Linda Stuhaug

Annonse

Tynne, sukkerfri havrekjeks – nydelig med ost!

Tynne, sukkerfri havrekjeks – nydelig med ost!
Det er ny mandag! Idag har eg dessverre ikkje ei ny, kjøttfri middagsoppskrift til dere, så derfor vil eg heller gi en populær og nydelig oppskrift i reprise: sukkerfri havrekjeks!
Desse er litt søte med god smak av kanel, kardemomme og vanilje. Tynne, sprø havrekjeks som smaker hakket bedre med pålegg på, perfekt å ta med på tur, spise som mellommåltid, ha til kaffikoppen eller som kveldskos:
Uten tilsatt sukker, kan fint lages uten melk og gluten (bruk da glutenfri havregryn):
/sponsorlink Sukkerfri havrekjeks, 15-20 stk 3 dl havregryn 1 dl valgfri melk 40 g ekte smør, evt. melkefri margarin eller cocosa 1 ts bakepulver 2 ss sukrin goldeller anna søtning 1 ss valgfritt mel, spelt, kveite, kokosmel, mandelmel… 1/4 ts salt Kanel, kardemomme og/eller ekte vaniljepulver
Slik gjer du: 1. Slå melka over havregrynene og la trekke 5 minutter. Bland så inn smelta smør og resten av ingrediensane. Bruk litt ekstra mel til utbaking på kjøkkenbenken, kjevle deiga forsiktig ut i 2-4 mm tjukkelse og stikk/ skjær ut former.
2. Bruk en steikespade eller lignande for å flytte kjeksene fra kjøkkenbenken til en bakepapirkledd langpanne. Steik på 180 grader i ca. 15 minutter, eller til kjeksene er blitt godt gylne i kantane.
3. Lat opp døra, slipp ut varme og la deretter kjeksene stå i ettervarmen 1 times tid. Da sikrer du deg sprøere kjeks. Avkjøl og oppbevar i en boks romtemperatur.
Havrekjeksene er spesielt gode med ulike typer ost som pålegg. Brunost, kvitost, cottage cheese eller philadelphia / ulike typer kremoster.
Havrekjeksene står seg i vekesvis, så lag gjerne dobbel oppskrift når du først er i gang, så har du ei stund 🙂

Det er ny mandag!
Idag har eg dessverre ikkje ei ny, kjøttfri middagsoppskrift til dere, så derfor vil eg heller gi en populær og nydelig oppskrift i reprise: sukkerfri havrekjeks!

Desse er litt søte med god smak av kanel, kardemomme og vanilje. Tynne, sprø havrekjeks som smaker hakket bedre med pålegg på, perfekt å ta med på tur, spise som mellommåltid, ha til kaffikoppen eller som kveldskos:

Uten tilsatt sukker, kan fint lages uten melk og gluten (bruk da glutenfri havregryn):


Sanity Image

/sponsorlink

Sukkerfri havrekjeks, 15-20 stk
3 dl havregryn
1 dl valgfri melk
40 g ekte smør, evt. melkefri margarin eller cocosa
1 ts bakepulver
2 ss sukrin goldeller anna søtning
1 ss valgfritt mel, spelt, kveite, kokosmel, mandelmel…
1/4 ts salt
Kanel, kardemomme og/eller ekte vaniljepulver

Slik gjer du:
1. Slå melka over havregrynene og la trekke 5 minutter. Bland så inn smelta smør og resten av ingrediensane. Bruk litt ekstra mel til utbaking på kjøkkenbenken, kjevle deiga forsiktig ut i 2-4 mm tjukkelse og stikk/ skjær ut former.

2. Bruk en steikespade eller lignande for å flytte kjeksene fra kjøkkenbenken til en bakepapirkledd langpanne. Steik på 180 grader i ca. 15 minutter, eller til kjeksene er blitt godt gylne i kantane.

3. Lat opp døra, slipp ut varme og la deretter kjeksene stå i ettervarmen 1 times tid. Da sikrer du deg sprøere kjeks. Avkjøl og oppbevar i en boks romtemperatur.


Sanity Image

Havrekjeksene er spesielt gode med ulike typer ost som pålegg. Brunost, kvitost, cottage cheese eller philadelphia / ulike typer kremoster.


Sanity Image

Havrekjeksene står seg i vekesvis, så lag gjerne dobbel oppskrift når du først er i gang, så har du ei stund 🙂

Annonse