Annonse
13. april 2016
Thaisuppe med red curry
Hei og god onsdag 🙂
Idag serverer eg dere en deilig suppe som er veldig kjapp og enkel å lage, en super kvardagsmiddag med andre ord. Den kan varieres og justeres etter smak og behag, vil du ha en fyldig og krema thaigryte kan du bruke akkurat samme oppskrift!
Fri for melk og gluten, svært smakfull og proppfull av næring:
Du trenger, 2 porsjoner
400 g strimla svinekjøtt (kan og bruke kyllingfilêt, scampi eller krepshaler)
1/2 løk, strimler
2 gulerøtter, strimler/tynne staver
1 pk sukkererter, delt i to
1 paprika, strimler
2 kvitløksfedd, finhakka
1/2 chili, finhakka
en liten bit ingefær, raspa
300 ml kokosmelk
3-4 dl kyllingkraft
1-2 ss red curry paste
salt og pepper
en slump soyasaus
smør/olje
evt. maisenna
Slik gjer du:
1. Kutt opp og finn fram ingrediensene så alt er klart. Fres svinestrimlene raskt i litt smør/olje med chili, kvitløk og ingefær. Sett til side.
2. Kok opp kyllingkraft, kokosmelk og red curry paste. Tilsett grønnsakene. La suppe småkoke 5-10 minutter, deretter smaker du til med salt, pepper, en slump soyasaus og evt. meir red curry paste. Ha oppi svivestrimlene mot slutten og la det bli gjennomvarmt.
3. Vil du ha en fyldigere suppe kan du røre ut litt maisenna i kaldt vatn og tilsette medan suppa koker, til du har fått passelig konsistens.
Server straks, gjerne med ris eller nudler om du ønsker det.
Tips:
– Kokosmelk kan byttes med matfløte.
– Vil du ha ei fyldig gryte som du kan servere med f.eks ris, justerer du konsistensen med maisenna slik som beskrevet ovenfor til en fyldig og krema konsistens.
– Bruk gjerne andre grønnsaker etter smak og behag.
Full av smak og næring, virkelig god suppe som eg håper fleire vil prøve seg på!
Håper det smaker 🙂
Annonse
6 Kommentarer
Anne-Linn
15. oktober 2018

Linda Stuhaug
15. oktober 2018
K.T.A
26. mars 2019

Linda Stuhaug
27. mars 2019
Tove S.Eggen
14. april 2022

Linda Stuhaug
18. april 2022
SKRIV EN KOMMENTAR