Annonse
3. mars 2025
Alt-i-ett asiatisk biffwok med couscous
Heisann!
Denne oppskrifta er henta fra nyaste boka mi Kvardagsmiddagar: alt-eitt i gryte, form eller panne♥︎ Rett og slett ein enkel, fargerik og digg wokmiddag med masse grønnsaker og couscous i oppskrifta, så noko ekstra tilbehør er ikkje nødvendig!
10 minutt forberedelser og 15 minutt tilberedelse, så middag under 25 minutter!
Du trenger, 3-4 personer
600 g ytrefilet av storfe (eller anna biffkjøtt), i strimler
3-4 fedd kvitløk, finhakka
1 chili, finhakka
1 brokkoli eller 1 pk brokkolini, i buketter
1 boks skivede vannkastanjer (140 g)
2-3 gulerøtter, i skiver
1 paprika, i strimler
1 dl couscous
3 dl storfekraft (eller vatn med buljong/fond)
Olje til steiking
PS! Bruk dei grønnsakene du liker og har heime :)
Woksaus
4-6 ss soyasaus
4-6 ss oystersaus
1-2 ss sesamolje
2 fedd kvitløk, finhakka/pressa
½-1 ts pepper
saft fra ½ lime
Slik gjer du:
1. Gjer klar grønnsakene. Steik kjøttet på høg varme i olje med litt salt og pepper. Sett til side.
2. Ha gulrot og brokkoli i panna. Tilsett en klunk med vatn (0,5 dl) så grønnsakene dampast litt møre.
3. Tilsett kvitløk, chili, paprika og vannkastanjer. Ha oppi litt olje og steik nokon minutter.
4. Tilsett couscous og vatn. La det få eit lite oppkok og svelle i panna i 3-4 minutter.
5. Tilsett ingrediensane til sausen til slutt. Rør inn og smak til før servering.
Tips! Salte cashewnøtter er veldig godt som topping på wok. Ha det gjerne over før servering, så får du litt ekstra smak og crunch!
Håpe det frister! Og vil du ha fleire slike gode, enkle alt-i-ett middager, så er boka mi noko for deg. Du finner den her🤩
Fortsatt god mandag!
Annonse
SKRIV EN KOMMENTAR