Linda Stuhaug

27. februar 2020

Yoghurt panna cotta med mango- og sitronsaus

Yoghurt panna cotta med mango- og sitronsaus
Annonse / innlegg i samarbeid med Enriched Food
Tenk å kunne nyte ein dessert og samtidig få dekka det anbefalte, daglige inntaket av omega-3?! Det kaller eg luksus, iallefall! Hemmeligheten er på ingen måte ein hemmelighet, for de kjenner godt til Enriched Food sin Extra Virgin Olivenolje som finnes i tre ulike smaker; sitron, kvitløk og basilikum. Eg har brukt Enriched sitronsmak i ein mango- og sitronsaus som passa perfekt til oppskrifta mi på yoghurt panna cotta:
Mango- og sitronsausen er passe søt og passe syrlig, og blei ein veldig god kombinasjon til panna cottaen. Panna cottaen er uten tilsatt sukker, proteinrik og veldig god, dette blir ein dessert som er super til kvardags eller kveldskos 🙂
Yoghurt panna cotta, 2 porsjoner 2 dl melk valgfri melk 200 g naturell yoghurt/kvarg/kesam 2 ss sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 4 ss sukker) 3 plater gelatin evt. eit dryss ekte vaniljepulver
Slik gjer du: Ha melk og sukrin+ i en liten kjele. Varm opp på svak varme (treng ikkje koke, men nærme seg kokepunktet). Trekk kjelen til side.
Bløytlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 3-4 minutt til dei er mjuke, klem ut vatnet og smelt i den varme melkeblandinga. Avkjøl litt.
Til slutt rører du inn yoghurten (og evt. vaniljepulver + limesaft). Hell over i to porsjonsskåler. Sett til avkjøling i kjøleskap til panna cottaen er stivna, ca. 3-4 timer.
Mango- og sitronsaus 1 liten, fersk og moden mango 2 ts Enriched med sitronsmak litt ferskpressa sitronsaft evt. litt valgfri søtning
Slik gjer du: Skrell mangoen og del fruktkjøttet opp i biter. Mos klumpfritt med stavmikser og bland inn Enriched med sitronsmak. Smak deretter til med litt ferskpressa sitronsaft og evt. litt valfri søtning om nødvendig.
Ha sausen over yoghurt panna cottaen når den er stivna, og server!
Alle Enriched sine oljer består av Extra Virgin Olivenolje kombinert med høgkvalitets torskeolje. Torskeoljen er rik på omega-3 fettsyrer, som nettopp gjer dette produktet rikt på omega-3. Som nevnt får du oljene i tre ulike smaker: kvitløk, basilikum og sitron. Det betyr at oljene fungerer ypperlig som smakstilsetning i både søte og salte oppskrifter.
Oljen kan brukast i alle kalde oppskrifter der du ønsker å enten tilføre smak, eller tilføre omega-3 på ein latterlig enkel og velsmakande måte. Kun 1 ts daglig dekker ditt daglige, anbefalte inntak av omega-3.
Eg har brukt Enriched sine oljer i 1,5 år og har ikkje tatt omega-3 tilskudd sidan. Eg bytta lett ut tran med Enriched i mitt daglige kosthold 🙂 Har du lyst å gjere det samme, eller berre er nysgjerrig på Enriched sine oljer? Sjekk ut heimesida her♥
Og du! Har du lyst på ein anna saus til panna cottaen, så bytt gjerne mango med anna type frukt/bær. Her passer virkelig det aller meste 🙂 For litt sidan lagde eg saus av halvtinte bringebær, sukrinmelis, Enriched sitronsmak og litt sitronsaft. Det var nydelig det også!

Annonse / innlegg i samarbeid med Enriched Food

Tenk å kunne nyte ein dessert og samtidig få dekka det anbefalte, daglige inntaket av omega-3?! Det kaller eg luksus, iallefall! Hemmeligheten er på ingen måte ein hemmelighet, for de kjenner godt til Enriched Food sin Extra Virgin Olivenolje som finnes i tre ulike smaker; sitron, kvitløk og basilikum. Eg har brukt Enriched sitronsmak i ein mango- og sitronsaus som passa perfekt til oppskrifta mi på yoghurt panna cotta:


Mango- og sitronsausen er passe søt og passe syrlig, og blei ein veldig god kombinasjon til panna cottaen. Panna cottaen er uten tilsatt sukker, proteinrik og veldig god, dette blir ein dessert som er super til kvardags eller kveldskos 🙂

Yoghurt panna cotta, 2 porsjoner
2 dl melk valgfri melk
200 g naturell yoghurt/kvarg/kesam
2 ss sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 4 ss sukker)
3 plater gelatin
evt. eit dryss ekte vaniljepulver

Slik gjer du:
Ha melk og sukrin+ i en liten kjele. Varm opp på svak varme (treng ikkje koke, men nærme seg kokepunktet). Trekk kjelen til side.

Bløytlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 3-4 minutt til dei er mjuke, klem ut vatnet og smelt i den varme melkeblandinga. Avkjøl litt.

Til slutt rører du inn yoghurten (og evt. vaniljepulver + limesaft). Hell over i to porsjonsskåler. Sett til avkjøling i kjøleskap til panna cottaen er stivna, ca. 3-4 timer.

Mango- og sitronsaus
1 liten, fersk og moden mango
2 ts Enriched med sitronsmak
litt ferskpressa sitronsaft
evt. litt valgfri søtning

Slik gjer du:
Skrell mangoen og del fruktkjøttet opp i biter. Mos klumpfritt med stavmikser og bland inn Enriched med sitronsmak. Smak deretter til med litt ferskpressa sitronsaft og evt. litt valfri søtning om nødvendig.

Ha sausen over yoghurt panna cottaen når den er stivna, og server!

Alle Enriched sine oljer består av Extra Virgin Olivenolje kombinert med høgkvalitets torskeolje. Torskeoljen er rik på omega-3 fettsyrer, som nettopp gjer dette produktet rikt på omega-3. Som nevnt får du oljene i tre ulike smaker: kvitløk, basilikum og sitron. Det betyr at oljene fungerer ypperlig som smakstilsetning i både søte og salte oppskrifter.

Oljen kan brukast i alle kalde oppskrifter der du ønsker å enten tilføre smak, eller tilføre omega-3 på ein latterlig enkel og velsmakande måte. Kun 1 ts daglig dekker ditt daglige, anbefalte inntak av omega-3.

Eg har brukt Enriched sine oljer i 1,5 år og har ikkje tatt omega-3 tilskudd sidan. Eg bytta lett ut tran med Enriched i mitt daglige kosthold 🙂 Har du lyst å gjere det samme, eller berre er nysgjerrig på Enriched sine oljer? Sjekk ut heimesida her♥

Og du! Har du lyst på ein anna saus til panna cottaen, så bytt gjerne mango med anna type frukt/bær. Her passer virkelig det aller meste 🙂 For litt sidan lagde eg saus av halvtinte bringebær, sukrinmelis, Enriched sitronsmak og litt sitronsaft. Det var nydelig det også!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg