Annonse
13. november 2019
Alt-i-ett krema kyllinggryte med quinoa
Hei!
Idag prøver vi oss på ein ny oppskrift på alt-i-ett gryte! Prinsippet her er det samme som alt-i-ett alltid har vore: du har alle ingrediensane i ei gryte, og noko ekstra tilbehør er ikkje nødvendig. Slike gryter er både raske og enkle å lage, krever lite oppvask og du setter heile kjelen på bordet til servering.
Dagens variant er med kylling og quinoa i ein krema og smakfull gryte. Den blei skikkelig, skikkelig god, umiddelbart ein favoritt hos meg iallefall 🙂
I oppskrifta har eg brukt Sambal Olek, som er ein hot chili paste. Denne gir veldig mykje smak. Er du ikkje så glad i sterk mat trenger du ikkje vere skeptisk, start med 1-2 ts smak deg fram 🙂 Det er stor forskjell på smakfull gryte og sterk gryte, her justerer du rett og slett mengden etter kva du liker best.
Du trenger, ca. 4 personer
800-900 g lårfilet av kylling
4 gulerøtter
2 paprika
1 stor blomkål
1,5 dl quinoa
10-12 dl kyllingkraft, evt. buljong/fond
1 boks creme fraiche
1-4 ts Sambal Olek
1 ss paprikakrydder + 1 ss karrikrydder
salt og pepper
smør eller olje til steiking
Slik gjer du:
1. Gjer klare ingrediensane: kutt grønnsakene i store biter, del opp lårfilet av kylling i 2-3 biter, skyll quinoaen under rennande, varmt vatn i ei sil.
2. Ha quinoa, alle grønnsakene og 10 dl kyllingkraft i ein kjele. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 15 minutt, eller til quinoaen er gjennomkokt. Tilsett evt. 2 ekstra dl væske om nødvendig.
3. Mens gryta koker steiker du kyllingen i smør på begge sider til den er gjennomstekt. Sett til side.
4. Tilsett creme fraiche, 1-2 ts Sambal Olek og krydder. Smak til om du ønsker gryta sterkare, og juster eventuelt med meir Sambal Olek. Smak også til med salt og pepper.
5. Ha kyllingen oppi gryta heilt til slutt. Juster med litt væske om nødvendig. Rør rundt og dryss gjerne over litt finhakka kruspersille før servering.
Tips og alternativer*
→ Sambal Olek kan som byttast med Red Curry Paste om ønskelig.
→ Bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Bruker du grønnsaker som treng kortare koketid, tilsett dei mot slutten.
→ Du kan sjølvsagt bruke vanlig kyllingfilet framfor lårfilet av kylling i oppskrifta. Gryta smaker nok veldig godt med laks, ørret, scampi eller anna istedenfor kylling også.
→ Må du ha melkefri gryte? Bruk melkefri creme fraiche eller 1 boks vanlig kokosmelk istednefor creme fraiche.
Om du er så heldig og har rester igjen, så skal eg sei deg at den smaker ekstra godt dagen etterpå. Det er typisk gryter – er bedre når smakane har fått satt seg skikkelig 🙂 Ha restane med i matpakken eller som restemiddag!
Eg gleda meg til å prøve fleie varianter av denne oppskrifta! Virkelig ein super kvardagsmiddag 🙂
Velbekomme – håper det frister♥
Annonse
41 Kommentarer
Marte
20. september 2020
Linda Stuhaug
20. september 2020
Tina
13. juni 2021
Linda Stuhaug
14. juni 2021
Kristiane
26. november 2019
Linda Stuhaug
27. november 2019
Ellen
25. november 2019
Linda Stuhaug
26. november 2019
Bente
24. november 2019
Linda Stuhaug
25. november 2019
Linn
19. november 2019
Linda Stuhaug
20. november 2019
N
19. november 2019
Linda Stuhaug
20. november 2019
Madeleine
19. november 2019
Linda Stuhaug
19. november 2019
Husky
19. november 2019
Linda Stuhaug
19. november 2019
elin
18. november 2019
Linda Stuhaug
19. november 2019
Anne Therese
14. november 2019
Linda Stuhaug
14. november 2019
Ida
14. november 2019
Linda Stuhaug
14. november 2019
Ida
14. november 2019
Linda Stuhaug
15. november 2019
R
13. november 2019
Linda Stuhaug
14. november 2019
Marianne
13. november 2019
Linda Stuhaug
14. november 2019
N
13. november 2019
Linda Stuhaug
14. november 2019
N
15. november 2019
Linda Stuhaug
15. november 2019
N
14. november 2019
Linda Stuhaug
15. november 2019
N
14. november 2019
Olaug
29. februar 2020
Linda Stuhaug
29. februar 2020
Synøve
18. mars 2022
Linda Stuhaug
19. mars 2022
SKRIV EN KOMMENTAR