Linda Stuhaug

27. august 2019

Alt-i-ett krema pastagryte med laks

Alt-i-ett krema pastagryte med laks
Hei godtfolk!
Alt-i-ett, også kalla one pot, er middagen der du tilsetter alt i en kjele. Slike såkalte one pot middager er både raskt å lage, veldig enkelt, krever lite oppvask og du setter heile kjelen på bordet til servering. Noko ekstra tilbehør er ikkje nødvendig, for her har du både saus, grønnsaker, pasta og laks i ei og samme gryte.
Muligheten for variasjon er stor når det kjem til desse middagane. Eg har laga ein krema pastagryte med laks, og det blei heilt latterlig godt! Dette gryta må du berre prøve, eg er sikker på den vil falle i smak hos alle rundt bordet – store som små 🙂 Og ein ekstra bonus: den er klar på maks 30 minutt!
Du trenger, ca. 4 personer 500 g laksefilet, evt. ørretfilet 200 g valgfri pasta (eg brukte fullkornspasta, du bruker f.eks glutenfri pasta om det er nødvendig) 4 gulrøtter, i terninger 100 g fersk spinat 1 brokkoli, i buketter 8 dl fiskekraft, evt. buljong/fond 1 boks, 300 g creme fraiche 100 g raspa ost Salt og pepper
Slik gjer du: 1. Ha fiskekraft og creme fraiche i bunnen av ei gryte, fyll på med pasta, gulrot og spinat. La dette småkoke under lokk i ca. 10 minutt…
2. Tilsett deretter laks i terninger og brokkoli i buketter. La dette småkoke i ca. 5 minutt til…
3. Vend inn raspa ost heilt til slutt, og smak til med salt og pepper. Ha gjerne over litt grovhakka persille. Sett gryta rett på bordet og server!
Enkelt, eller kva seier du? Dette er virkelig en super kvardagsmiddag!
Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger! Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg er sikker på at eg får med meg at du lager oppskrifter. Du kan også legge igjen en hilsen i kommentarfeltet her på bloggen, eller på facebook-sida mi HER

Hei godtfolk!

Alt-i-ett, også kalla one pot, er middagen der du tilsetter alt i en kjele. Slike såkalte one pot middager er både raskt å lage, veldig enkelt, krever lite oppvask og du setter heile kjelen på bordet til servering. Noko ekstra tilbehør er ikkje nødvendig, for her har du både saus, grønnsaker, pasta og laks i ei og samme gryte.

Muligheten for variasjon er stor når det kjem til desse middagane. Eg har laga ein krema pastagryte med laks, og det blei heilt latterlig godt! Dette gryta må du berre prøve, eg er sikker på den vil falle i smak hos alle rundt bordet – store som små 🙂 Og ein ekstra bonus: den er klar på maks 30 minutt!

Du trenger, ca. 4 personer
500 g laksefilet, evt. ørretfilet
200 g valgfri pasta (eg brukte fullkornspasta, du bruker f.eks glutenfri pasta om det er nødvendig)
4 gulrøtter, i terninger
100 g fersk spinat
1 brokkoli, i buketter
8 dl fiskekraft, evt. buljong/fond
1 boks, 300 g creme fraiche
100 g raspa ost
Salt og pepper

Slik gjer du:
1. Ha fiskekraft og creme fraiche i bunnen av ei gryte, fyll på med pasta, gulrot og spinat. La dette småkoke under lokk i ca. 10 minutt…

2. Tilsett deretter laks i terninger og brokkoli i buketter. La dette småkoke i ca. 5 minutt til…

3. Vend inn raspa ost heilt til slutt, og smak til med salt og pepper. Ha gjerne over litt grovhakka persille. Sett gryta rett på bordet og server!

Enkelt, eller kva seier du? Dette er virkelig en super kvardagsmiddag!

Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger! Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg er sikker på at eg får med meg at du lager oppskrifter. Du kan også legge igjen en hilsen i kommentarfeltet her på bloggen, eller på  facebook-sida mi HER

60 Kommentarer

J

Julie

7. april 2021

Denne gryta er en gjenganger hos oss kjapp og grei i hverdagen, fin måte å få i seg fisk og grønnsaker på

Linda Stuhaug

8. april 2021

Så kjekt å lese, Julie 😀 Heilt enig – en fin måte å få i seg grønnsaker og ein ekstra fiskemiddag på!

S

Silje

4. mars 2021

Hei. Prøvde denne idag. Kjempe godt. Vi hadde torsk i for det var det vi hadde i frysen. Men lurte på om det går an å fryse?

Linda Stuhaug

5. mars 2021

Fryse ferdig gryte du meiner? Eg er personlig ikkje så fan av å fryse slike pastaretter, men alt går an 🙂

a

anita

21. februar 2021

Googlet laks og gryte, og fant denne oppskriften. Veldig rask & enkel, og ikke minst GOD!!! Anbefales, og skal lages flere ganger

Linda Stuhaug

22. februar 2021

Så hyggelig! Kjekt oppskrifta falt i smak, Anita 😀

V

Vivian

14. oktober 2019

Har du tips til noe å erstatte spinaten med? Gryta falt veldig i smak hos alle mann, men akkurat spinaten ble det litt rynking på nesa av hos våre to små…

Linda Stuhaug

15. oktober 2019

Berre å droppe spinaten 🙂

M

Maren

14. oktober 2019

Denne skal prøves i dag 🙂 har du forslag på hva jeg kan bytte ut brokkolien med? Her i huset tåles det ikke brokkoli og blomkål, som ofte brukes i oppskriftene. Synes det noen ganger er vanskelig å finne gode alternativer! Takk for svar 🙂

Linda Stuhaug

15. oktober 2019

Hei! Du kan bruke kva som helst av andre grønnsaker. Bruk det du liker 🙂 Meir gulrot, paprika, pastinakk, romanesco, kålrot, pesrillerot, sellerirot osvosv.

M

Maren

15. oktober 2019

Tusen takk for svar 🙂 noen ganger så «låsere» en seg fast i det som står i oppskrifta.

Linda Stuhaug

16. oktober 2019

Det er sant 🙂

G

Gina

24. september 2019

Mmm, kjempegodt – voksne og barn likte dette! 🙂

Linda Stuhaug

25. september 2019

Så kjekt å lese, Gina 😀

T

Therese

18. september 2019

Skal laksen bare koke i 5 min?

Linda Stuhaug

18. september 2019

Ja. Den er jo delt opp i små biter, treng knapt 5 minutt eingang då 😉

L

Liv Engelund

17. september 2019

Dette var en innertier, blir ikke siste gang

Linda Stuhaug

17. september 2019

Fantastisk 😀

E

Elise

6. september 2019

Denne var helt super! Kjempegodt og veldig enkel 🙂

Linda Stuhaug

8. september 2019

Hurra, det er kjekt å lese, Elise 😀

M

Maren

5. september 2019

Blir denne også god son restemat dagen etter? 🙂

Linda Stuhaug

6. september 2019

Ja 🙂

Å

Åse

3. september 2019

Denne var fantastisk!! Rask, sunn og god middag – blir ikke bedre enn det

Linda Stuhaug

3. september 2019

Heilt enig Åse! Det er lite som slår ein slik kvardagsmiddag 😀

M

Mona

2. september 2019

Linda, denne var helt nydelig !!! Terningkast 6 veldig sunt, lett å lage, lite oppvask og smakte veldig godt.

Linda Stuhaug

3. september 2019

Fantastisk, Mona 😀 Veldig kjekt at gryta falt i smak!

E

Elin

2. september 2019

Går det an å bytte creme fraichen med kokosmelk?

Linda Stuhaug

3. september 2019

Ja, det går nok heilt fint 🙂

T

Tone

29. august 2019

Denne så supergod ut! Den skal lages i morgen! Jeg har hørt at spinat mister mye av næringen hvis den varmebehandles mer enn et lite minutt. Kan det være lurt å ha den i helt til slutt? Eller koker du lenge for konsistensen sin del? Takk for oppskrift og inspirasjon!

Linda Stuhaug

30. august 2019

Hei! Nei, spinaten har ingenting med konsistensen å gjere. Du må berre tilsette den til slutt 🙂 Håper gryta smaker!

T

T

28. august 2019

Ser veldig godt ut. Går det an å byte laksen med kvit fisk, f.eks. torsk?

Linda Stuhaug

29. august 2019

Selfølgelig 🙂

C

Camilla

27. august 2019

Denne gleder jeg meg til å prøve !! Går fint å lage halv porsjon også?

Linda Stuhaug

28. august 2019

Så kjekt å lese, Camilla 🙂 Det går absolutt an å lage halv porsjon, berre halver alle ingrediensane du! Håper den smaker 😀

A

Anne

27. august 2019

Datteren min spiser ikke fisk, så jeg erstattet laksen med kylling, helt nydelig det også 🙂

Linda Stuhaug

28. august 2019

Absolutt, går heilt fint å bytte ut laksen med kjøtt/kylling 🙂

C

Cecilie

27. august 2019

Ja til flere one-pot oppskrifter!

Linda Stuhaug

28. august 2019

Skal notere meg det 😀

E

Elin

27. august 2019

Blir brokkolien overkokt? Liker den når det er litt motstand Ser godt ut 🙂

Linda Stuhaug

27. august 2019

Nei, det synes eg ikkje. Eg liker også best brokkolien når den har motstand (koker den vanligvis i 30-60 sekunder). No hadde eg store buketter, og gryta koker ikkje på samme måten – så den treng litt meir tid enn vanlig 🙂 Men du kan sjølvsagt tilsette brokkolien litt etter laksen dersom du er usikker 🙂

M

Mariann

27. august 2019

Denne såg sjukt god ut, gler meg til å prøve!

Linda Stuhaug

27. august 2019

Håper du liker den, Mariann! Her i hus fekk den terningskast 6 😀

I

Ida

19. februar 2020

Denne så veldig god ut! Går det greit å fryse ned porsjoner av slike gryter som dette?

Linda Stuhaug

20. februar 2020

Eg synes ikkje det er noko suksess å fryse ned pastaretter, så det vil eg egentlig ikje anbefale 🙂

L

Linn Helen Karlsen

10. februar 2020

Denne var kjempegod! Jeg bor alene, så jeg har middag for fire dager når jeg følger oppskriften til punkt og prikke – sparer masse tid (og mat) på denne måten, supert! Takk for ditt arbeid og engasjement 😀

Linda Stuhaug

11. februar 2020

Fantastisk! Det er SÅ digg med restemat, så å ha middag til fleire dager er jo heilt gull 😀 Takk for tilbakemelding, det setter eg pris på <3

S

Stine

20. november 2019

Denne gryta er kjempegod!

Linda Stuhaug

20. november 2019

Så kjekt å lese, Stine 😀

A

Anne Grethe

27. februar 2022

Vart søndagsmiddag i dag sånn ca 2 porsjoner siden eg er åleine så då har eg til 2 dagar. Hadde i spinat er ikke så glad i det hadde litt lite gulrøtter då eg hadde litt søtpotet oppi. Ting blir til etter det ein har i kjøleskapet . Veldig god 👍

Linda Stuhaug

28. februar 2022

Så kjekt den smakte, Anne Grethe😀

18. mars 2022

Kan denne også lages i ildfast form ? Om man koker pasta, gulrot og brokkoli på forhånd?

Linda Stuhaug

18. mars 2022

Hei! Det er mulig. Men kvifor vil du lage den i ildfast form? :) Trur nok denne blir best av å koke som den står!

J

Judith

27. februar 2022

Laga denne gryta i går. Blei ein innertiar☺️ Den blei godt likt av alle. Her kan ein bytte på ingrediensar alt ettersom. Ein god base med kraft og creme fraiche, og so kan fantasien ta over. Tusen takk for ei nydeleg oppskrift!!! Dette er akkurat kva eg treng for å få fantasien i sving🥰 Det beste eg veit er slike alt-i-eit gryter!!!

Linda Stuhaug

28. februar 2022

Så kjekt oppskrifta falt i smak😀 Og heilt sant, her er det berre å bruke det ma har/liker🥰

M

Marianne

20. februar 2020

Denne var helt magisk Ny favoritt i hus!!

Linda Stuhaug

21. februar 2020

Fantastisk 😀

P

Pia

8. juni 2022

Skal suppen bli som en fiskesuppe? Veldig tynn konsistens. Hadde lokket på gelé tiden, drt skal kanskje av siste 5min?

Linda Stuhaug

9. juni 2022

Nei, den skal bli som ei gryte med fyldig konsistens :)

N

Nina

9. mars 2022

Denne er blitt en slager hos oss - beste fiskegryten i verden❤️❤️

Linda Stuhaug

10. mars 2022

Så hyggelig å lese🤩

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg