Annonse
18. november 2019
Verdens beste sunne, saftige havrepannekaker
Uansett kor mange ulike oppskrifter på havrepanneker/havrelapper eg lager, så er det en oppskrift eg alltid faller tilbake på♥ Det er min beste oppskrift på sunne, saftige havrepanneker som eg aldri går lei!
Dei grove, saftige og næringsrike – og kan derfor nytast til kva som helst måltid. Absolutt ein slager til frukost, lunsj, i matpakken, som turmat, kveldskos eller til kaffikoppen.
Pannekakene er naturlig proteinrike, men kan også gjerast litt ekstra proteinrike. Eg liker å bruke vaniljeprotein i mine pannekaker, kun fordi eg synes det gir en veldig god smak . Dette går under valgfri tørrvare og du kan bruke akkurat det du liker/har tilgjengelig 🙂
* les tips & alternativ!
Du trenger, 2 porsjoner
200 g original kesam*
2 egg
70 g havremjøl
30 g valgfri tørrvare*
1 ts bakepulver
eit godt dryss kanel og kardemomme
2-4 ts valgfri søtning*
Slik gjer du:
Visp lett sammen ingrediensane til ei fyldig røre. Tilsett eventuelt bittelitt vatn om røra er veldig tjukk. Bruk litt over middels varme, og la steikepanna bli skikkelig varm før du heller på røre. Steik pannekakene gylne på begge sider (bruk steikefett om nødvendig).
Server pannekakene varme, lune eller kalde med akkurat det pålegger du liker. Her passer alt fra cottage cheese eller brunost med syltetøy, til frukt og bær, til nøttesmør eller sjokoladepålegg♥
Tips & alternativ*
→ Original kesam kan byttast med rømme eller creme fraiche. Desse finner du også i laktosefri varianter for laktosefri pannekaker. Eg anbefaler ikkje mager kesam.
→ Som valgfri tørrvare anbefaler eg personlig vaniljeprotein visst du har det. Ellers anbefaler eg sikta speltmjøl, kveitemjøl eller meir havremjøl. Du kan også bruke nøytral, glutenfri tørrvare for glutenfri pannekaker (hugs også å bruke glutenfritt havremjøl i tilfelle).
→ Som valgfri søtning liker eg å bruke sukrin+ eller sukrin gold, men her bruker du akkurat det du vil. Kor mykje du trenger er avhengig av kva type valgfri tørrvare du bruker. Når eg bruker vaniljeprotein er den søt i seg sjølv, men når eg bruker speltmjøl så tilsetter eg gjerne 4 ts søtning. Det er berre å ta en liten smak på røra underveis!
Eg får alltid spørsmål om kor mange pannekaker en oppskrift gir. Det er heilt umulig å svare på, for det varierer naturligvis etter størrelse. No dobla eg min vanlige oppskrift og fekk 14-15 pannekaker i størrelsen som bildene viser. Av og til får eg 10, andre ganger får eg 20 – alt etter størrelse.
Ser det ikkje godt ut? Desse pannekakene er så populære, og no håper eg enda fleire har lyst å prøve dei!
Velbekomme! Kanskje det blir pannekaker til lunsj eller kveldsmaten idag?♥
Annonse
13 Kommentarer
Hilde
2. februar 2020

Linda Stuhaug
2. februar 2020
Nora
13. januar 2020

Linda Stuhaug
14. januar 2020
Isabell
20. februar 2024

Linda Stuhaug
21. februar 2024
Cecilie
20. november 2019

Linda Stuhaug
20. november 2019
tine
18. november 2019

Linda Stuhaug
19. november 2019
Amalie
6. september 2023
Amalie
6. september 2023

Linda Stuhaug
6. september 2023
SKRIV EN KOMMENTAR