Linda Stuhaug

Annonse

12 middager som er fine å fryse!

12 middager som er fine å fryse!
Hei onsdag!
For to veker sidan delte eg innlegget «12 middager du kan klargjere kvelden i forveien!» som blei tatt veldig godt imot. Eg spurte også om de hadde forslag til fleire lignande innlegg, og då var det fleire som ville ha middager som er fine å fryse. Idag har er derfor samla 12 middager som er heilt supre å ha liggande på lur i frysaren. Tenk å komme heim og kun fokusere på å varme opp den ferdige middagen – klart på null tid! Det er ganske så digg, er det ikkje?
Visst du allereie veit kvelden i forvegen at ettermiddagen blir hektisk, så ta gjerne opp middagsmaten og la den tine i kjøleskapet over natta. Eg synes alltid resultatet blir best då, og det går enda kjappare å få middagen på bordet. Men det går sjølvsagt an å tine/varme middagen fra fryst tilstand også 🙂
*
Heimelaga pizza – her søtpotepizza med garantert sprø søtpotetbunn – oppskrift her. Heimelaga pizza, uansett kva type det er – er perfekt å fryse. Del opp i stykker og frys ned i bokser/pakk inn i matpapir. Varm opp igjen pizzaen i steikeovnen til den er gjennomvarm.
*
Heimelaga blomkålsuppe – oppskrift her. Dei aller fleste supper er perfekt å fryse, og smaker like godt etter dei har vore fryst. Eg er litt forsiktig med å fryse supper med mykje biter (fiskesuppe, thaisuppe osv) – men supper som blomkålsuppe, tomatsuppe, gulrotsuppe, søtpotetsuppe og lignande (dei som er most med stavmiksar) synes eg er heilt toppers å varme opp igjen i en kjele etter frysing.
*
Grov middagspai med skinke og bacon – oppskrift her. Ferdigstekt pai er heilt supert å fryse. Du kan enten fryse ned heile paiformen, eller fryse ned i porsjoner. Varm opp i steikeovnen til paien er gjennomvarm. Eg har fleire ulike oppskrifter på middagspai i arkivet, både med og uten kjøtt. Du finner alle her.
*
Grove pizzasnurrer med pesto, ost og skinke – oppskrift her. Dette er absolutt min favorittoppskrift på pizzasnurrer/horn! Og desse på lik linje med andre lignande oppskrifter er heilt toppers å ha i frysaren for en kjapp middag. Kan etast kalde, men også varmast i mikrobølgeovn eller steikeovn.
*
Enkel lapskaus – oppskrift her. Lapskaus er virkelig heilt supert å lage opp mykje av når ein først er i gang. Etter alle ingrediensane er i kjelen lager lapskausen seg sjølv, og det tar ikkje så mykje lengre tid å doble oppskrifta. Hugs det neste gang du lager lapskaus og frys ned restane i isboksar/matboksar, så varmer du opp i en kjele på medium varme ved middagstid.
*
Enkel skinkegrateng med pasta og brokkoli – oppskrift her. Dei fleste gratenger er også fine å fryse! Her er kun eit eksempel på oppskrift. Knallgod grateng for heile familien 🙂 Varm opp i steikeovn til den er gjennomvarm.
*
Heimelaga fiskekaker – her servert i kvit saus – oppskrift her. Fiskekaker er supert å lage opp mange og fryse ned etter steiking. Det finnes jo utrulig mange måter å servere fiskekaker på, og kan gjennomvarmast både i steikepanna, i steikeovnen eller i sausen.
*
Enkle, grove pizzahorn med ost&skinke – oppskrift her. Pizzahorn er supre å fryse! Treng ikkje varmast før servering, men om du ønsker det: varm opp forsiktig imkikrobølgeovn eller steikovn.
*
Hjortekarbonader – oppskrift her. Heimelaga karbonader/kjøttkaker kan fint frysast og varmast på steikepanna, i steikeovnen eller eventuelt i ein saus. Det finnes mange ulike måter å servere hjortekarbonader på, her har eg servert med stekt løk, potetbåter og kvitløkskrem.
*
Heimelaga fiskegrateng – her med potet framfor pasta – oppskrift her. Om du lager fiskegratengen din sjølv, lag opp en ekstra form når du først er i gang. Du kan enten fryse ned heile formen, eller sjølvsagt i porsjoner. Varm opp i steikeovnen til den er gjennomvarm før servering.
*
Heimelaga lompelasagne – oppskrift her. Lasagne er vell noko av det diggaste å ha i frysaren til en kjapp middag! Her også kan du både fryse ned heile formen, eller fryse ned i porsjoner. Varm opp i steikeovnen og lag en frisk salat i mellomtida.
*
Knallgod lammegryte – oppskrift her. Det er også mange gryter som er like gode etter frysing. Varm opp i en kjele på medium varme, og lag klart tilbehøret i mellomtida.
Så, la oss ta en oppsummering! 1. Heimelaga pizza – her søtpotepizza med garantert sprø søtpotetbunn – oppskrift her. 2. Heimelaga blomkålsuppe – oppskrift her. 3. Grov middagspai med skinke og bacon – oppskrift her. 4. Grove pizzasnurrer med pesto, ost og skinke – oppskrift her. 5. Enkel lapskaus – oppskrift her. 6. Enkel skinkegrateng med pasta og brokkoli – oppskrift her. 7. Heimelaga fiskekaker – her servert i kvit saus – oppskrift her. 8. Enkle, grove pizzahorn med ost&skinke – oppskrift her. 9. Hjortekarbonader – oppskrift her. 10. Heimelaga fiskegrateng – her med potet framfor pasta – oppskrift her. 11. Heimelaga lompelasagne – oppskrift her. 12. Knallgod lammegryte – oppskrift her.
Håper du er inspirert! Kom gjerne med tips til middager som du pleier å fryse ned, eller kom med forslag til fleire temainnlegg som gjer en hektisk kvardag hakket enklare 🙂 Neste veke tenker eg å ha fokus på frukost eller lunsj. Kvardagsfrukoster du kan klargjere kvelden før, kanskje?

Hei onsdag!

For to veker sidan delte eg innlegget «12 middager du kan klargjere kvelden i forveien!» som blei tatt veldig godt imot. Eg spurte også om de hadde forslag til fleire lignande innlegg, og då var det fleire som ville ha middager som er fine å fryse. Idag har er derfor samla 12 middager som er heilt supre å ha liggande på lur i frysaren. Tenk å komme heim og kun fokusere på å varme opp den ferdige middagen – klart på null tid! Det er ganske så digg, er det ikkje?

Sanity Image

Visst du allereie veit kvelden i forvegen at ettermiddagen blir hektisk, så ta gjerne opp middagsmaten og la den tine i kjøleskapet over natta. Eg synes alltid resultatet blir best då, og det går enda kjappare å få middagen på bordet. Men det går sjølvsagt an å tine/varme middagen fra fryst tilstand også 🙂

Sanity Image

*

Heimelaga pizza – her søtpotepizza med garantert sprø søtpotetbunn – oppskrift her.
Heimelaga pizza, uansett kva type det er – er perfekt å fryse. Del opp i stykker og frys ned i bokser/pakk inn i matpapir. Varm opp igjen pizzaen i steikeovnen til den er gjennomvarm.

Sanity Image

*

Heimelaga blomkålsuppe – oppskrift her.
Dei aller fleste supper er perfekt å fryse, og smaker like godt etter dei har vore fryst. Eg er litt forsiktig med å fryse supper med mykje biter (fiskesuppe, thaisuppe osv) – men supper som blomkålsuppe, tomatsuppe, gulrotsuppe, søtpotetsuppe og lignande (dei som er most med stavmiksar) synes eg er heilt toppers å varme opp igjen i en kjele etter frysing.

Sanity Image

*

Grov middagspai med skinke og bacon – oppskrift her.
Ferdigstekt pai er heilt supert å fryse. Du kan enten fryse ned heile paiformen, eller fryse ned i porsjoner. Varm opp i steikeovnen til paien er gjennomvarm. Eg har fleire ulike oppskrifter på middagspai i arkivet, både med og uten kjøtt. Du finner alle her.

Sanity Image

*

Grove pizzasnurrer med pesto, ost og skinke – oppskrift her.
Dette er absolutt min favorittoppskrift på pizzasnurrer/horn! Og desse på lik linje med andre lignande oppskrifter er heilt toppers å ha i frysaren for en kjapp middag. Kan etast kalde, men også varmast i mikrobølgeovn eller steikeovn.

Sanity Image

*

Enkel lapskaus – oppskrift her.
Lapskaus er virkelig heilt supert å lage opp mykje av når ein først er i gang. Etter alle ingrediensane er i kjelen lager lapskausen seg sjølv, og det tar ikkje så mykje lengre tid å doble oppskrifta. Hugs det neste gang du lager lapskaus og frys ned restane i isboksar/matboksar, så varmer du opp i en kjele på medium varme ved middagstid.

Sanity Image

*

Enkel skinkegrateng med pasta og brokkoli – oppskrift her.
Dei fleste gratenger er også fine å fryse! Her er kun eit eksempel på oppskrift. Knallgod grateng for heile familien 🙂 Varm opp i steikeovn til den er gjennomvarm.

Sanity Image

*

Heimelaga fiskekaker – her servert i kvit saus – oppskrift her.
Fiskekaker er supert å lage opp mange og fryse ned etter steiking. Det finnes jo utrulig mange måter å servere fiskekaker på, og kan gjennomvarmast både i steikepanna, i steikeovnen eller i sausen.

Sanity Image

*

Enkle, grove pizzahorn med ost&skinke – oppskrift her.
Pizzahorn er supre å fryse! Treng ikkje varmast før servering, men om du ønsker det: varm opp forsiktig imkikrobølgeovn eller steikovn.

Sanity Image

*

Hjortekarbonader – oppskrift her.
Heimelaga karbonader/kjøttkaker kan fint frysast og varmast på steikepanna, i steikeovnen eller eventuelt i ein saus. Det finnes mange ulike måter å servere hjortekarbonader på, her har eg servert med stekt løk, potetbåter og kvitløkskrem.

Sanity Image

*

Heimelaga fiskegrateng – her med potet framfor pasta – oppskrift her.
Om du lager fiskegratengen din sjølv, lag opp en ekstra form når du først er i gang. Du kan enten fryse ned heile formen, eller sjølvsagt i porsjoner. Varm opp i steikeovnen til den er gjennomvarm før servering.

Sanity Image

*

Heimelaga lompelasagne – oppskrift her.
Lasagne er vell noko av det diggaste å ha i frysaren til en kjapp middag! Her også kan du både fryse ned heile formen, eller fryse ned i porsjoner. Varm opp i steikeovnen og lag en frisk salat i mellomtida.

Sanity Image

*

Knallgod lammegryte – oppskrift her.
Det er også mange gryter som er like gode etter frysing. Varm opp i en kjele på medium varme, og lag klart tilbehøret i mellomtida.

Sanity Image

Så, la oss ta en oppsummering!

1. Heimelaga pizza – her søtpotepizza med garantert sprø søtpotetbunn – oppskrift her.
2. Heimelaga blomkålsuppe – oppskrift her.
3. Grov middagspai med skinke og bacon – oppskrift her.
4. Grove pizzasnurrer med pesto, ost og skinke – oppskrift her.
5. Enkel lapskaus – oppskrift her.
6. Enkel skinkegrateng med pasta og brokkoli – oppskrift her.
7. Heimelaga fiskekaker – her servert i kvit saus – oppskrift her.
8. Enkle, grove pizzahorn med ost&skinke – oppskrift her.
9. Hjortekarbonader – oppskrift her.
10. Heimelaga fiskegrateng – her med potet framfor pasta – oppskrift her.
11. Heimelaga lompelasagne – oppskrift her.
12. Knallgod lammegryte – oppskrift her.

Håper du er inspirert! Kom gjerne med tips til middager som du pleier å fryse ned, eller kom med forslag til fleire temainnlegg som gjer en hektisk kvardag hakket enklare 🙂 Neste veke tenker eg å ha fokus på frukost eller lunsj. Kvardagsfrukoster du kan klargjere kvelden før, kanskje?

Annonse