Annonse
9. september 2016
Sylta rødbeter – uten sukker!
Hei godtfolk!
Har du prøvd å lage sylta rødbeter sjølv? Det er latterlig enkelt, krever få ingredienser og lages på 1-2-3. Det er for dumt å kjøpe no når sesongen for beter er i gang, dei norske grønnsakene må utnyttes på alle områder det er mulig 🙂
Og du! Ikkje tenk at rødbeter kun er godt som tilbehør på brødskiva. Klassikere er vell leverpostei og kvitost? Syltede rødbeter kan du bruke som tilbehør til ulike kjøtt- og fiskeretter, i salaten og i wraps!
Syltede rødbeter, 1 glass
1 dl eddik – vanlig 7%
3 dl vatn
1 dl sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 2 dl sukker)
4-5 rødbeter, skrelt og delt i skiver
Slik gjer du:
Kok opp eddik, sukrin+ og vatn. Legg rødbeter i skiver i laken og la dei småkoke på svak varme til rødbetene er møre. Avkjøl og hell over i eit tett glass, oppbevar i kjøleskap.
For ekstra smak kan du gjerne piffe opp laken med for eksempel lauberblad, sennepsfrø, frisk ingefær eller heil pepper.
Sesongens beter er så masse meir enn berre rødbeter. Polkabeter, kvitbeter og gulbeter er fleire fargerike varianter av denne næringsrike grønnsaken. Dei kan brukes til sylting, ha i supper og salater, koking, ovnsbaking. Min favoritt er å ovnsbake betene med litt maldonsalt og urter, og bruke det som tilbehør til middagen, eller lage tynne, sprø chips. En fest for både ganen og augene!
Fleire oppskrifter med sesongens beter kommer!
Annonse
8 Kommentarer
Ellen
4. oktober 2020
Linda Stuhaug
4. oktober 2020
Nora
2. april 2024
Linda Stuhaug
3. april 2024
Solveig Lehn
10. august 2023
Linda Stuhaug
11. august 2023
Jonas
8. mai 2022
Linda Stuhaug
9. mai 2022
SKRIV EN KOMMENTAR