Annonse
19. april 2021
Vegansk, smakfull tacogryte
God mandag alle sammen 😀
Idag er eg på vei til eit veldig spennande og kjekt oppdrag – følg gjerne med på instagram under @lindastuhaug eller Facebook-sida miom du vil slå følge 🙂 Men før den tid tenkte eg å dele denne oppskrifta på TACOGRYTE. Ikkje kva som helst tacogryte, det er jo mandag idag og tacogryta er ikkje berre vegetarisk, men også vegansk!
Og det aller beste? Tacogryta lager du på berre 15-20 minutter, og utenom krydder trenger du berre 6-7 ingredienser 🙂
Vegansk tacogryte, til 2-3 personer:
♦ 1 kartong svarte bønner (230 g)
♦ 1 kartong kidneybønner (230 g)
♦ 2 paprika
♦ 1 bunt vårløk
♦ 1 boks mais
♦ 1 kartong hakka tomater (400 g)
♦ 1 grønnsaksbuljong (kan sløyfast)
♦ 1 stor ss tomatpure (gløymt på bildet)
♦ 3 dl vatn
♦ Krydder: 2-3 ts spisskumin, 2-3 ts paprikakrydder, 1-2 ts chili, salt og pepper
→ Eller 1-2 poser tacokrydder
Ha alle ingrediensane utenom krydder i ein kjele…
Kok opp og la det småkoke i 8-10 minutter. Smak til med krydder. Finito!
Tacogryta kan du servere i ei skål med valgfri topping. Eg valgte avokadobiter og knust nachoschips ettersom eg ville ha heile måltidet vegansk, og det var skikkelig godt 🙂 Andre vegetaralternativ kan vere rømme/kesam eller raspa ost♥
Ser godt ut, ikkje sant? Det var rett og slett nydelig!
Håper oppskrifta kan friste!
Annonse
12 Kommentarer
Marianne
22. april 2021

Linda Stuhaug
23. april 2021
Helene
10. mai 2023

Linda Stuhaug
12. mai 2023
Anne Sofie Torvik
23. februar 2022

Linda Stuhaug
24. februar 2022
Julie
21. april 2024

Linda Stuhaug
22. april 2024
SNEZANA
6. mars 2022

Linda Stuhaug
6. mars 2022
Bea
10. desember 2024

Linda Stuhaug
13. desember 2024
SKRIV EN KOMMENTAR