 ts natron
• 100 g sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 200 g sukker)
Sjokoladeglasur:
• 40 g smør, smelta
• 50 g sukrinsirup gold (eller anna lignande sirup)
• 100 g kremost naturell (kremgo, philadelphia eller snøfrisk)
• 70 g sukrinmelis
• 20 g bakekakao
• 1 ss kruttsterk kaffe
• en god klype salt
• eit godt dryss ekte vaniljepulver (om du har)
→ Bland sammen alle dei tørre ingrediensane
→ Visp og sammen kefir og egg
→ Smelt smøret
→ Visp tørrvarene inn i det våte og avslutt med å røre inn smøret
→ Hell røre i ein form på 20×30 cm eller anna form med ca. tilsvarande areal. Det går heilt fint at den er litt større eller litt mindre. Hugs bakepapir!
→ Steik på 180 grader, over-undervarme i 20-25 minutt. Sjekk underveis i steiketida. Kaka skal berre akkurat vere gjennomstekt – det er heilt greit med litt kake på sjekkepinnen – pass på å ikkje steike for lenge! Bedre med litt for lite enn litt for lenge 🙂
→ Avkjøl kaka på rist.
→ Lag glasuren: visp lett sammen alle ingrediensane utenom kremost – denne visper du inn til slutt. Smak til, kanskje du vil ha litt meir søtning/kakao/kaffesmak på glasuren. Bre over kaka.
TIPS OG ALTERNATIV♥
Må du ha glutenfri kake? Bytt ut mjølet med glutenfritt mjøl. Min anbefaling er en kombinasjon av to ulike, nøytrale mjøltyper. Med nøytrale mjøltyper meiner eg mjøl som ikkje har en veldig dominerande smak eller egenskap (mørkt bokkveitemjøl smaker f.eks litt sand og lavkarbo mjøltyper som mandelmjøl og kokosmjøl gir berre smuldrette og tørr kake). Bruk den mjøltypen du pleier å lage vellykka, glutenfri kake med 🙂 Lys bakemiks, jyttemjøl etc.
Som det står i ingredienslista kan du bruke anna søtning enn sukrin+ i kaka. Sukrin+ er dobbelt så søtt som sukker, så pass på at det blir riktig mengde ut ifra søtningsgrad 🙂 Du kan sjølvsagt bruke sukker om du vil det også.
Det er ikkje ofte eg baker sukkerfri kaker (eller bakst generelt) med Sukrin lengre – det skjer berre noken ganger i året. Men når eg først då baker, så skal det bli eit skikkelig godt resultat – og det blei det absolutt denne gangen også♥
PS! Har fleire andre sjokoladekaker i arkivet også. Søk på « sjokoladekake» i søkefeltet. Har også massevis av andre oppskrifter under « kaker» om det er andre kakeoppskrifter du ser etter 🙂
Håper denne faller i smak hos mange av dåkke! Eg kjem nok med enda en ny kakeoppskrift før helga, så følg med 😀
Annonse
54 Kommentarer
Gunvor Randi
28. oktober 2022

Linda Stuhaug
30. oktober 2022
Eirin
3. februar 2024

Linda Stuhaug
4. februar 2024
Mona Elisabeth
1. juni 2021

Linda Stuhaug
1. juni 2021
Ida
22. mai 2021

Linda Stuhaug
23. mai 2021
Erin Salvesen
21. mai 2021

Linda Stuhaug
23. mai 2021
Carine
27. mars 2025

Linda Stuhaug
28. mars 2025
Isa
16. mai 2021

Linda Stuhaug
17. mai 2021
Therese Gjerset
13. mai 2021

Linda Stuhaug
15. mai 2021
Kristin
13. mai 2021

Linda Stuhaug
13. mai 2021
Heidi Fagerli
11. mai 2021

Linda Stuhaug
12. mai 2021
Hege
10. mai 2021

Linda Stuhaug
11. mai 2021
Lene
10. mai 2021

Linda Stuhaug
11. mai 2021
Mona
14. november 2021

Linda Stuhaug
15. november 2021
Rebecca
14. juli 2021

Linda Stuhaug
26. juli 2021
Kai-Ling
29. april 2022

Linda Stuhaug
1. mai 2022
Liv-Anita
1. mars 2024

Linda Stuhaug
3. mars 2024
Kai-Ling
27. april 2022

Linda Stuhaug
28. april 2022
17. april 2022
Anne
14. mai 2022
Katrine
5. april 2024

Linda Stuhaug
6. april 2024
Karen Elisabeth
30. januar 2025

Linda Stuhaug
31. januar 2025
May Britt
22. april 2022

Linda Stuhaug
22. april 2022
Birgit
28. oktober 2024

Linda Stuhaug
28. oktober 2024
Anita
23. september 2022

Linda Stuhaug
24. september 2022
Galina Eriksen
30. november 2024

Linda Stuhaug
1. desember 2024
Christina
23. september 2022

Linda Stuhaug
23. september 2022
Kristin
4. februar 2024

Linda Stuhaug
5. februar 2024
Hege
25. april 2023

Linda Stuhaug
26. april 2023
SKRIV EN KOMMENTAR