Annonse
16. januar 2017
Thaisuppe med red curry og kvite bønner
Hei godtfolk!
Det er ny kjøttfri mandag og en smakfull suppe som skal deles. Denne lager du enkelt på maks 15 minutter, bedre enn det blir det vell ikkje? Thaisuppe med red curry og kvite bønner – super kvardagsmiddag som ikkje berre er uten kjøtt, men også vegansk 🙂
Varier gjerne grønnsakene i suppa. Eg har brukt gulerøtter, vårløk og paprika – men har du andre favoritter eller grønnsaker tilgjengelig, bruk gjerne dei.
Håper det frister:
Thaisuppe med red curry og kvite bønner, 2-3 porsjoner
3 gulerøtter
1 bunt vårløk
1 stk paprika
1 ss olje, evt. smør
2-3 ts red curry paste
6 dl vatn
400 ml kokosmelk
1 boks, 230 g kvite bønner
salt og pepper
Slik gjer du:
1. Kutt grønnsakene i passelige biter, ha over i en kjele med 1 ss smør eller olje. Steik eit par minutter før du har i red curry paste.
2. Tilsett vatn og kokosmelk og la det småkoke 5 minutter. Skyll bønnene i eit dørslag og ha i suppa på slutten.
3. Smak til med salt, pepper og eventuelt meir red curry paste. Server!
Lyst på noko attåt suppa? I arkivet mitt finner du kategorien « noko å ha pålegget på» – og der er det fleire oppskrifter på brød, briks, scones eller rundstykker som kan passe 🙂
Kanskje det er proteinrike havrebriks som frister? Oppskrift HER!
Smaker skikkelig digg og metter godt i magen. Velbekomme!
Fortell meg gjerne om du velger å ha en kjøttfri dag i veka, og kvifor/kvifor ikkje! Om det er mandag eller torsdag spiller selfølgelig ingen rolle 🙂 Det er spennande å høre litt om deres synspunkt og vaner!
*
Annonse
4 Kommentarer
Hilde
7. november 2019

Linda Stuhaug
8. november 2019
Hilde
5. november 2019

Linda Stuhaug
6. november 2019
SKRIV EN KOMMENTAR