Linda Stuhaug

13. november 2019

Alt-i-ett krema kyllinggryte med quinoa

Alt-i-ett krema kyllinggryte med quinoa
Hei!
Idag prøver vi oss på ein ny oppskrift på alt-i-ett gryte! Prinsippet her er det samme som alt-i-ett alltid har vore: du har alle ingrediensane i ei gryte, og noko ekstra tilbehør er ikkje nødvendig. Slike gryter er både raske og enkle å lage, krever lite oppvask og du setter heile kjelen på bordet til servering.
Dagens variant er med kylling og quinoa i ein krema og smakfull gryte. Den blei skikkelig, skikkelig god, umiddelbart ein favoritt hos meg iallefall 🙂
I oppskrifta har eg brukt Sambal Olek, som er ein hot chili paste. Denne gir veldig mykje smak. Er du ikkje så glad i sterk mat trenger du ikkje vere skeptisk, start med 1-2 ts smak deg fram 🙂 Det er stor forskjell på smakfull gryte og sterk gryte, her justerer du rett og slett mengden etter kva du liker best.
Du trenger, ca. 4 personer 800-900 g lårfilet av kylling 4 gulerøtter 2 paprika 1 stor blomkål 1,5 dl quinoa 10-12 dl kyllingkraft, evt. buljong/fond 1 boks creme fraiche 1-4 ts Sambal Olek 1 ss paprikakrydder + 1 ss karrikrydder salt og pepper smør eller olje til steiking
Slik gjer du: 1. Gjer klare ingrediensane: kutt grønnsakene i store biter, del opp lårfilet av kylling i 2-3 biter, skyll quinoaen under rennande, varmt vatn i ei sil.
2. Ha quinoa, alle grønnsakene og 10 dl kyllingkraft i ein kjele. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 15 minutt, eller til quinoaen er gjennomkokt. Tilsett evt. 2 ekstra dl væske om nødvendig.
3. Mens gryta koker steiker du kyllingen i smør på begge sider til den er gjennomstekt. Sett til side.
4. Tilsett creme fraiche, 1-2 ts Sambal Olek og krydder. Smak til om du ønsker gryta sterkare, og juster eventuelt med meir Sambal Olek. Smak også til med salt og pepper.
5. Ha kyllingen oppi gryta heilt til slutt. Juster med litt væske om nødvendig. Rør rundt og dryss gjerne over litt finhakka kruspersille før servering.
Tips og alternativer* Sambal Olek kan som byttast med Red Curry Paste om ønskelig.
 Bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Bruker du grønnsaker som treng kortare koketid, tilsett dei mot slutten.
Du kan sjølvsagt bruke vanlig kyllingfilet framfor lårfilet av kylling i oppskrifta. Gryta smaker nok veldig godt med laks, ørret, scampi eller anna istedenfor kylling også.
Må du ha melkefri gryte? Bruk melkefri creme fraiche eller 1 boks vanlig kokosmelk istednefor creme fraiche.
Om du er så heldig og har rester igjen, så skal eg sei deg at den smaker ekstra godt dagen etterpå. Det er typisk gryter – er bedre når smakane har fått satt seg skikkelig 🙂 Ha restane med i matpakken eller som restemiddag!
Eg gleda meg til å prøve fleie varianter av denne oppskrifta! Virkelig ein super kvardagsmiddag 🙂
Velbekomme – håper det frister♥

Hei!

Idag prøver vi oss på ein ny oppskrift på alt-i-ett gryte! Prinsippet her er det samme som alt-i-ett alltid har vore: du har alle ingrediensane i ei gryte, og noko ekstra tilbehør er ikkje nødvendig. Slike gryter er både raske og enkle å lage, krever lite oppvask og du setter heile kjelen på bordet til servering.

Dagens variant er med kylling og quinoa i ein krema og smakfull gryte. Den blei skikkelig, skikkelig god, umiddelbart ein favoritt hos meg iallefall 🙂

I oppskrifta har eg brukt Sambal Olek, som er ein hot chili paste. Denne gir veldig mykje smak. Er du ikkje så glad i sterk mat trenger du ikkje vere skeptisk, start med 1-2 ts smak deg fram 🙂 Det er stor forskjell på smakfull gryte og sterk gryte, her justerer du rett og slett mengden etter kva du liker best.

Du trenger, ca. 4 personer
800-900 g lårfilet av kylling
4 gulerøtter
2 paprika
1 stor blomkål
1,5 dl quinoa
10-12 dl kyllingkraft, evt. buljong/fond
1 boks creme fraiche
1-4 ts Sambal Olek
1 ss paprikakrydder + 1 ss karrikrydder
salt og pepper
smør eller olje til steiking

Slik gjer du:
1. Gjer klare ingrediensane: kutt grønnsakene i store biter, del opp lårfilet av kylling i 2-3 biter, skyll quinoaen under rennande, varmt vatn i ei sil.

2. Ha quinoa, alle grønnsakene og 10 dl kyllingkraft i ein kjele. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 15 minutt, eller til quinoaen er gjennomkokt. Tilsett evt. 2 ekstra dl væske om nødvendig.

3. Mens gryta koker steiker du kyllingen i smør på begge sider til den er gjennomstekt. Sett til side.

4. Tilsett creme fraiche, 1-2 ts Sambal Olek og krydder. Smak til om du ønsker gryta sterkare, og juster eventuelt med meir Sambal Olek. Smak også til med salt og pepper.

5. Ha kyllingen oppi gryta heilt til slutt. Juster med litt væske om nødvendig. Rør rundt og dryss gjerne over litt finhakka kruspersille før servering.

Tips og alternativer*
Sambal Olek kan som byttast med Red Curry Paste om ønskelig.

 Bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Bruker du grønnsaker som treng kortare koketid, tilsett dei mot slutten.

Du kan sjølvsagt bruke vanlig kyllingfilet framfor lårfilet av kylling i oppskrifta. Gryta smaker nok veldig godt med laks, ørret, scampi eller anna istedenfor kylling også.

Må du ha melkefri gryte? Bruk melkefri creme fraiche eller 1 boks vanlig kokosmelk istednefor creme fraiche.

Om du er så heldig og har rester igjen, så skal eg sei deg at den smaker ekstra godt dagen etterpå. Det er typisk gryter – er bedre når smakane har fått satt seg skikkelig 🙂 Ha restane med i matpakken eller som restemiddag!

Eg gleda meg til å prøve fleie varianter av denne oppskrifta! Virkelig ein super kvardagsmiddag 🙂

Velbekomme – håper det frister♥

41 Kommentarer

M

Marte

20. september 2020

Brukte gresskar, i tillegg til gulrot i denne. Blei veldig godt! Har også laga med scampi + chirizzo-pølse. Tipp topp!

Linda Stuhaug

20. september 2020

Fantastisk 😀

T

Tina

13. juni 2021

Hva er evt godt og servere ved siden? Brød ? Salat? Ska lage til forening og syns det er kjekt med noko attåt

Linda Stuhaug

14. juni 2021

Med «alt-i-ett» skal det ikkje vere nødvendig med noke tilbehør, men det er heller ikkje feil med ein salat eller godt brød om du ønsker det 🙂

K

Kristiane

26. november 2019

Utrolig god!!

Linda Stuhaug

27. november 2019

Hurra, så bra 😀

E

Ellen

25. november 2019

Kan kyllingen kokes direkte i gryta sammen med grønnsakene? Pleier å gjøre det når jeg lager kyllingsuppe men det er kanskje ikke så bra?

Linda Stuhaug

26. november 2019

Eg vil absolutt anbefale å steike kyllingen for seg sjølv 🙂

B

Bente

24. november 2019

Hei! Stemmer det med 1,5 dl quinoa? Gryta ble ikke kremet da jeg laget den, ble mer som suppe… men smakte godt da 😉

Linda Stuhaug

25. november 2019

Hei! Ja, det stemmer. Eg har laga denne tre ganger og fått ein krema gryte 🙂 Men eg har lagt inn en liten endring om å starte med 10 dl væske, og heller spe på, slik at det ikkje skjer med fleire 🙂

L

Linn

19. november 2019

Hvilken creme fraiche bruker du? Lett 18 % eller vanlig?

Linda Stuhaug

20. november 2019

Vanlig, men du kan fint bruke begge desse to variantane.

N

N

19. november 2019

Hei! Kan man lage denne uten kjøtt?

Linda Stuhaug

20. november 2019

Ja, men då vil eg anbefale å bruke bønner eller lignande.

M

Madeleine

19. november 2019

Hei! Hvis jeg skal bruke kyllingbuljong, skal jeg da ha 1 terning og 12 dl vann?

Linda Stuhaug

19. november 2019

Du må lese på pakken kor mange desiliter en terning skal brukast til. Det varierer fra merke til merke, derfor kan eg ikkje skrive noko konkret 🙂 Tippe du må bruke 2-3.

H

Husky

19. november 2019

Hei, kan kyllingen byttes ut med feks torsk/sei file? Så skikkelig god ut og tenkte lage til noen venner som ikke spiser kjøtt..

Linda Stuhaug

19. november 2019

Ja, står under tips at du gjerne kan bruke anna enn kylling 🙂

e

elin

18. november 2019

Denne var kjempegod! Blir absolutt en av mine favoritter 🙂

Linda Stuhaug

19. november 2019

Så hyggelig, Elin 😀

A

Anne Therese

14. november 2019

Denne skal testast 🙂 Eg ville vudert å bruna kyllingen i den panna ein skal koke resten i, då får ein med kraft/steikesjy frå kyllingen også. Og ei panne mindre å vaske 😉 Takk for supert tips kvardagsmiddag 🙂

Linda Stuhaug

14. november 2019

Ja, det kan ein absolutt gjere – men då går det litt ekstra tid 🙂 Når eg lover middag under halvtimen så må det kanskje til, men ingen problem å steike kyllingen i samme panna først 🙂

I

Ida

14. november 2019

Hei! Denne ser utrolig god ut! Hva tror du om bytte creme fraishe med gresk yoghurt? Kan det bli bra? 🙂

Linda Stuhaug

14. november 2019

Hei! Kva type gresk yoghurt? Dei aller fleste typane eg kjenner til skal ikkje kokast 🙂

I

Ida

14. november 2019

Aha skjønner, det hadde jeg ikke tenkt på. Har den laktosefrie fra Synnøve Finden i kjøleskapet

Linda Stuhaug

15. november 2019

Den anbefaler eg ikkje å bruke, den vil sannsynligvis skille seg i gryta :/

R

R

13. november 2019

Beste jeg har smakt på lenge

Linda Stuhaug

14. november 2019

Fantastisk 😀

M

Marianne

13. november 2019

Hei, denne gryta må prøves! Men er det viktig å skylle quinoa? For jeg finner ikke en sil som er fin nok! Har en sil man kan bruke for å sikte mel med, men quinoaen renner bare gjennom.. takk for svar 🙂

Linda Stuhaug

14. november 2019

Heisann! Bruk to kaffefilter eller en kjøkkenklut i sila før du heller over quinoaen og deretter skyller 🙂 Eg anbefaler å gjere det for å unngå spor av saponin. Det er ikkje farlig, men quinoaen kan smake bittert og gi litt magevondt.

N

N

13. november 2019

Hei! Er quinoa veldig viktig? Er den i på grunn av konsistensen??:)

Linda Stuhaug

14. november 2019

Det blir ikkje det samme uten quinoa. Då må heile oppskrifta justerast med væskemengde osv. Kvifor vil du ikkje bruke det? 🙂

N

N

15. november 2019

Takk for svar! 🙂

Linda Stuhaug

15. november 2019

🙂

N

N

14. november 2019

Oooog vil servere med ris 😀

Linda Stuhaug

15. november 2019

Skjønna! Du kan jo prøve å tilsette ris i gryts istedenfor? Kutt litt med på væskemengden og juster heller etter behov 🙂

N

N

14. november 2019

Prøver å Ikke fylle opp skapet med mat jeg kun bruker en sjelden gang bare Manko på plass

O

Olaug

29. februar 2020

Hei 🙂 overraska mannen min med denne til middag i går (han rekna med det vart taco-suppe, som vanleg når mor skal fikse middag på ein fredag ;-). Begge syns den var supergod, skal prøvast med laks oppi også 🙂 Tusen takk for masse inspirasjon og mange gode oppskrifter <3 <3 <3

Linda Stuhaug

29. februar 2020

Så kjekt å lese, Olaug 😀 Eg gleder meg til å teste denne med laks sjølv!! 🙂 <3

S

Synøve

18. mars 2022

Gryta ble kjempegod, men 10 dl = 1 liter kyllingkraft er alt for mye. Jeg måtte helle ut ca 5 dl for at den skulle bli kremet. På pakken står det 1 dl quinoa og 2 dl vann.

Linda Stuhaug

19. mars 2022

Ja, men det er litt annleis når man og har opp massevis av grønnsaker og nesten 1 kg kylling :) skal dog lage denne igjen snart og dobbeltsjekke mengdeforholda😊

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg